Εγκαίνια γραφείου για τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Πολιτική

Εγκαίνια γραφείου για τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 15 Μαρτίου τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στα Μελίσσια.

Ακολουθεί το σχετικό δελτίο Τύπου του συνδυασμού:

Οφείλω, οφείλουμε να κάνουμε το άνοιγμα της άλλης μέρας για τον τόπο, τους νέους και την ανάπτυξη. Συσπειρωθείτε στη «Δημοτική Συμμαχία» σας συμφέρει, συμφέρει τον τόπο, η διαδρομή της ζωής μας είναι επένδυση για εμάς, εγγύηση για εσάς.

Σαρωτικός, ακατάβλητος, μαχητικός, αληθινός… ο λόγος του Δημάρχου Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, μπροστά σε ένα ανθρώπινο μελίσσι, με περισσότερους από χίλιους φανατικούς υποστηρικτές της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ» που συγκεντρώθηκε με αυθορμητισμό και πρωτοφανή ενθουσιασμό στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 στη Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, των κοινωνικών στρωμάτων, ετερόκλητων ιδεολογιών, ξέχασαν ό,τι τους χωρίζει και θυμήθηκαν εκείνα-τα πολύ περισσότερα-που τους ενώνουν: Η αγάπη στην πόλη τους, η διάθεση για προσφορά στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες τους, η επανεκλογή του μοναδικού ανθρώπου που μπορεί να υλοποιήσει τις πιο υψηλές προσδοκίες τους και να κάνει το φιλόδοξο όραμα για έναν Δήμο-πρότυπο στην ελληνική επικράτεια απτή πραγματικότητα.

Η στεντόρεια φωνή του δημάρχου, εμφανώς συγκινημένου από τη μαζική συμπαράσταση των συμπολιτών του, προκάλεσε έντονα σεισμικά φαινόμενα και στις τρεις δημοτικές κοινότητες. Αλλά αυτά τα… ρίχτερ δεν ήταν απειλητικά: Ήταν η δύναμη του καινούργιου, του καθαρού, που έρχεται να κατατροπώσει όλες τις παλαιολιθικές νοοτροπίες που εν πολλοίς ευθύνονται για την κατάντια της χώρας μας.

«Από τα Μελίσσια στέλνουμε το μήνυμα ότι αλλάζουμε και πυροδοτούμε την αλυσιδωτή αντίδραση που θα παρασύρει όλη την Ελλάδα. Το 1998 αναδείξαμε και υπηρετήσαμε την ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση. Σήμερα διδάσκουμε Πολιτικό Πολιτισμό, σεβασμό στον τόπο και τους πολίτες του. …» δήλωσε ο δήμαρχος Πεντέλης , θέτοντας τον πήχη πολύ ψηλά-εκεί που αξίζει σ’ αυτούς που πιστεύουν ακόμη στα όνειρα, σ’ εκείνους που δεν εγκατέλειψαν ποτέ την προσπάθεια, όσο επίπονη, κοπιαστική και ψυχοφθόρα κι αν ήταν!

Το δίλημμα τέθηκε και υπήρξε σαφέστατο: Διαφάνεια, Kαθαρότητα, Aνθρωπιά, Κοινωνική Αλληλεγγύη και Πολιτικός Πολιτισμός, ή επιστροφή στο μίζερο χθες με την απίστευτη προχειρότητα, το αδιανόητο αλαλούμ διοικητικής και διαχειριστικής λειτουργίας και κακοδιαχείρησης του δημοσίου χρήματος;

Όποιος επιθυμεί να υιοθετήσει τις πρακτικές του παρελθόντος, είναι καταδικασμένος να ζήσει σ’ αυτό και να αποτελέσει μια δυσάρεστη ανάμνηση.

Ο δήμαρχος της Πεντέλης με το ίδιο σθένος και την ίδια ακαταμάχητη ενεργητικότητα μίλησε με ανοιχτά χαρτιά για το πλούσιο έργο του σε όλους τους τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας. Η ακάματη δουλειά, ο πετυχημένος συντονισμός, η αγαστή συνεργασία υπαλλήλων και διοίκησης, η προσήλωση στους στόχους καινκυρίως η αγάπη για την αυτοδιοίκηση απέδωσαν σύντομα καρπούς: Δόθηκαν λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα, δρομολογήθηκαν υποθέσεις λησμονημένες, τέθηκαν τα στέρεα θεμέλια που ήταν απαραίτητα για να μην υποθηκευτεί το μέλλον των συμπολιτών μας.

Στο πλάι του οι πρωτεργάτες και συντελεστές της «Δημοτικής Συμμαχίας» Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, επικεφαλής της «Ανθρώπινης Πολιτείας» και Νίκος Τόλιος επικεφαλής του «Πεντέλη – Μελίσσια μαζί», καθώς και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι των τριών Δημοτικών Κοινοτήτων.

Παρόν δήλωσε και ο πρωτεργάτης της «Δημοτικής Συμμαχίας» πρώην δήμαρχος του Δήμου Μελισσίων Δημήτρης Τομπουλίδης. 0 δήμαρχος με το άριστο κοινωνικό και αυτοδιοικητικό παρελθόν ήθος και έργο.

Mε την παρουσία τους τίμησαν την τελετή του αγιασμού οι πατέρες Θεόδωρος Φωτιάδης και Λουκάς Τσατήρας, ο αρχιμανδρίτης πατέρας Βυσσαρίωνας και ο επίτροπος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ν. Πεντέλης κ. Λαγός, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, καθώς και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες οι κ.κ. Θεοδόσιος Τάσιος, Μιχαήλ Ζιάγκας, Θεόδωρος Φραγκογιάννης, Παναγιώτης Γερασιμόπουλος, Δημήτρης ΓεώργαςΚάποςΚαραχάλιοςΚούκος, Ιωάννης Παπαγεωργίου, Νικόλαος Παπασημακόπουλος, η κ. Ρακοπούλου και οι Σάκης Σαραντάρης, Χρήστος Τόϊλος. Από την περιφέρεια παρευρέθησαν ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Κωνσταντίνος Μανιάτης, η αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Λιλίκα Βασιλάκου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Αλαϊάδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Κανελάκης και οι κ.κ. Κωνσταντίνος Κόλιας  και Χρήστος Παπαχρυσάνθου. Από την Αυτοδιοίκηση παρευρέθησαν ο υποψήφιος δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Θανάσης Αδαμόπουλος και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών Βασίλειος Καπερνάρος, ο υποψήφιος δήμαρχος Χαλανδρίου Γιάννης Λαδόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Βρηλισσίων Νίκος Παπαδόπουλος,  οι αντιδήμαρχοι Χαλανδρίου Μιχαήλ Κόσσυβας και Μάνος Κρανίδης, ο πρώην αντιπρόεδρος Ν. Πεντέλης Ιωάννης Σάμιος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αμαρουσίου και Χαλανδρίου Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Σωτήρης Παρασκευόπουλος, Μύρωνας Ανδριανάκης. Επίσης έδωσαν το παρόν οι επίσημοι υποστηρικτές της Εστίας Δωρεάν Παροχής Τροφίμων και Ρουχισμού του Εθελοντικού Κλιμακίου Πεντέλης κ.κ. Ευάγγελος Χρόνης, Τέλης Κολιός, Ηρώ Αρβανίτη, Χρήστος Ντεμέης, Ευάγγελος Μαζαράκης, Χρήστος Ηλιακίδης, Ελένη Κωνσταντακάτου, Καλιόπη Λοϊζου, Γρηγόρης Μπιτσικώκος, Μαρία και Κώστας Πιλατάκης, Τζένη Πιτταδάκη, από τον χώρο του αθλητισμού η ολυμπιονίκης Κατερίνα Θάνου και η διεθνής πολίστρια Βάσω Μαυρέλου και από τον καλλιτεχνικό χώρο ο Γιώργος Λεμπέσης. Από τους συλλόγους της πόλης μας παρευρέθησαν οι πρόεδροι Νίκος Χαρτοματζίδης, Κώστας Κωνσταντάκης, Λουκάς Δρόσος, Δουκάκος Βασίλειος Βασιλείου, Χαράλαμπος Μπουζάκης, Απόστολος Αϊβαλιώτης,

Χθες αποθεώθηκε ο δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης. Και στο πρόσωπό του ξαναγεννήθηκε η ελπίδα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet