Video

Εφ’ όλης της επικαιρότητας ομιλία του Νίκου Παππά στα Μελίσσια – VIDEO

Μπροστά σε εκατοντάδες πολίτες του Δήμου Πεντέλης που είχαν γεμίσει τους χώρους μέσα κι έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνίων & Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης και ανάμεσα στο πλήθος του κόσμου βρίσκονταν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, η βουλευτής Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνίων & Ενημέρωσης, Παναγιώτης Σκούτας, ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, ο πρώην δήμαρχος Ν. Πεντέλης, Κώστας Κοσοβίτσας, ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού Πεντέλης Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή και πρόεδρος της εταιρείας ΕΛΤΑ Ταχυμεταφορές Α.Ε., Αντώνης Φειδοπιάστης, μαζί με τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους και μέλη του προαναφερόμενου συνδυασμού Βασίλη Μπούρα και Δημήτρη Αποστολάκο, ο δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης Δημήτρης Σταυρόπουλος, ο πρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγων Ενέργειας (ΚΑΠΕ), Βασίλης Τσολακίδης, ο πρόεδρος του Ταμείου Παρακατηθών & Δανείων, Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης, ο προέδρος του Δ.Σ. του ΓΝΑ «Σισμανόγλειο – Αμαλία Φλέμινγκ», Μανώλης Κουταλάς κ.ά.

Ο υπουργός Νίκος Παππάς σε εκδηλωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων.

Η ομιλία του υπουργού ήταν εφ’ όλης της τρέχουσας πολιτικής, και όχι μόνο, επικαιρότητας και ξεκίνησε με αφορμή την προ ημερησίας συζήτηση για την πορεία της οικονομίας που είχε προηγηθεί στη Βουλή. Ο κ. Παππάς κατηγόρησε τη Ν.Δ. και τον αρχηγό της για «διγλωσσία» αναφορικά με το τι είδους έξοδο από τα μνημόνια επιθυμεί (καθαρή ή στη βάση της προληπτικής γραμμής), τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ίσως επιθυμεί τελικώς μια «νέα μνημονιάρα για τη χώρα».

Στη συνέχεια ο υπουργός αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, γεγονός που απέδωσε στον πολιτικό λόγο του κόμματος και στη στήριξη των κινημάτων του λαού, στον τρόπο διαπραγμάτευσης στην Ευρώπη και στην ιδέα των συμμαχιών που καλλιέργησε.

Επίσης, υποστήριξε ότι στην περίπτωση της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ το ακολουθούμενο πρόγραμμα «βγαίνει», γιατί δεν περιλαμβανει πρόσθετα μέτρα, έχει καταφέρει να μειώσει την ανεργία από το 27% στο 20% και έχει καταφέρει να σταθεροποιήσει την οικονομία, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα το κοινωνικό εισόδημα. Και το κυριότερο, όπως πρόσθεσε, χωρίς το διαπλεκόμενο κράτος, που μέχρι χθες «χρύσωνε» τις Siemens και τις Novartis.

Ο κ. Παππάς τόνισε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το μοναδικό κόμμα που προσέφυγε στη λαϊκή ετυμηγορία και ανανέωσε τη λαϊκή εντολή, μετά τη συμφωνία που πέτυχε, ενώ κατάφερε να διαπραγματευτεί σκληρά με τους δανειστές και να πείσει τον λαό ότι ασκεί πολιτική προς το συμφέρον και την προστασία των πολλών.

Ακόμη, ο υπουργός αναφέρθηκε και σε θέματα ψηφιακής πολιτικής, διάδοσης των νέων τεχνολογιών (είπε ότι οι νέες τεχνολογίες μπορεί να λειτουργήσουν ως «όχημα» για να αμβλυνθούν οι κοινωνικές ανισότητες ή, στην αντίθετη περίπτωση, να δημιουργήσουν καινούργιες), αλλά και στα δορυφορικά προγράμματα της χώρας.

Ο υπουργός αναφέρθηκε εκτενώς και στο Μακεδονικό, εξαπολύοντας νέα επίθεση στη Ν.Δ. για τη στάση που κρατά στο θέμα, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ασκήσει ενεργητική εξωτερική πολιτική, στη βάση των συμφωνιών που υπάρχουν για σύνθετη ονομασία με χρήση του όρου Μακεδονία για το όνομα του γειτονικού μας κρατιδίου. Μάλιστα, εξήγησε ότι είναι προς όφελος της Ελλάδος, εάν θέλει να αποτελέσει κομβικό παράγοντα στον χώρο των Βαλκανίων, να δοθεί μια λύση στο θέμα της ονοματολογίας.

Μετά την ομιλία του υπουργού ακολούθησε κύκλος ερωτήσεων από μέλη και φίλους του κόμματος, με αναφορές, μεταξύ άλλων, στη στάση των ΜΜΕ απέναντι στην κυβέρνηση, την ΕΡΤ, την ψηφιοποίηση του Δημοσίου, τις σχέσεις κόμματος και κυβέρνησης κ.λπ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet