Ελ. Γκρέτσα: Τι ανθρώπους θέλουμε στη διοίκηση του Δήμου Πεντέλης;
Πολιτική

Ελ. Γκρέτσα: Τι ανθρώπους θέλουμε στη διοίκηση του Δήμου Πεντέλης;

Τι ανθρώπους θέλουν οι πολίτες του Δήμου Πεντέλης στη διοίκηση του Δήμου διερωτάται η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Ελένη Γκρέτσα:

Η κ. Γκρέτσα, η οποία κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές με την παράταξη Μπροστά Μαζί και τον υποψήφιο δήμαρχο Πεντέλης Λευτέρη Κοντουλάκο, επισημαίνει τα εξής:

Πλησιάζοντας προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές στον Δήμο μας, ο οποίος βρίσκεται σε μία καμπή της ιστορίας του, δεν επαρκεί η επίδοση ευχών, απαιτείται η συνειδητή απόφαση όλων μας να διεκδικήσουμε έναν καλύτερο τόπο να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας. Εύλογα ερχόμαστε όλοι αντιμέτωποι με πιεστικά διλήμματα.

Τι επιθυμούμε ή τι πρέπει να επιθυμούμε;

Ερωτήματα που θα βοηθήσουν να αποκρυσταλλωθεί η αξιολόγησή μας για την επιλογή των καταλληλότερων, με στόχο την διεκδίκηση ενός καλύτερου τρόπου ζωής.  

Εκτός των βασικών αρχών που οφείλει η Δημόσια Διοίκηση να εξασφαλίζει (νομιμότητας, προστασίας του δημοσίου συμφέροντος, χρηστής διοίκησης, καλής πίστης, αναλογικότητας, αμεροληψίας, ισότητας) θα πρέπει να εναρμονίζεται και με τη διοίκηση Ολικής Ποιότητας.

Τι θέλουμε λοιπόν; Ανθρώπους με γνώση που θα στοχεύουν στη   δημιουργικότητα, στην εξασφάλιση νέων θέσεων εργασίας, στον σεβασμό του περιβάλλοντος, στην προστασία και αξιοποίηση του πρασίνου, στη συνεχόμενη φροντίδα της Παιδείας, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού. Θα πρέπει να απαιτούμε έναν Δήμο που θα αρμόζει στον 21ο αιώνα με τη δημοκρατία και τη διαφάνεια σε όλη τη λειτουργία του και κυρίως την ικανοποίηση των δημοτών.

Θέλουμε ανθρώπους που θα εμπιστεύονται τους νέους και θα ανοίγουν το δρόμο σε άξιους συνανθρώπους, που θα φροντίζουν τους αδύναμους και θα παρέχουν αλληλεγγύη στους πολίτες που την έχουν ανάγκη. Δεν θέλουμε  επαγγελματίες της Αυτοδιοίκησης οχυρωμένους μέσα στα στεγανά της γραφειοκρατίας.

Θέλουμε ανθρώπους που θα προωθήσουν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό, ώστε να αποτελέσει παρελθόν η στασιμότητα και η διαιώνιση προβλημάτων που δεν μπορούσαμε ή δεν συνέφερε κάποιους να επιλυθούν. 

Θέλουμε ανθρώπους που πιστεύουν στην αναγέννηση και την αναμόρφωση του Δήμου μας με πολυσυλλεκτική συμμαχία δυνάμεων και όχι ανθρώπους  που ακολουθούν άκριτα ελεγχόμενες υπερ-πλειοψηφίες.

Θέλουμε πρόσωπα που θα πιστεύουν στον διάλογο και θα σέβονται την άλλη σωστή άποψη, με ενωτική και συνθετική διάθεση και όχι αλαζονική συμπεριφορά.

Θέλουμε ανθρώπους μεθοδικούς και αποτελεσματικούς με σχέδιο και όραμα που να είναι καταξιωμένοι προσωπικά, επαγγελματικά και κοινωνικά.

Θέλουμε ανθρώπους που θα εφαρμόζουν πολιτική ανάπτυξης σε κάθε γωνιά του Δήμου μας κατά τη διάρκεια της αυτοδιοικητικής θητείας και όχι έργα πυροτεχνήματα κατά την προεκλογική περίοδο.

Τα παλιά φθαρμένα υλικά θα πρέπει να απομακρυνθούν συμπαρασύροντας  και τους όποιους αυτοπροσδιοριζόμενους σωτήρες της τοπικής πολιτικής σκηνής, οι οποίοι είναι γαντζωμένοι στην εξουσία και νιώθουν να χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια τους όταν δεν βρίσκονται σε αυτή.  

Όλα τα παραπάνω αποτελούν προκλήσεις για αλλαγή. Είναι προκλήσεις που ταιριάζουν σε ανθρώπους που έχουν αποφασίσει να ζήσουν σε έναν τόπο αντάξιο των πόθων και των αναγκών τους και κυρίως σε έναν τόπο που δεν θα τους πληγώνει.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε; Η απάντηση είναι θετική όταν υπάρχουν πρόσωπα στα οποία υπερτερεί η αξιοσύνη, η αισιοδοξία, η γνώση, η θέληση, το ήθος και η διάθεση προσφοράς, η οποία είναι πανθομολογούμενη από τις τοπικές κοινωνίες και πέρα από αυτές. Όταν έχουν εργασιακό παρελθόν, εμπειρία στη δημόσια διοίκηση και την επιχειρηματικότητα, είναι  δοκιμασμένα στελέχη σε θέσεις κλειδιά της δημόσιας διοίκησης ή της ιδιωτικής, αποτελούν πυλώνες κοινωνικών αλλαγών και εξελίξεων.

Αξίζει τον κόπο να προσπαθήσουμε και να δώσουμε τον αγώνα για έναν Δήμο προσβάσιμο, δημοκρατικό και κυρίως ανθρώπινο. Ο δρόμος δεν είναι εύκολος και μας θέλει όλους Μαζί.

Μπροστά Μαζί με τον συνδυασμό που μπορεί να κάνει τη διαφορά και έχει  τον πιο δυναμικό, τολμηρό, εργατικό και με 14χρονη αυτοδιοικητική εμπειρία υποψήφιο δήμαρχο Πεντέλης Λευτέρη Κοντουλάκο!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet