«Ηχηρό διαζύγιο» Λ. Κοντουλάκου από τη «συνδιοίκηση Στεργίου – Παπακωνσταντίνου»
Πολιτική

«Ηχηρό διαζύγιο» Λ. Κοντουλάκου από τη «συνδιοίκηση Στεργίου – Παπακωνσταντίνου»

Με ένα «ηχηρό διαζύγιο» τελείωσε η πολιτική σχέση 15 ετών μεταξύ του Λευτέρη Κοντουλάκου με του δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη. Ο ανεξάρτητος, πλέον, δημοτικός σύμβουλος στην ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησής του, την οποία ανέγνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν από λίγη ώρα, καταγγέλλει τις «πρακτικές» που ακολουθεί η «συνδιοίκηση Στεργίου – Παπακωνσταντίνου», που -όπως υποστηρίζει- επιφυλάσσουν «ολέθρια» πράγματα για το μέλλον, στα οποία ο ίδιος δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να είναι «συμμέτοχος και συνένοχος».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του ο κ. Κοντουλάκος αναφέρει:

Μετά από διαδρομή 15 χρόνων στο πλευρό του Δημήτρη Στεργίου Καψάλη και δίνοντας τη μάχη σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να διαχωρίσω τη στάση μου.

Όχι από τα «πιστεύω» του συνδυασμού Δημοτική Συμμαχία, αλλά από τις «πρακτικές» που ακολουθεί πλέον η διοίκηση Στεργίου – Παπακωνσταντίνου.

Οι τελευταίες εξελίξεις δυστυχώς καταδεικνύουν ότι η «διαφάνεια», η «καθαρότητα», η «λογοδοσία», η «χρηστή διοίκηση» και ο «σεβασμός στον πολίτη-δημότη» είναι πλέον λέξεις περασμένων εκλογικών διακηρύξεων κι όχι τα «πιστεύω» της διοίκησης.

Παραμένουν όμως τα δικά μου.

Η παράταιρη συνδιοίκηση Στεργίου – Παπακωνσταντίνου στερείται οράματος, στόχων και προοπτικής. Κάθε μέρα που περνά εγκλωβίζει τον Δήμο σε λογικές του χθες. Σε πρακτικές που θυμίζουν τις χειρότερες στιγμές και τις πλέον αποτυχημένες διοικήσεις του παρελθόντος.

Η διοίκηση κοιτάζει «πίσω», όταν οι Πολίτες έχουμε ανάγκη να πάμε «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ».

Αναλαμβάνω το μερίδιο που μου αναλογεί: τόσο στα καλά, όσο ΚΥΡΙΩΣ στα κακά όλων αυτών των ετών.

ΟΜΩΣ … δεν μπορώ να είμαι συμμέτοχος και συνένοχος σε όσα ολέθρια επιφυλάσσει το μέλλον αυτής της διοίκησης.

Τι δήλωσε στο «Ε» ο Λευτέρης Κοντουλάκος μετά την ανεξαρτητοποίησή του

Το ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ, αμέσως μετά την ανεξαρτητοποίηση του κ. Κοντουλάκου, επικοινώνησε μαζί του και ζήτησε να ενημερωθεί για τα επόμενα βήματά του.

Ο δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης, αφού σημείωσε ότι από το 2014 ουσιαστικά υπάρχει «συνδιοίκηση» στον Δήμο από τον νυν δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο και αναπληρωτή του, Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου, τόνισε ότι ήταν υποχρεωμένος να «λάβει το μήνυμα των πολιτών», οι οποίοι -όπως τόνισε- θέλουν «να κοιτούν μπροστά» και να διαχωρίσει τη θέση του από αυτό που σήμερα αποτελεί τη διοίκηση του Δήμου.

Προσπαθώντας να εκμαιεύσουμε κάποια πληροφορία για τους άμεσους σχεδιασμούς του κ. Κοντουλάκου, τον ρωτήσαμε εάν η αναφορά «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» στην ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησής του θα μπορούσε ν’ αποτελέσει και το όνομα ενός μελλοντικού δημοτικού συνδυασμού που πιθανότατα θα δημιουργήσει ο ίδιος, για να λάβουμε την απάντηση ότι «προς το παρόν, το “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ” αποτελεί το αίτημα των πολιτών».

Όσο για τον ίδιο δήλωσε ότι «παραμένει ενεργός πολίτης, στο πλευρό των δημοτών, παλεύοντας για το καλύτερο στον Δήμο Πεντέλης».

Τέλος, στο ερώτημά μας εάν υπάρχει πιθανότητα συνεργασίας του με κάποιους από τους υφιστάμενους δημοτικούς συνδυασμούς (σ.σ.: ουσιαστικά με τη Συμπολιτεία ή με τον συνδυασμό Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή) η απάντηση ήταν: «Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι μια τέτοια συνεργασία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet