Λοιπές παρατάξεις Δήμου Πεντέλης: «Πραξικόπημα» Κεχαγιά – Μακρή στη λειτουργία του Δ.Σ.
Πολιτική

Λοιπές παρατάξεις Δήμου Πεντέλης: «Πραξικόπημα» Κεχαγιά – Μακρή στη λειτουργία του Δ.Σ.

Για «πραξικόπημα Κεχαγιά – Μακρή» κάνουν λόγο οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Δημοτική Συμμαχία, Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή, Αντώνης Φειδοπιάστης, Μπροστά Μαζί, Λευτέρης Κοντουλάκος, Πεντελήθεν, Γιώργος Κατσικογιάννης και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Μπούρας, με αφορμή τα όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020.

Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι προαναφερόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι αναφέρουν:

Με ηθικό αυτουργό την απούσα δήμαρχο Δήμητρα Κεχαγιά και φυσικό εκτελεστή τον επιφορτισμένο για την εκτέλεση της αποστολής πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Λουκά Μακρή, και μοιραία, άβουλα και άφωνα όλα τα 15 μέλη της δημοτικής αρχής, συντελέσθηκε πολιτικό πραξικόπημα στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης στη συνεδρίαση της 3ης Σεπτεμβρίου, που αφορούσε τον καθορισμό τροφείων για τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου το εκπαιδευτικό έτος 2020-2021.

Στην ημερήσια διάταξη υπήρχαν νομίμως εισηγμένες από τον πρόεδρο δύο προτάσεις, μία της Οικονομικής Επιτροπής (της διοίκησης) και μία εναλλακτική της αντιπολίτευσης.

Η πρόταση της διοίκησης είχε κατηγορίες τροφείων ανάλογα με το εισόδημα του 2019. Η πρόταση της αντιπολίτευσης μηδενικά τροφεία για όλα τα παιδιά, επικαλούμενη μεταξύ άλλων τις συνέπειες της πανδημίας.

Ο πρόεδρος, κατά παράβαση κάθε νομοθεσίας, και επικαλούμενος την «κρίση» του, ως και δημόσια σε δημοσιογραφικό Μέσο δήλωσε, αρνήθηκε να θέσει σε ψηφοφορία της πρόταση της αντιπολίτευσης, η οποία προφανώς συγκέντρωνε την πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ.

Η ακραία παράνομη αυτή ενέργειά του δυναμιτίζει κάθε προσπάθεια σύνθεσης και λειτουργίας του Δ.Σ. και τον καθιστά υπεύθυνο.

Παράλληλα, η δήμαρχος, με τη μυωπική πολιτική της, απέδειξε ότι δεν ξέρει να συνθέτει, αλλά επαναφέρει το κλίμα διχασμού και αυταρχισμού παλαιοτέρων εποχών που πιστά υπηρέτησε.

Για τα βρέφη κυρία δήμαρχε δεν υπάρχουν λεφτά!

Για τους εργολάβους όμως περισσεύουν!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet