Εκδήλωση του Μ. Γραφάκου στην Πεντέλη
Πολιτική

Εκδήλωση του Μ. Γραφάκου στην Πεντέλη

Στο πλαίσιο των ομιλιών του σε Δήμους του Βορείου Τομέα, ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Γραφάκος, πρώην δήμαρχος Μελισσίων, μίλησε την Τετάρτη 13 Μαρτίου σε συνδημότες του από τη Νέα Πεντέλη και την Πεντέλη.

Το Μανώλη Γραφάκο προλόγισε η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Πεντέλης, Φωτεινή Μαρκαντώνη, κάνοντας αναφορά στο βιογραφικό του.

Επίσης, τον Μανώλη Γραφάκο προλόγισαν:

  • Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης, Μιχάλης Κολλιός, ο οποίος δήλωσε για ότι, παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν απέναντι σε  διαφορετικές δημοτικές παρατάξεις, δεν μπορεί κανείς να μην αναγνωρίσει ότι «είχε πάντα ένα έλλογο λόγο, με επιχειρήματα που ήταν πάντα δομημένα», άσχετα αν κάποιος συμφωνούσε μαζί του ή όχι. Τόνισε κλείνοντας ότι όσοι στηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία στην Πεντέλη είναι αυτονόητο να στηρίξουν και τον συμπολίτη τους που πολιτεύεται στο Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθηνών.
  • Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, που υπενθύμισε την κοινή τους επί δεκαετία αυτοδιοικητική πορεία, τόνισε τη χρησιμότητα που θα έχει για την πόλη η εκλογή του και έκλεισε λέγοντας ότι «αξίζει η πόλη της Πεντέλης να έχει ένα άξιο εκπρόσωπο στο Κοινοβούλιο».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης που αναφέρθηκε στις ικανότητες του Μανώλη Γραφάκου και υπογράμμισε τη «δημιουργική και επιτυχημένη συμμετοχή του στην εκπόνηση του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας».

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε, επίσης, ότι η Αριστερά έχασε το λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα, καθώς «η διακυβέρνησή της πήγε τη χώρα πίσω, αυξάνοντας το χάσμα από την Ε.Ε. και κάνοντας τα πάντα, χωρίς κανένα ίχνος ντροπής, προκειμένου να μείνουν στην εξουσία, έστω και μία μέρα παραπάνω».

«Για να επανέλθει η χώρα στην κανονικότητα και να γίνει μία ευρωπαϊκή χώρα πρέπει να υπάρξει και πάλι κλίμα εμπιστοσύνης, τόσο από το εξωτερικό, τους επενδυτές και τις αγορές, αλλά τελικά να αποκτήσει και πάλι ο λαός εμπιστοσύνη στην πολιτική και τους πολιτικούς» συνέχισε ο κ. Χατζηδάκης, καταλήγοντας ότι «αυτή είναι η προστιθέμενη αξία της Νέας Δημοκρατίας μέσα από ένα πρόγραμμα σοβαρών θεσμικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να αναλάβει την ευθύνη της χώρας και έτοιμα είναι και τα πρώτα νομοσχέδια που θα κατατεθούν αμέσως μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία».

Ο Μανώλης Γραφάκος στην ομιλία του τόνισε ότι η οικονομική κρίση των τελευταίων 10 ετών έχει πλήξει όλη την κοινωνία και κυρίως τους πιο αδύναμους. Η κρίση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι η χώρα, μέσα από τον δημόσιο τομέα, δανειζόταν υπερβολικά, τα χρήματα αυτά πήγαιναν σε κατανάλωση και μεγάλο μέρος αυτών σε εισαγωγές.

Επίσης, ανέφερε ως δεύτερη βασική αιτία της κρίσης τη μείωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής παραγωγής στη διεθνή αγορά. «Σήμερα η Ελλάδα για να αυξήσει τον εθνικό της πλούτο ξανά, για να αυξήσει το ΑΕΠ της, πρέπει να προσελκύσει επενδύσεις και να στοχεύσει να αυξήσει τις εξαγωγές και τα έσοδα από τον τουρισμό. Όμως προϋπόθεση αυτών, είναι να μειωθεί το κράτος, να γίνει καλύτερο, με στόχο να βοηθά την εξωστρέφεια της χώρας και να έχει χαμηλότερο κόστος λειτουργίας, άρα λιγότερους φόρους» σημείωσε ο ίδιος.

Τελειώνοντας την ομιλία του, ο Μανώλης Γραφάκος τόνισε ότι είναι αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα καταφέρει να μειώσει το κράτος και να δημιουργήσει σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης στη χώρα. «Είμαι εδώ λοιπόν γιατί πιστεύω σε αυτό και είμαι επίσης εδώ γιατί θέλω να σας εκπροσωπήσω στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Είμαι κοντά σας χρόνια, ξέρω τα προβλήματα της πόλης και τα δικά σας και έχω την εμπειρία και τη γνώση να συμβάλλω στην επίλυσή τους», κατέληξε ο υποψήφιος βουλευτής.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση του Δήμου Πεντέλης οι Μιχάλης Κολιός, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Σιώμος Βλάσσης, πρόεδρος ΣΠΑΠ, η υποψήφια δήμαρχος και επικεφαλής της Συμπολιτείας, Δήμητρα Κεχαγιά, ο αντιδήμαρχος Πεντέλης Γιάννης Ζώης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Νατάσα Κοσμοπούλου, Λευτέρης Κιτσούλης και Κώστας Μωραΐτης. Επίσης παρόντες ήταν η πρόεδρος της Β3 ΝΟΔΕ, Φαίνη Χατζηαθανασιάδου, ο αντιπρόεδρος, Γιώργος Καρβουνάκης, ο γραμματέας, Μίλτος Παπαδάκης, η υπεύθυνη Γυναικών, Ντίνα Κολοβού και η πλειοψηφία των μελών της ΔΗΜΤΟ Πεντέλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet