Δριμεία επίθεση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης στη ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Πεντέλης
Πολιτική

Δριμεία επίθεση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης στη ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Πεντέλης

Με ολομέτωπη πολιτική επίθεση απαντά η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης στην ανακοίνωση της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Πεντέλης, η οποία εγκαλούσε την κυβέρνηση για σειρά τοπικών θεμάτων, όπως το Αστυνομικό Τμήμα Πεντέλης, τα ΕΛΤΑ Πεντέλης και το θέμα της καταβολής του επιδόματος των 170 ευρώ στους εργαζόμενους του Δήμου, «καρφώνοντας» τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ότι διατηρεί υποκριτική στάση.

Με μία σκληρή στη φρασεολογία της ανακοίνωση, η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης κατηγορεί τη ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Πεντέλης ότι διαθέτει «κοντή μνήμη», αλλά «περίσσιο θράσος», καθώς ξεχνά ότι η πολιτική του κόμματος το οποίο υπερασπίζεται έφερε τη χώρα στη σημερινή τραγική κατάσταση. «Κάποιοι από τους υπεύθυνους ζουν ανάμεσά μας! Συντοπίτες μας. Στελέχη σας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει με την πρόσκληση – πρόκληση: «Θα χαρούμε ιδιαιτέρως οι βουλευτές σας να σηκώσουν τα τοπικά μας θέματα στη Βουλή των Ελλήνων για να πάρετε τις απαντήσεις σας θεσμικά, από εκείνους που πρέπει, στον χώρο που πρέπει.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης:

Όταν το θράσος περισσεύει
(Με αφορμή την ανακοίνωση της Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας)

Είναι προφανές ότι η Τοπική Οργάνωση της Ν.Δ. έχει κοντή μνήμη, λες και τα μέλη της πολιτικοποιήθηκαν τα τελευταία 2,5 χρόνια. Ενδέχεται βέβαια με το δελτίο Τύπου της 23/6/17 απλώς να θολώνει τα νερά μετά και το τελευταίο πολιτικό χαστούκι, με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Δεν είναι τυχαία η προσπάθεια να ξεσηκώσουν την τοπική κοινωνία, ώρες μετά τη διάψευση της καταστροφολογίας που υπονόμευε την εθνική προσπάθεια.

Ξεπερνάει όμως κάθε φαντασία να εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ και δη τον τοπικό, ο συνένοχος της καταστροφής της χώρας, το κόμμα των Zαππείων, των όπου γης σκανδάλων (SIEMENS, NOVARTIS, ΚΕΕΛΠΝΟ), των λιστών Λαγκάρντ και Μπόργιανς. Της διάλυσης των νοσοκομείων, των σχολείων, του κοινωνικού κράτους, Το κόμμα των απολύσεων από πεποίθηση και της καταστροφής των μικρομεσαίων, των success stories και των κομματικών στρατών. Των ανάλγητων νεοφιλελεύθερων πολιτικών που οδήγησαν στην αυτοκτονία χιλιάδες συνανθρώπους μας και της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων. Το κόμμα του «Γερούν γερά», των δανείων των ΜΜΕ με «αέρα» και της διαπλοκής. Της «σοβαρής» Χρυσής Αυγής. Και το χειρότερο, το κόμμα με τη φανέλα της εθνικής Γερμανίας-Σόιμπλε εδώ και καιρό, που έχει υιοθετήσει την ακροδεξιά στροφή του αρχηγού του και των ομοίων του.

Κύριοι της τοπικής της Ν.Δ. έχετε μείνει καιρό εκτός εξουσίας και στη λύσσα σας για την επαναπόκτησή της προσπερνάτε ορισμένα βασικά. Επενδύσατε στην αριστερή παρένθεση, και τραβάτε διαρκώς το χαλί κάτω από τα πόδια της κυβέρνησης με το να προσφέρετε γη και ύδωρ, ύπουλα κι από την πίσω πόρτα, στους δανειστές που εσείς μας φορτώσατε. Ρίχνετε όλα τα δεινά της χώρας και της τοπικής κοινωνίας στον ΣΥΡΙΖΑ, αγνοώντας το μήνυμα που σας έστειλε ο λαός σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, ιδίως τον Σεπτέμβριο του 2015, ΜΕΤΑ τη συμφωνία.

Η κοινωνία ξέρει και δεν ξεχνά ποιοι κατέστρεψαν τη χώρα, ποιοι εξαφάνισαν τα εισοδήματα των πολιτών, ποιοι καταλήστεψαν τα ταμεία των συνταξιούχων, ποιοι έριξαν «μαύρο» στην ΕΡΤ που ούτε η χούντα δεν τόλμησε. Ποιοι κλείσανε εφορίες, ποιοι πετούσαν τους άνεργους και ανασφάλιστους από τα φορεία των χειρουργείων επειδή τους είχατε καταστήσει αδύναμους να πληρώσουν με τις πολιτικές που υπηρετείτε. Πώς έφτασαν να λιποθυμούν παιδιά από την ασιτία στα σχολεία; Κάποιοι από τους υπεύθυνους ζουν ανάμεσά μας! Συντοπίτες μας. Στελέχη σας.

Βαθιές οι πληγές της χώρας σε όλους τους τομείς. Εγκαλείτε το κόμμα που στηρίζει μια κυβέρνηση, που έδωσε ανάσα σ’ αυτούς που καταστρέψατε, με την κάρτα σίτισης, την επιδότηση ενοικίου και ρεύματος, την δωρεάν πρόσβαση στη δημόσια υγεία, την ελεύθερη μετακίνηση των ανέργων στα ΜΜΜ, το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης. Εσείς που το μόνο που γνωρίζετε είναι η διαπλοκή και οι ημέτεροι. Προστατεύετε την ελίτ του 20%. Εμείς πάλι, το 80% που καταστρέψατε.

Ενοχλούμε, το ξέρουμε. Αλλά πείτε έστω και μια φορά την αλήθεια. Ένα-ένα στελέχη που έβαλαν το «δάχτυλο στο μέλι», περνάνε από τους εισαγγελείς και λογοδοτούν. Επί των ημερών σας βασίλευε η ομερτά των “«Αρίστων». Κραυγάζετε να φύγει η ανίκανη κυβέρνηση επειδή φοβάστε τις ρεμούλες που βγαίνουν στο φως, στις οποίες στελέχη σας πρωτοστάτησαν ή συγκάλυψαν.

Προκαλείτε, όταν το κόμμα σας οφείλει θαλασσοδάνεια 200 εκατομμυρίων που φορτώσατε στις πλάτες των πολιτών. Φτιάξατε όλους τους νόμους έτσι ώστε να απαλλάσσεστε των ευθυνών σας. Χτίζατε με τους συνεταίρους σας επί χρόνια το ΚΡΑΤΟΣ της ντροπής και νομίζετε ότι ο κόσμος έχει ξεχάσει. Ότι εξαγνιστήκατε με την αποχή 2,5 ετών από την εξουσία. Ότι είσαστε αμέτοχοι σε ό,τι συμβαίνει και έχετε το θράσος να εγκαλείτε.

Μπορείτε να συνεχίσετε όπως πορεύεστε ως κόμμα, δικαίωμά σας, άλλωστε δεν μπορούμε, ούτε θέλουμε να συγκριθούμε με παραχαράκτες της αλήθειας, μαέστρους της νεοφιλελεύθερης αναλγησίας και της διαχρονικής συγκάλυψης της βρωμιάς. Η μπόχα που αναδίδει το κόμμα σας είναι μεγαλύτερη από αυτή των σκουπιδιών.

Με το κόμμα σας κατακερματισμένο πολιτικά και αυτοδιοικητικά στην περιοχή, προσπαθείτε να καλύψετε τις εσωκομματικές σας διαφορές και να αποπροσανατολίσετε τους πολίτες με τις γελοιότητες περί υποκρισίας και ανυπαρξίας του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.

Σίγουρα δεν βρήκατε τον χρόνο να ασχοληθείτε με τα τοπικά προβλήματα και τους εργαζομένους. Επί δεκαετίες τα δικά σας γαλάζια παιδιά κρατάνε απ’ έξω από την ομοσπονδία τους συμβασιούχους καθαριότητας, έχοντάς τους έρμαιο και όμηρους του κάθε δημάρχου που δημιουργεί στρατιές ανθρώπων που έχουν ανάγκη για μεροκάματο, με αλλεπάλληλες δίμηνες συμβάσεις και μπόλικο «εθελοντισμό», ανάμεσα στη μια σύμβαση και στην επόμενη.

Τα κομματικά σας πρωτοπαλίκαρα στην Αυτοδιοίκηση καλύτερα θα ήταν να σιωπούν. Είχαν άπειρο χρόνο μέσα στις «ακομμάτιστες»(!) παρατάξεις σας να κάνουν πράξη όσα έλεγαν.

Στους σχεδιασμούς της κυβέρνησής μας έχουμε εμπιστοσύνη και είμαστε αρωγοί, χωρίς φανφάρες στα τοπικά. Δεν θεωρούμε τους πολίτες πελάτες, για να πουλήσουμε την κάθε κατάκτηση για αυτοδιαφήμιση, πριν, κατά τη διάρκεια και στην ολοκλήρωση της κάθε κίνησής μας. Οι ίδιοι ομολογείτε ότι έχουν λυθεί τοπικά προβλήματα που τόσα χρόνια οι αυτοδιοικητικοί και κυβερνητικοί παράγοντές σας ούτε που ακούμπησαν.

Οι συντοπίτες μας γνωρίζουν ποιοι είμαστε και πού έχουμε βοηθήσει. Γνωρίζουν τι κοινωνία θέλουμε και τι πρεσβεύουμε. Δυστυχώς για σας, δεν είμαστε χθεσινοί.

Θα χαρούμε ιδιαιτέρως οι βουλευτές σας να σηκώσουν τα τοπικά μας θέματα στη Βουλή των Ελλήνων για να πάρετε τις απαντήσεις σας θεσμικά, από εκείνους που πρέπει, στον χώρο που πρέπει.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet