Δ. Παπακωνσταντίνου: Σε αποδρομή η διοίκηση Κεχαγιά – «Ανακυκλώνει» αντιδημαρχίες και απαξιώνει το Δημοτικό Συμβούλιο
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Δ. Παπακωνσταντίνου: Σε αποδρομή η διοίκηση Κεχαγιά – «Ανακυκλώνει» αντιδημαρχίες και απαξιώνει το Δημοτικό Συμβούλιο

Σε… αποδρομή είναι πλέον η δημοτική αρχή της δήμαρχου Πεντέλης Δ. Κεχαγιά σύμφωνα με τον επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Συμμαχία και υποψήφιο δήμαρχο Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ασκεί σκληρή κριτική προς τη διοίκηση, με αφορμή τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τεάρτη 30 Νοεμβρίου, αλλά και τον ορισμό των αντιδημαρχιών.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του με τίτλο «Σε πορεία αποδρομής η δημοτική αρχή της Δ. Κεχαγιά στον Δήμο Πεντέλης» ο Δ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει: «Το Δημοτικό Συμβούλιο της 30ής Νοεμβρίου ανέδειξε τα έντονα χαρακτηριστικά διάλυσης και αποσύνθεσης της δημοτικής αρχής. Ελάχιστη συμμετοχή μελών της στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, η δήμαρχος κρυπτόμενη, άφωνη και άλαλη μέσα στο “zoom” επί δύο ώρες, απροθυμία, αδυναμία από τους παρευρισκόμενους να απαντήσουν στο καταιγισμό ερωτήσεων της αντιπολίτευσης».

Στηλιτεύοντας την όλη λειτουργία της δημοτικής αρχής, ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε ιδιαιτέρως:

  • «Στις τηλεγραφικές και ανούσιες απαντήσεις της δημοτικής αρχής στις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης, γεγονός που απαξιώνει τη λειτουργία του θεσμού.
  • Στη μη υποβολή στο Δημοτικό Συμβούλιο των ισολογισμών του Δήμου των τριών τελευταίων ετών 2019-2020-2021 συνοδευόμενων με την έκθεση των ορκωτών λογιστών. Εμείς (εγώ) τόνισε, ως αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών, τον Οκτώβριο κάθε έτους έφερνα έγκαιρα τον ισολογισμό και την έκθεση των ορκωτών του προηγούμενου έτους στο Δημοτικό Συμβούλιο.
  • Στη μη σύγκλιση ειδικής συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου επί τρία έτη με θέμα “Λογοδοσία δημοτικής αρχής”. Εδώ οφείλουμε να επισημάνουμε ότι υπάρχει ευθύνη και της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Στη μην υποβολή στο Δημοτικό Συμβούλιο των ισολογισμών των Νομικών Προσώπων ΟΚΠΑ και ΟΠΑΘ, που έχουν κλείσει εδώ και τρία χρόνια.
  • Στη μη υποβολή στο Δημοτικό Συμβούλιο του Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας του Δήμου, με αποτέλεσμα, ενώ έχει παρέλθει τριετία από τη μεταφορά του προσωπικού των Νομικών Προσώπων στον Δήμο, τα άτομα αυτά να αδικούνται γιατί δεν μπορούν να τοποθετηθούν σε θέσεις. Αυτός που διοικεί κυρία δήμαρχε “οφείλει” να άρχει κατά νόμους και να είναι δίκαιος.
  • Στην καθυστέρηση υποβολής των στοιχείων στην Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο του τρίτου τριμήνου του 2022.
  • Στην αδυναμία αναμόρφωσης του προϋπολογισμού για κάλυψη βασικών αναγκών του Δήμου, π.χ. επισκευή μηχανημάτων, οχημάτων, αφού το διαθέσιμο αποθεματικό είναι μόλις 13.149,63 ευρώ».

Σε ό,τι αφορά τον «ανασχηματισμό» των αντιδημάρχων, ο επικεφαλής της Δημοτικής Συμμαχίας σχολίασε σκωπτικά: «“Recycle”, “reuse”, άρωμα “ανεξαρτήτων” “εξαρτημένων”, παραγκωνισμός ή απροθυμία έμπειρων στελεχών, άρνηση ανάληψης υπεύθυνων αντιδημαρχιών ως Οικονομικών, Πολιτικής Προστασίας και Παιδείας, αλλά συγχρόνως βόλεμα σε λιγότερο απαραίτητες, δημιουργηθείσες επί σκοπώ αντιδημαρχίες, “πόρτα” στη δημοτική αρχή στις επαίσχυντες μεθοδεύσεις εκμαυλισμού συνειδήσεων να προσελκύσει στελέχη άλλων συνδυασμών έναντι οφίτσιων».

Και ο κ. Παπακωνσταντίνου καταλήγει στην ανακοίνωσή του: «Κυρίες και κύριοι της σημερινής διοίκησης ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα και η έλλειψη πολιτικού ήθους είναι πράξη μοιραία γι’ αυτόν που διοικεί και θα τον συνοδεύει εσαεί. “Πάσα επιστήμη χωριζομένη Δικαιοσύνης και της άλλης Αρετής πανουργία ου σοφία φαίνεται”».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet