Δ. Παπακωνσταντίνου: Ιδιοκτησιακής αντίληψης η διαχείριση του Δήμου Πεντέλης
Πολιτική

Δ. Παπακωνσταντίνου: Ιδιοκτησιακής αντίληψης η διαχείριση του Δήμου Πεντέλης

«Επαρκείς και κατάλληλους χώρους για τους δημοτικούς συνδυασμούς της αντιπολίτευσης» ζητεί ο Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Συμμαχία, τονίζοντας ότι η διαχείριση του Δήμου Πεντέλης είναι «ιδιοκτησιακής αντίληψης».

Ειδικότερα, ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει: «Σε λειτουργία ιδιοκτησιακής αντίληψης και νοοτροπίας εξελίσσεται εδώ και 31 μήνες η διαχείριση του Δήμου Πεντέλης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, μεταξύ πολλών άλλων, αποτελεί ο εμπαιγμός της διοίκησης (ποιας διοίκησης άραγε;) προς το σύνολο της αντιπολίτευσης ως προς την παραχώρηση, ως οφείλει, χώρων εντός των δημοτικών κτηρίων στις δημοτικές παρατάξεις.

Το μπαλάκι ως προς την αρμοδιότητα εδώ και 31 μήνες πηγαίνει διαδοχικά από τη δήμαρχο Δ. Κεχαγιά στον γενικό γραμματέα κ. Καρβουνάκη, στην αντιδήμαρχο κ. Κοσμοπούλου. Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο σε ερώτηση του επικεφαλής (Νέοι άνθρωποι – Νέα Αρχή) κ. Φειδοπιάστη μάθαμε διά χειλέων της κ. Κοσμοπούλου ότι υπεύθυνη τώρα είναι η δήμαρχος, και όχι η αντιδήμαρχος, της οποίας προφανώς είχαν αφαιρεθεί οι σχετικές αρμοδιότητες. Και άκουσον άκουσον η κυρία δήμαρχος “εποίησεν την νήσσαν”. Δεν είπε λέξη.

Κυρία δήμαρχε επειδή εσείς είστε δήμαρχος, επειδή εσείς έχετε την ευθύνη να αναθέτετε και να αφαιρείτε αρμοδιότητες (αυτό είναι δικό σας εσωτερικό θέμα) καλείστε πλέον: Εδώ και τώρα να παραχωρήσετε επαρκείς και κατάλληλους χώρους, ως οφείλετε, στους δημοτικούς συνδυασμούς της αντιπολίτευσης.

Ο Δήμος δεν είναι ιδιοκτησία σας. Έχετε καταστατική υποχρέωση, γιατί στη λειτουργία του Δήμου θεσμικά όργανα είναι όλες οι παρατάξεις και όχι μόνο η διοίκηση, και μάλιστα μειοψηφίας του 28% και κάποιων παρατρεχάμενων, που ελέω αντισυνταγματικών διατάξεων, ως απεφάνθει πρόσφατα το Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ διοικεί απολυταρχικά και ιδιοκτησιακά τον Δήμο μέσω της Οικονομικής Επιτροπής και άλλων οργάνων. Παραχωρητήριο έχετε για τον Δήμο και όχι ιδιοκτησία και μάλιστα με ημερομηνία λήξης τον Οκτώβριο του 2023».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet