Ερώτηση Δ. Στεργίου προς ΥΠ.ΕΣ. για την αντιμισθία συνταξιούχων αιρετών
Πολιτική

Ερώτηση Δ. Στεργίου προς ΥΠ.ΕΣ. για την αντιμισθία συνταξιούχων αιρετών

Ερώτηση σχετικά με την αντιμισθία συνταξιούχων αντιδημάρχων θέτει με επιστολή του στον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του σημειώνει:

Κύριε υπουργέ,

όπως καλώς γνωρίζετε ολοκληρώθηκαν τον μήνα Μάρτιο οι διαδικασίες ανάδειξης νέων προεδρείων Διοικητικών Συμβουλίων, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και τοποθετήθηκαν οι δύο καινούργιοι θεματικοί αντιδήμαρχοι και τρεις τοπικοί αντιδήμαρχοι.

Από τους αντιδημάρχους που τοποθετήθηκαν στον Δήμο Πεντέλης ο ένας είναι συνταξιούχος της Τράπεζας της Ελλάδος και με βάση το άρθρο 20 του Ν.4387/2016 υποχρεούται να επιλέξει τη σύνταξη ή την αντιμισθία του αΑντιδημάρχου, χωρίς το 30% επιπλέον της σύνταξης, εάν τελικά επιλέξει την αντιμισθία, όπως ισχύει μέχρι 12/5/2016.

Κύριε υπουργέ,

θεωρώντας ότι η διαδικασία αυτή είναι άδικη και περιορίζει και τις δυνατότητες επιλογής άξιων, έμπειρων και διαθέτοντα χρόνο στελεχών για την υλοποίηση της αποστολής του αντιδημάρχου, σας παρακαλούμε να εκδώσετε τη σχετική εγκύκλιο εφαρμογής του Νόμου για το θέμα ή να τροποποιήσετε τον σχετικό Νόμο για να βοηθήσετε το αυτοδιοικητικό μας έργο, του οποίου και προΐσταστε.

Εκτιμώντας ως δεδομένη τη λειτουργία σας προς όφελος της Αυτοδιοίκησης και εν κατακλείδι του πολίτη, αναμένουμε τις σχετικές αποφάσεις σας.

Ο δήμαρχος

Στεργίου-Καψάλης Δημήτριος

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet