Κ. Κοσοβίτσας: H T.A. γίνεται το μακρύ χέρι της κυβέρνησης – Απόδειξη όσα συνέβησαν με πτ. Μπόμπολα
Κοινωνία

Κ. Κοσοβίτσας: H T.A. γίνεται το μακρύ χέρι της κυβέρνησης – Απόδειξη όσα συνέβησαν με πτ. Μπόμπολα

«Ζούμε τις πιο δύσκολες στιγμές της πανδημίας. Τα νοσοκομεία που βρίσκονται στην πόλη μας, Σισμανόγλειο  και “Αμαλία Φλέμινγκ” καταρρέουν, με υπερκαλυμμένες τις ΜΕΘ», όπως αναφέρει ο πρώην δήμαρχος Νέα Πεντέλης Κώστας Κοσοβίτσας.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, ο κ. Κοσοβίτσας σημειώνει τα εξής:

Συνάνθρωποί μας, πεθαίνουν περιμένοντας να μεταφερθούν σε ΜΕΘ. Οι ειδικοί, μας λένε, βρισκόμαστε σε πόλεμο και καθόμαστε στα σπίτια μας. Εξαντλούμε την ατομική ευθύνη. Είμαστε φοβισμένοι. Αναλογιζόμαστε και οργιζόμαστε, με την ανευθυνότητα των κυβερνώντων και των διοικούντων του Δήμου μας.

Η κυβέρνηση απροετοίμαστη, προσπαθεί να μας πείσει, ότι λειτούργησε, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Το ψέμα όμως «έχει κοντά ποδάρια».

Γιατί δεν λειτούργησε η πτέρυγα Μπόμπολα; Η κυβερνητική ανευθυνότητα!

Στις 30 Ιουλίου 2020, το Δ.Σ. του ΕΦΚΑ, αποφάσισε την παραχώρηση της πτέρυγας Μπόμπολα, με σύμβαση μίσθωσης, στον Δήμο Πεντέλης. Τι έγινε; Ξαφνικά «τρελάθηκε» το Δ.Σ. του ΕΦΚΑ; Απλώς πιέστηκε, από την Κυβέρνηση. Αυτό φάνηκε καθαρά, λίγες ημέρες αργότερα, από πανηγυρική ανακοίνωση της δημάρχου Πεντέλης:

«Η πτέρυγα Μπόμπολα ανοίγει τις πόρτες της για την προσχολική  εκπαίδευση όλων των παιδιών του Δήμου. Η δουλειά μας απέδωσε καρπούς. Ευχαριστούμε την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, για τη βοήθειά της! Με την παραχώρηση της πτέρυγας στον Δήμο Πεντέλης, από φέτος τον Σεπτέμβριο, η προσχολική εκπαίδευση αποκτά το δικό της σπίτι!».

Ο Δήμος ενισχύθηκε και οικονομικά για να ετοιμάσει το σπίτι της προσχολικής εκπαίδευσης. Το μάθαμε από την ανακοίνωση της δημάρχου μας:

«Ευχαριστώ την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη, για την πολύτιμη συνεργασία και βοήθεια».

Η προσχολική εκπαίδευση λειτούργησε με 25 παιδιά. Αναρωτιέται κάθε πολίτης. Στις σκληρές ημέρες που ζούμε. Για να στεγασθούν 25 παιδιά, σε μίαν προκατασκευασμένη, ανεξάρτητη ισόγεια αίθουσα, έπρεπε να δεσμευθούν χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα νοσοκομείου; Ασφαλώς όχι. Θα μπορούσαν να συνυπάρξουν με μια μικρή διευθέτηση, διαχωρισμού νηπιαγωγείου και Νοσοκομείου. Απλώς η κυβέρνηση, ούτε τώρα, θέλει δημόσια νοσοκομεία.

Και η διοίκηση του Δήμου μας, βλέποντας εδώ και καιρό την επιδεινούμενη κατάσταση τι κάνει; Μας κάνει μαθήματα αλληλεγγύης και μας εύχεται χρόνια πολλά! 

Η δήμαρχος, που πριν λίγους μήνες, δήλωνε με περίσσεια ορμή, ότι η πτέρυγα Μπόμπολα, θα λειτουργήσει μόνο ως νοσοκομείο, τι λέει; Μήπως η Αυτοδιοίκηση, έγινε το μακρύ χέρι της κεντρικής διοίκησης; Γιατί πώς αλλιώς εξηγείται η στάση της;

Η δήμαρχος, βλέποντας τη ζοφερή εξέλιξη της πανδημίας, είχε την υποχρέωση, να κάνει μια πράγματι πανηγυρική ανακοίνωση. Να συγκαλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο και να ζητήσει αναστολή της μίσθωσης της πτέρυγας Μπόμπολα, όσο διαρκεί η πανδημία, με στόχο τη λειτουργία του Νοσοκομείου για τις ανάγκες των πολιτών.

Δυστυχώς δεν το έκανε!

Αυτή η κίνηση θα είχε ουσιαστικό περιεχόμενο, αλλά και συμβολικό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet