Διοίκηση Στεργίου: «Εντός πεδιάς η πορεία των οικονομικών του Δήμου»
Πολιτική

Διοίκηση Στεργίου: «Εντός πεδιάς η πορεία των οικονομικών του Δήμου»

Ότι προχωρά «με σταθερή και ικανοποιητική πορεία» στην εκτέλεση του έργου της δηλώνει η διοίκηση του Δήμου Πεντέλης απαντώντας με ανακοίνωσή της σε πρόσφατη ανακοίνωση της παράταξης Συμπολιτεία για τα χρέη του Δήμου Πεντέλης (βλέπε δημοσίευμα Συμπολιτεία: «Νέα χρέη δημιουργεί η διοίκηση Στεργίου»).

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου Πεντέλης με τις βασικές αρχές της διοίκησης του δημάρχου Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη για τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος.

Εντός Πεδιάς η Πορεία των Οικονομικών του Δήμου

Στην πιο δύσκολη συγκυρία που βιώνουν οι πολίτες, η Αυτοδιοίκηση, αλλά και η χώρα, η δημοτική αρχή του Δήμου Πεντέλης από το 2011 και πλέον, αφού κατόρθωσε να εξυγιάνει την κακή οικονομική κατάσταση που παρέλαβε από τον Δήμο Μελισσίων, προχωρά με σταθερή και ικανοποιητική πορεία στην εκτέλεση του έργου της.

Μετά δε και την ανανέωση της εντολής που έλαβε από τους πολίτες στις εκλογές του περασμένου Μαΐου και την ανάληψη καθηκόντων της διοίκησης τον Σεπτέμβριο από το διευρυμένο σχήμα της «Δημοτικής Συμμαχίας», συνεχίζονται σε νέα βάση οι προσπάθειες περαιτέρω βελτίωσης του οικονομικού κλίματος.

Βασικές αρχές:

  1. Ελαχιστοποίηση έως μηδενισμός ελαστικών δαπανών.
  2. Ρεαλιστικός προϋπολογισμός.
  3. Έξοδα λιγότερα από τα έσοδα.
  4. Συνεχείς παρακολούθηση δαπανών Νομικών Προσώπων.
  5. Ρύθμιση παλαιών εκκρεμοτήτων (η ρύθμιση με την ΕΥΔΑΠ είναι επωφελής για το Δήμο. Κατά βάσει είναι παλαιά οφειλή που έρχεται σε μεγάλο βαθμό προ του 2011).
  6. Πληρωμές προμηθευτών εντός 2μήνου (στις 3/12/2014 οφείλονται σε προμηθευτές μόλις  355.876,38 ευρώ).
  7. Κλείσιμο όλων των εκκρεμοτήτων των κοινωφελών επιχειρήσεων του πρώην Δήμου Μελισσίων (500.000 ευρώ που το 2015 θα παρακρατηθούν από τα έσοδα του Δήμου, για αποπληρωμές οφειλών σε ΔΟΥ και ΙΚΑ). Αν ο Δήμος είχε αυτά τα χρήματα θα μπορούσε να κάνει πολλά!!!
  8. Εκτέλεση όλων των έργων με Δημόσιους και συγχρηματοδοτούμενους πόρους. Ήδη εκτελούνται έργα 10 εκατ. ευρώ.
  9. Να μην χαθεί καμία ευκαιρία χρηματοδότησης από ΕΣΠΑ, κοινοτικούς πόρους κ.α.
  10. Να εισαχθούν νέοι διοικητικά τρόποι μείωσης του κόστους και καινοτομίες στη λειτουργία του Δήμου για μείωση δαπανών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet