Λαϊκή Συσπείρωση vs Πεντέλη Εν Δράσει για τα αποθεματικά
Πολιτική

Λαϊκή Συσπείρωση vs Πεντέλη Εν Δράσει για τα αποθεματικά

Με ανακοίνωσή της, η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση, με επικεφαλής τον Σπύρο Κωνστάντο, επιτίθεται δριμύτατα στην παράταξη του κ. Αντώνη Φειδοπιάστη (Πεντέλη Εν Δράσει) για τη θέση που πήρε απέναντι στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αναφορικά με τη μεταφορά των αποθεματικών των δήμων κι άλλων φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρονται τα εξής:

Την ώρα που δεκάδες φορείς εργαζόμενων σε δήμους, νοσοκομεία, πανεπιστήμια και η συντριπτική πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβουλίων της χώρας εκφράζουν την καταδίκη τους στην απαράδεκτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η «Πεντέλη εν δράσει» (ΣΥΡΙΖΑ), με επικεφαλής τον Α. Φειδοπιάστη, καλεί με προκλητική ανακοίνωση τον λαό του Δήμου μας να μείνει θεατής ακόμα μια φορά στο ίδιο έργο, στο ξεζούμισμά του δηλαδή για την εξυπηρέτηση χρέους, δανείων, κεφαλαίου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης, συνεπής στις θέσεις της για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, επισημαίνει τα εξής:

Πρώτον, η δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων Δήμων, Περιφερειών, Νοσοκομείων, ΑΕΙ-ΤΕΙ και άλλων δημόσιων οργανισμών γίνεται αποκλειστικά και μόνο για την εξυπηρέτηση του κρατικού χρέους και μετά από απαίτηση της τρόικα (βλ. Brussels group). Η κυβέρνηση κινείται στην πεπατημένη  της αφαίμαξης του λαού, που ήδη έχει πληρώσει ακριβά τη φορολογική επέλαση -με φόρους και τέλη που στον Δήμο μας είναι από τα ακριβότερα της Αττικής- για να αποπληρώνει τους δανειστές. Ο συνδυασμός «Πεντέλη εν δράσει» δεν τολμά μάλιστα να αναφέρει καν αυτό που είπε ο υπουργός Επικρατείας , ότι δηλαδή γίνεται ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ, αλλά καταφεύγει σε λεκτικούς ακροβατισμούς όπως «εσωτερική ανακύκλωση της υφιστάμενης ρευστότητας»! Αν η κυβέρνηση θέλει να κάνει κάτι τέτοιο, ας βάλει χέρι στα αποθεματικά των επιχειρηματικών ομίλων, όχι στην τσέπη του λαού μας.

Δεύτερον, στην ανακοίνωση της «Πεντέλης εν δράσει» αναφέρεται πως είναι ασφαλής η δέσμευση των χρημάτων του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδας. Ας το πουν αυτό στην εργατική τάξη της χώρας μας, που έχασε εκατομμύρια ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία στο παρελθόν με παρόμοιες μεθοδεύσεις. Καμιά εμπιστοσύνη δεν μπορούμε να δείξουμε σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις και αποφάσεις.

Τρίτον, όλοι γνωρίζουν την ασφυκτική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Δήμοι της χώρας και ο Δήμος Πεντέλης. Με εκατομμύρια ευρώ παρακρατημένα από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, που στερούν κοινωνικές υπηρεσίες από τους δημότες μας και αποψιλώνουν τον Δήμο από εργαζόμενους, τώρα προστίθεται και η δέσμευση των ταμειακών μας διαθέσιμων. Τα χρήματα δηλαδή για μισθοδοσίες, μικρά έργα, συντηρήσεις εξοπλισμού, απαραίτητες προμήθειες υλικών κ.λπ. Οι συνέπειες στην καθημερινότητα της λαϊκής οικογένειας θα είναι τραγικές. Πάει πολύ! Όχι απλώς δε μπορούμε να αποδεχτούμε την κατάπτυστη ΠΝΠ, αλλά οφείλουμε να διεκδικήσουμε όσα λεφτά οι κυβερνήσεις παλιότερες και η σημερινή παρακρατούν.

Τέταρτον, ας μην προκαλεί η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο μας με τα περί «εθνικής ευθύνης». Η κυβέρνηση που υπερασπίζονται πράττει ακριβώς ό,τι έπραξαν οι προηγούμενες (βλ. χέρι στα ασφαλιστικά ταμεία, δομημένα ομόλογα κ.ά.) και μάλιστα το ανάγει σε «πατριωτικό καθήκον», βαφτίζοντας το κρέας ψάρι. Εθνική ευθύνη για τη συγκυβέρνηση είναι να χαρίζεις πρόστιμα σε λαθρέμπορους και εγκληματίες, όπως έκανε με την προηγούμενη ΠΝΠ, να δίνεις 500 εκατομμύρια δολάρια  για εξοπλιστικά προγράμματα στις ΗΠΑ. Εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε την «εθνική ευθύνη» ως υφαρπαγή των ταμειακών διαθέσιμων για να οδηγηθεί ο λαός μας χειροπόδαρα δεμένος, αλλά «περήφανα και με ελπίδα», σε ένα νέο μνημόνιο όπως και αν αυτό ονομαστεί. Αυτή η «εθνική ευθύνη» είναι εχθρική απέναντι στον εργαζόμενο λαό της πατρίδας μας.

Πέμπτον, ας προβληματιστεί ο λαός του Δήμου μας για την ευκολία με την οποία η «Πεντέλη εν δράσει» προσπερνά τα όσα έλεγε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ για τις ΠΝΠ των προηγούμενων κυβερνήσεων…

Η Λαϊκή Συσπείρωση, όπως σε όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες της επικράτειας, έτσι και στον Δήμο Πεντέλης, κατέθεσε ψήφισμα με το οποίο καλεί να μην εφαρμοστεί η ΠΝΠ. Το ψήφισμα δεν υιοθετήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο. Αντίθετα η πλειοψηφία (Ν.Δ.,ΠΑΣΟΚ/Δ. ΣτεργίουΜ. Γραφάκος) ενέκρινε ψήφισμα που δίνει άλλοθι στην κυβέρνηση, εστιάζοντας στο ότι η υφαρπαγή των διαθέσιμων των Δήμων έγινε χωρίς διάλογο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να δώσει τα αποθεματικά υπό προϋποθέσεις. Όπως άλλοθι προσφέρει και η στάση της ΚΕΔΕ, που παρά της «κορώνες» του κ. Γ. Πατούλη, δηλώνει πρόθυμη να «συνδράμει την εθνική προσπάθεια».

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης απαιτεί να μην προχωρήσει καμία δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων του Δήμου μας. Να επιστρέψουν όσα μας χρωστάνε.

Καλούμε τον λαό να μη συναινέσει.  Να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Να μην επιλέξει με ποιο τρόπο θα του βάλουν θηλιά στον λαιμό. Να πιστέψει στη δύναμη του και να χαράξει τον δικό του δρόμο.

Πατριωτισμός για εμάς είναι το δίκιο του λαού!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet