Επιμένει η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ στη μετάθεση της ορκωμοσίας
Πολιτική

Επιμένει η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ στη μετάθεση της ορκωμοσίας

Ομόφωνα αποφάσισαν οι 14 νέοι αιρετοί δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ να ζητήσουν, με επιστολή τους,  την αναβολή της σημερινής ορκωμοσίας λόγω του πένθους για τον χαμό του επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Τάσου Καρατζή.

Σημειώνεται πάντως ότι ο δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, σε χθεσινή δήλωσή του στο enypografa.gr (Δ. Στεργίου-Καψάλης: «Η ορκωμοσία του νέου Δ.Σ. θα γίνει κανονικά»), απέκλεισε το ενδεχόμενο μετάθεσης της ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου. Το enypografa.gr επικοινώνησε και με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλη Γραφάκο, θέτοντάς του το ερώτημα τι θα πράξει η παράταξή του στην περίπτωση που δεν εισακουσθεί το αίτημά της για χρονική μετάθεση της ορκωμοσίας. Ο κ. Μ. Γραφάκος δήλωσε σχετικά ότι, τα στελέχη της παράταξης παρ΄ ότι δεν θα επιθυμούσαν να παραστούν στη σημερινή τελετή, τόσο λόγω του πένθους για τον Τάσο Καρατζή, όσο και λόγω της παρουσίας εκπροσώπου από τη Μονή Πεντέλης (σ.σ. ο κ. Γραφάκος κατηγορεί τον δήμαρχο ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Μονής στο Πεντελικό),  είναι υποχρεωμένα, σύμφωνα με τη νομοθεσία, να παρευρεθούν στην ορκωμοσία.

Το κείμενο της επιστολής των αιρετών της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ Δήμαρχο Πεντέλης κο Δημήτρη Στεργίου

Οι 14 νέοι αιρετοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, που έχουν εκλεγεί με το συνδυασμό της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ και έχουν κληθεί στη σημερινή ορκωμοσία αποφάσισαν ομόφωνα να ζητήσουν τη σημερινή αναβολή της ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, λόγω του αιφνίδιου θανάτου του συναδέλφου και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πεντέλης Τάσου Καρατζή.

Ο στοιχειώδης σεβασμός στη μνήμη του συναδέλφου επιβάλλει την αναβολή της σημερινής διαδικασίας και τη μετάθεσή της για αύριο ή μεθαύριο και μάλιστα με λιτό και σύντομο χαρακτήρα.

Από το γραφείο τύπου της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet