Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης: Τα αιτήματα δημοτών δεν χωράνε στις συμπληγάδες των προϋπολογισμών διοίκησης και αντιπολίτευσης
Πολιτική

Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης: Τα αιτήματα δημοτών δεν χωράνε στις συμπληγάδες των προϋπολογισμών διοίκησης και αντιπολίτευσης

«Τα δίκαια αιτήματα των δημοτών μας δεν χωράνε στις συμπληγάδες των προϋπολογισμών διοίκησης και αντιπολίτευσης» τονίζει η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης για τον προϋπολογισμό 2020 του Δήμου Πεντέλης.

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη επισημαίνει:

Εδώ και εβδομάδες, με αφορμή τον προϋπολογισμό του Δήμου Πεντέλης για το 2020, γίνεται προσπάθεια να «στηθεί» μια ψευτοαντιπαράθεση ανάμεσα στη Διοίκηση του Δήμου και στις υπόλοιπες -πλην Λαϊκής Συσπείρωσης-   παρατάξεις της αντιπολίτευσης, με ευτελή όμως επιχειρήματα. Ορισμένοι μάλιστα δηλώνουν «εντυπωσιασμένοι» από τις πάγιες και διαχρονικές θέσεις του συνδυασμού μας, που προφανώς τώρα ανακάλυψαν!

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης εδώ και χρόνια καταψηφίζει τους προϋπολογισμούς που κατατίθενται στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι γνωστό πως εμείς έχουμε επιλέξει τον δρόμο της διεκδίκησης εντός και εκτός Δ.Σ. για αιτήματα που αφορούν την πλειοψηφία των δημοτών μας, και με πολιτική αντίληψη για τη λειτουργία του Δήμου, στον αντίποδα όσων, συμπολιτευόμενων ή αντιπολιτευόμενων, θέλουν τον Δήμο ντίλερ συμφερόντων.

Ποια είναι τα κριτήρια μας; Πάντοτε τοποθετούμαστε με γνώμονα το συμφέρον των εργαζόμενων και των αυτοαπασχολούμενων. Μακριά από τη λογική του μικρότερου κακού που πάντα οδηγεί στο μεγαλύτερο, προτάσσουμε το πώς οι λαϊκές οικογένειες στα Μελίσσια και την Πεντέλη θα ανακουφιστούν από την υπέρογκη φορολογία, πως θα απολαμβάνουν υποδομές καθαριότητας, άθλησης, σχολείων, αναψυχής και πρασίνου χωρίς την εμπλοκή εργολάβων, εξωτερικών συνεργατών, ιδιωτικών συμφερόντων, χωρίς την παραχώρηση υπηρεσιών σε ιδιώτες. Είμαστε η μοναδική δύναμη στον Δήμο Πεντέλης που δε συμβιβάζεται με την ανταποδοτική λειτουργία του Δήμου, δε συμβιβάζεται με την υποχρηματοδότηση και το δόγμα «περασμένα ξεχασμένα» σχετικά με τους πετσοκομμένους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν, πως για εμάς τα δίκαια αιτήματα των δημοτών μας, που έτσι κι αλλιώς αποτελούν αντικείμενο διεκδίκησης και αγώνα, δεν χωράνε στις συμπληγάδες των δύο προϋπολογισμών που προτάθηκαν, τόσο από την πλευρά της διοίκησης όσο και από την πλευρά των παρατάξεων Δημοτική Συμμαχία, Νέοι Άνθρωποι-Νέα Αρχή, Μπροστά Μαζί και Πεντέληθεν.

Πρόκειται για προϋπολογισμούς «δίδυμα αδερφάκια» καθώς το 95% του περιεχομένου τους είναι ίδιο, όπως άλλωστε ομολογήθηκε και από τους ίδιους. Και οι δύο προϋπολογισμοί προβλέπουν αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος ώστε πάνω από το 60% των εσόδων να προέρχεται από τέλη, δημοτική φορολογία κ.λπ. Και οι δύο προϋπολογισμοί βασίζονται στο «μοντέλο» της ανταποδοτικής λειτουργίας, δηλαδή «για να έχεις υπηρεσίες πλήρωνε». Τόσο μεγάλες οι διαφορές των δύο προϋπολογισμών λοιπόν! Μάλιστα όπως επισημάνθηκε από την αντιπολίτευση, «το πρόβλημα είναι ότι η Διοίκηση δε έδειξε διάθεση διαλόγου». Παραδέχτηκαν δηλαδή πως  με λίγη παραπάνω συζήτηση ο προϋπολογισμός της διοίκησης θα ψηφιζόταν από όλους συναινετικά, πλην Λαϊκής Συσπείρωσης φυσικά.

Τέλος σχετικά με τα τροφεία και την καθαριότητα, όπως λέει κι ο λαός μας «από κει που μας χρωστάγαν, μας ζητάνε και το βόδι»… Πάει πολύ εκείνοι που επί χρόνια από τις θέσεις της διοίκησης Στεργίου καταψήφιζαν τις προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για κατάργηση τροφείων, για αύξηση της φορολογίας στις αλυσίδες και στις τράπεζες, για αγώνα ενάντια στην πολιτική Ε.Ε. -κ υβερνήσεων για τη διαχείριση των απορριμμάτων, να κουνάνε τώρα δάχτυλο. Ξέρουν καλά πως η ψηφοφορία δεν γίνεται ξεχωριστά επί των κωδικών των προτεινόμενων προϋπολογισμών αλλά επί του συνόλου, και όπως αποδείξαμε και οι δύο προϋπολογισμοί που προτάθηκαν είναι συνολικά εχθρικοί για τους εργαζόμενους.

Κοινή βάση όλων των αντιπολιτεύομενων δυνάμεων αλλά και της διοίκησης μαζί τους, είναι το έδαφος της ιδιωτικοοικονομικής και ανταποδοτικής λειτουργίας του Δήμου. Κοινό «μοντέλο» τους ο Δήμος-εταιρεία-φοροεισπράκτορας. Πάνω σε αυτά δε συμφώνησαν άλλωστε οι παρατάξεις του κ. Φειδοπιάστη και της κ. Κεχαγιά λίγο πριν τον δεύτερο γύρο των τελευταίων τοπικών εκλογών;

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης θα συνεχίσει να ξεσκεπάζει τις σικέ αντιπαραθέσεις παρεμβαίνοντας αυτοτελώς από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων. Θα συνεχίσουμε δυναμικά να είμαστε η φωνή των εργαζόμενων, στον δρόμο της διεκδίκησης, με συνέπεια και από θέσεις αρχών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet