«Κινούμενη άμμος» το πολιτικό τοπίο στον Δήμο Πεντέλης
Πολιτική

«Κινούμενη άμμος» το πολιτικό τοπίο στον Δήμο Πεντέλης

Άγρια πολιτική τροπή παίρνει το πολιτικό παιχνίδι στην Πεντέλη αρκετούς μήνες πριν στηθούν οι αυτοδιοικητικές κάλπες. Δημοτικοί σύμβουλοι ανεξαρτητοποιούνται, νέες παρατάξεις δηλώνουν την παρουσία τους, «μεταγραφικές» κινήσεις δίνουν και παίρνουν και όλοι περιμένουν με ενδιαφέρον να δουν πώς θα διαμορφωθεί το νέο τοπίο στην πολιτική σκακιέρα του ορεινού Δήμου της Ατικής.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 8 Οκτωβρίου 2018 σηματοδότησε νέες εξελίξεις, καθώς είχαμε την ανεξαρτητοποίηση του κ. Άγγελου Παλαιοδήμου, ο οποίος είχε εκδηλώσει «φυγόκεντρες τάσεις» εδώ και λίγο καιρό. Μάλιστα, ο εν λόγω σύμβουλος, που μέχρι πρότινος άνηκε στην παράταξη Ανθρώπινη Πολιτεία, που είχε συμπράξει με τη Δημοτική Συμμαχία του νυν δημάρχου Δημήτρη Στεργίου, δεν αρκέστηκε στη δήλωση ανεξαρτητοποίησης, αλλά κατέστησε σαφές ότι θα ηγηθεί νέου δημοτικού συνδυασμού, με το όνομα Πεντέλη, Πράσινη – Έξυπνη – Δημοκρατική Πόλη. Ένας συνδυασμός που φιλοδοξεί να συσπειρώσει κυρίως κεντρώες δυνάμεις του Δήμου.

Με την παραπάνω ανακοίνωση οι εκδηλωμένες προθέσεις υποψηφιότητας ανέρχονται πλέον στις επτά και συγκεκριμένα αφορούν στους εξής συνδυασμούς:

  1. Δημοτική Συμμαχία, της νυν δημοτικής αρχής (κινείται στον χώρο της κεντροδεξιάς).
  2. Συμπολιτεία, που κατεβαίνει με υποψήφια δήμαρχο τη Δήμητρα Κεχαγιά (κινείται στον χώρο της κεντροδεξιάς).
  3. Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή, που κατεβαίνει με υποψήφιο δήμαρχο τον Αντώνη Φειδοπιάστη (κινείται στον χώρο της κεντροαριστεράς).
  4. Λαϊκή Συσπείρωση (δεν έχει εκδηλώσει ακόμη την πρόθεση, αλλά η συμμετοχή του θεωρείται δεδομένη – κινείται στον κομμουνιστικό χώρο – σημερινός επικεφαλής της είναι ο Σπύρος Κωνσταντάς).
  5. Μπροστά Μαζί, που κατεβαίνει με υποψήφιο δήμαρχο τον Λευτέρη Κοντουλάκο (κινείται στον χώρο της κεντροδεξιάς).
  6. Με Όραμα για την Πεντέλη, που κατεβαίνει με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Κατσικογιάννη (κινείται στον χώρο της κεντροδεξιάς).
  7. Πράσινη – Έξυπνη – Δημοκρατική Πόλη, που κατεβαίνει με υποψήφιο δήμαρχο τον Άγγελο Παλαιοδήμο (κινείται στον χώρο του κέντρου).

Και αν νομίζετε ότι το πολιτικό ενδιαφέρον εξαντλείται εδώ, δεν κάνετε σωστά να το νομίζετε. Το πολιτικό παρασκήνιο «βοά» ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχουμε τουλάχιστον δύο ακόμη «ηχηρές» αποχωρήσεις από πλευράς διοίκησης, ενώ απώλειες θα καταγραφούν και σε παράταξη της μειοψηφίας.

Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, το πολιτικό σταυρόλεξο στον Δήμο Πεντέλης γίνεται όλο και πολυπλοκότερο και απαιτεί πλέον πολύ δυνατούς «λύτες» για να γεμίσουν τα… κενά που δημιουργούνται. Και όπως μας έλεγε παλιός αυτοδιοικητικός της περιοχής, σχολιάζοντας το κλίμα που έχει διαμορφωθεί, «στην παρούσα φάση, εγώ κάθομαι λίγο παράμερα, μετρώ και περιμένω…».

Και μάλλον το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε και εμείς, τουλάχιστον μέχρι να… καταλαγιάσουν οι μετακινήσεις και να λάβει το πεντελιώτικο πολιτικό σκηνικό μια πιο σταθερή μορφή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet