Επιστολή στήριξης της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
Πολιτική

Επιστολή στήριξης της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Επιστολή στήριξης της δημοτικής παράταξης ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Πεντέλης, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Τάσο Καρατζή, έδωσε στη δημοσιότητα ο Χρήστος – Αλέξανδρος Μέμμος (Κορφιάτης), δημοσιογράφος. Σε αυτήν αναφέρει τα εξής:

Με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για την αξιοπρέπεια και την ανθρωπιά στον Δήμο μας

Η δύναμή σου πέλαγο

κι η θέλησή μου βράχος

(Ελεύθεροι Πολιορκημένοι, Διονύσιος Σολωμός)

Όταν διακυβεύονται πλέον, με τον πιο βάναυσο τρόπο, βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και χιλιάδες συνδημότες μας είναι ανασφάλιστοι, άνεργοι και, είτε έχουν δουλειά είτε όχι, υποφέρουν. Όταν το κοινωνικό σύστημα αποβάλλει το φύλλο συκής του και αδίστακτα σαρώνει σαν οδοστρωτήρας τις ζωές και την προσδοκία στοιχειωδώς αξιοπρεπούς διαβίωσης ολοένα και μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού στον Δήμο μας και σε ολόκληρη τη χώρα.

 Όταν αυτοί που διαπράττουν ή προσπερνούν και συνηθίζουν την κάθε βρωμιά διαδίδουν ότι δήθεν ξόφλησαν στον τόπο μας και θα εξαφανιστούν στη λήθη της ελληνικής Ιστορίας όσοι θέλουν στ΄ αλήθεια μια δίκαιη κοινωνία γι΄ αυτούς και τα παιδιά τους. Όταν είναι ολοφάνερο ότι η αφανής πραγματική εξουσία, η οικονομική, δεν διστάζει να αβαντάρει, με ανταλλάγματα φυσικά, ακόμη κι εκείνους που χρησιμοποιούν αριστερά συνθήματα, αλλά υποκλίνονται σε αυτήν και ξεδιάντροπα θέλουν να περιθωριοποιήσουν την πολιτική δύναμη που, σε αντίθεση με αυτούς, δεν συμβιβάστηκε με το σύστημα και δεν χαμήλωσε τις σημαίες της ανθρωπιάς και της δικαιοσύνης. Όταν, επιπλέον, πρώην αριστεροί και τώρα «μοντέρνοι αριστεροί» επιχειρούν να καταξευτελίσουν και να αμαυρώσουν τις αξίες και τα οράματα της ελληνικής Αριστεράς εποφθαλμιώντας τα περιβόητα «κοινοτικά προγράμματα».

Τότε δεν έχουμε πια την πολυτέλεια να μένουμε παρατηρητές ή να κρατάμε κάποιες αποστάσεις από την προσπάθεια λαϊκής συσπείρωσης και αντίστασης επειδή ίσως διαφωνούμε με λίγες ή πολλές πλευρές της πολιτικής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας που πρωταγωνιστεί σε αυτήν και, όπως κι αν το δούμε, στους δύσκολους καιρούς μας «είναι ο βράχος μας», για να θυμηθούμε όσα είπε πριν από λίγους μήνες ο Μίκης Θεοδωράκης, μιλώντας για το ΚΚΕ. Τα δευτερεύοντα πάνε περίπατο όταν αυτό επιβάλλεται από τα πράγματα.

Είναι εξίσου σίγουρο άλλωστε ότι αυτοί που τις τελευταίες δεκαετίες κράτησαν όρθιο και με αξιοπρέπεια το ΚΚΕ στη διεθνή επέλαση του κεφαλαίου δεν πρόκειται να «πουλήσουν» τη λαϊκή ψήφο και τη δημόσια περιουσία στα «παζάρια» της άλλοτε ΕΟΚ και νυν Ευρωπαϊκής Ένωσης και στα αδηφάγα μεγάλα και μικρότερα «υγιή» επιχειρηματικά συμφέροντα που πλέον ορέγονται και τα βουνά και τα δάση και τις πλατείες και τα πάρκα και τα σκουπίδια ακόμη. Είναι ολοφάνερο, επίσης, ότι ενώ το Κόμμα αυτό επιδιώκει την πιο πλατιά και γνήσια λαϊκή συσπείρωση και συστράτευση όλων των δημοκρατικών ανθρώπων για τα δίκαιά τους, την ίδια ώρα οι άλλοι, τάχα σύγχρονοι πολιτικοί σχηματισμοί και «αυτοδιοικητικοί» συνδυασμοί επιδίδονται προκλητικά σε δυσώδεις, άθλιες παλαιοκομματικές συναλλαγές και «μεταγραφές» χωρίς αρχές που προκαλούν αηδία και θυμηδία, αποκαλύπτοντας το πραγματικό πρόσωπο τους και τις αληθινές προθέσεις τους.

Μεταμφιεσμένοι σε ανεξάρτητους «φίλους του λαού», ενώ παραμένουν μέλη και υποστηρικτές των κομμάτων τους, επικροτώντας τη βάρβαρη πολιτική και ελπίζοντας προφανώς σε μελλοντικές δημόσιες θέσεις, οι μέχρι και τώρα ακόμη προκλητικοί υποστηρικτές της βάρβαρης πολιτικής εξαθλίωσης του ελληνικού λαού και ιδιωτικοποίησης των πάντων έχουν το θράσος στον Δήμο μας να υπόσχονται… κοινωνική πολιτική. Δεν έχουν ενδοιασμούς να υποτιμούν προσβλητικά τη νοημοσύνη μας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι θαυμαστές της αντιδραστικής πια ΕΟΚ και των πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ στον Δήμο μας, μαζί με πρώην δημοτικούς αξιωματούχους που ευθύνονται μεταξύ άλλων για σκανδαλώδεις εκχωρήσεις δημόσιων χώρων και έκαναν επιστήμη το ρουσφέτι, συνασπίστηκαν. Για να υλοποιήσουν σαν τοπική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, στην ουσία, όσα αυτοί υλοποιούν σε κεντρικό επίπεδο. Αμφιβάλλει κανείς ότι αν δεν τους χώριζαν οι αρχηγικές φιλοδοξίες θα κατέβαιναν σε ενιαίο ψηφοφέλτιο;

Επίσης, αμφιβάλλει κανείς ότι η ψήφος στους συνδυασμούς τους, ακόμη κι αν αφορά μεμονωμένα πρόσωπα με καλή φήμη που έχουν κάνει το λάθος να συμμετέχουν σε αυτούς, θα προσμετρηθεί το βράδυ των εκλογών στις «γαλαζο-πράσινες» ανά την επικράτεια φιλοκυβερνητικές ψήφους και θα χρησιμοποιηθούν ως άλλοθι για τη συνέχιση της βάρβαρης πολιτικής;

Αλλά υπάρχει βέβαια και ο έτερος, ο λεγόμενος και «αριστερός» συνδυασμός που υπόσχεται υποκριτικά κοινωνική πολιτική, ενώ εξωραΐζει ή και εκθειάζει τη φυλακή της ΕΟΚ και καυχάται, είναι αλήθεια όχι και πολύ φωναχτά, ότι υποστηρίζεται όχι μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από «παπανδρεϊκά» πουλέν, όπως γνωστός και μη εξαιρετέος πρώην υπουργός που ήθελε να πάρει τη «δόξα» του Α. Σαμαρά και του συμπολίτη μας Α. Γεωργιάδη, διαλύοντας ο ίδιος την ΕΡΤ και ιδιωτικοποιώντας ο ίδιος την Υγεία. Προφανώς και στο ψηφοδέλτιο αυτό «χωράνε όλοι», ακόμη και οι μνημονιακότεροι των μνημονίων, αφού ο κατήφορος θέσεων και αξιών του πολιτικού φορέα δεν έχει πάτο και η υποκρισία του βγάζει μάτια. Δεν εκπλήσσει πια το γεγονός ότι έχουν στοιχηθεί σε αυτόν και οι «αριστεροί» υποστηρικτές της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη.

Μία λύση έχουμε λοιπόν, τη «Λαϊκή Συσπείρωση», όσοι δεν θέλουμε να μετρηθούμε μαζί με όσους πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, με όσους είτε ανοιχτά είτε συγκαλυμμένα είναι έτοιμοι ή πρόθυμοι με πράξεις και παραλείψεις, εν ονόματι του ρεαλισμού, να εφαρμόσουν την ολική ή μερική ιδιωτικοποίηση, την υποβάθμιση, την εμπορευματοποίηση όλων σχεδόν των κοινωνικών υπηρεσιών και δημόσιων και δημοτικών περιουσιακών στοιχείων μας που επιτάσσουν οι ντιρεκτίβες της ΕΟΚ και οι ανάγκες διοχέτευσης περισσότερων πεδίων δράσης και δημόσιων πόρων στον επιχειρηματικό τομέα για να «ανακάμψουμε» δήθεν, με περισσότερες θέσεις κακοπληρωμένης εργασίας και χωρίς δικαιώματα, δούλοι του 21ου αιώνα στο έλεος επιχειρήσεων.

Έχουμε άλλωστε όλα τα προηγούμενα χρόνια, είτε τα παρακολουθούσαμε τακτικά είτε όχι, πλούσια δείγματα των κρυστάλλινων και σταθερών θέσεων που υποστήριξε με όλες τις δυνάμεις της η «Λαϊκή Συσπείρωση» στον Δήμο μας και που σίγουρα θα είχαν πολύ περισσότερα ευεργετικά αποτελέσματα εφόσον είχε μεγαλύτερη δύναμη ή στοιχίζονταν με αυτές σύμβουλοι που αφειδώλευτα δίνουν ψεύτικους όρκους κοινωνικής ευθύνης. Όσο περισσότεροι είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι που θα προέρχονται από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» τόσο περισσότερα θα μπορούμε να πετύχουμε για μας και τα παιδιά μας.

Δεν χρειάζεται εξάλλου σοφία, παρά κοινή λογική, για να καταλάβουμε ότι ιδιαίτερα στις τρέχουσες συνθήκες ανίσχυρο ΚΚΕ σημαίνει με βεβαιότητα πολύ χειρότερες κυβερνήσεις, είτε κεντροδεξιές είτε κεντροαριστερές. «Έστρωσε ο νους κι ανέβηκα πάλι στον εαυτό μου», αυτούς τους σολωμικούς στίχους έλεγε τις προάλλες Επτανησιώτης δημότης που είχε κάνει άλλες επιλογές στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Να κάνουμε λοιπόν και στον Δήμο Πεντέλης και παντού ισχυρότερο τον «βράχο μας»!

Μελίσσια, 25.04.2014

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet