Η αντιπολίτευση… αποφάσισε το κλείσιμο των δημοτικών επιχειρήσεων του Δήμου Μελισσίων
Πολιτική

Η αντιπολίτευση… αποφάσισε το κλείσιμο των δημοτικών επιχειρήσεων του Δήμου Μελισσίων

Οι επικεφαλής των δημοτικών ομάδων, Δημοτική Συμμαχία, Νέοι Άνρθωποι Νέα Αρχή και Μπροστά Μαζί, εξέδωσαν ανακοίνωση σχετικά με τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβοουλίου της 16ης Σεπτεμβρίου, μέσω της οποίας γνωστοποιούν ότι αποφασίστηκε το κλείσιμο των δημοτικών επιχειρήσεων του Δήμου Μελισσίων

Στη σχετική ανακοίνωσή τους οι Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, Αντώνης Φειδοπιάστης και Λευτέρης Κουντουλάκος εξηγούν ότι δόθηκε λύση στο θέμα των τελευταίων εκκρεμοτήτων περιόδου 2007-2010 των δημοτικών επιχειρήσεων του Δήμου. Μάλιστα, οι επικεφαλής των παρατάξεων υπογραμμίζουν ότι από την πλευρά του Δήμου υπήρχε «συστηματική κωλυσιεργία για εισαγωγή του θέματος στο Δ.Σ.».

Ειδικότερα, οι επικεφαλείς των παρατάξεων αναφέρουν:

«Οριστική λύση στο θέμα των τελευταίων εκκρεμοτήτων περιόδου 2007-2010 των δημοτικών επιχειρήσεων του Δήμου Μελισσίων έδωσαν τρεις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης της 16ης Σεπτεμβρίου 2021, με 19 ψήφους η κάθε μία.

»Το θέμα εισήχθη ως κατεπείγον, εκτός ημερήσιας διάταξης, έπειτα από πρόταση των επικεφαλής τριών δημοτικών παρατάξεων (Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου – Δημοτική Συμμαχία, Αντώνη Φειδοπιάστη – Νέοι Άνθρωποι Νέα Αρχή, Λευτέρη Κοντουλάκου – Μπροστά Μαζί), καθώς από την πλευρά του Δήμου υπήρχε συστηματική κωλυσιεργία για εισαγωγή του στο Δ.Σ.

»Κύριος εισηγητής του θέματος ήταν ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Μούστρης, καθ’ ύλην αρμόδιος για την εκκαθάριση των επιχειρήσεων του Δήμου Πεντέλης. Η δήμαρχος με την ακολουθία της επέλεξαν την οδό της αποχής.

»Με τις χθεσινές αποφάσεις αναλαμβάνονται από τον Δήμο οι εναπομείνασες υποχρεώσεις των ΚΕΚΑ, ΚΕΠ και ΑΜΝΕΠ, ύψους περίπου 360.000 ευρώ.

»Υπενθυμίζεται ότι οι συνολικές ζημίες – αναλήψεις υποχρεώσεων μόνο των δημοτικών επιχειρήσεων του Δήμου Μελισσίων που δημιουργήθηκαν στη διαχειριστική περίοδο 2007-2010 ανήλθαν περίπου στα 3.900.000 ευρώ.

»Με τη χθεσινή απόφαση κλείνει οριστικά και ανεπιστρεπτί ένα παράδειγμα προς αποφυγήν. Από εδώ και μπρος ο δρόμος είναι μπροστά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet