Μέλος της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ο  ανεξάρτητος Λ. Λάζος
Πολιτική

Μέλος της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ο ανεξάρτητος Λ. Λάζος

Ο Λεωνίδας Λάζος, μέχρι σήμερα ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, δήλωσε ότι συμμετέχει στη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην εκδήλωση που οργανώθηκε τη Δευτέρα 7 Απριλίου για το δάσος Παπαδημητρίου.

Η έγγραφη δήλωσή του έχει ως εξής:

Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΤΩΝ ΔΕΙΝΩΝ ΜΑΣ

Θεωρώ πως σ΄ αυτή τη συγκυρία, λίγες μόνο εβδομάδες πριν από τις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου, δεν μπορώ να μείνω πολιτικά απαθής, ουδέτερος ακροατής και αμέτοχος παρατηρητής. Δεν μου επιτρέπεται ως αιρετός αυτής της Πόλης να μην πάρω ξεκάθαρη θέση και στάση, δεν μπορώ να μην δηλώσω “παρών” στα Δημοτικά Δρώμενα της Πόλης μας.

Αδυνατώ να παραμείνω “αδιάφορος” όταν έχω προσωπική ευθύνη γι΄ αυτή “τη μόρα”, γι΄ αυτόν τον εφιάλτη που έχει σκεπάσει εδώ και 3,5 χρόνια “απ΄ άκρου εις άκρον” την Πόλη μας. Δεν μπορώ να σιωπώ μπροστά σ΄ αυτή την παρακμή και τον ευτελισμό των Θεσμών και των Δημοκρατικών διαδικασιών.

Δεν μου επιτρέπεται να μην αντισταθώ στην απραγία, στην ανηθικότητα, στην ανεντιμότητα, στην παλιανθρωπιά, στον ξεπεσμό, στη διαπλοκή και στα υπόγεια ρεύματα των εξωθεσμικών συναλλαγών “των πλασιέ και των αντιπροσώπων” των Μεγαλοσυμφερόντων στον Δήμο μας και στο Πεντελικό. Δεν είναι του χαρακτήρος μου “να σφυρίζω αδιάφορα” ή “να καθίσω αραχτός στον καναπέ μου”, κρυπτόμενος πίσω από την περιπέτεια της υγείας μου, όταν η Πόλη μου βρίσκεται “υπό κατοχή”, όταν το Πεντελικό “δίνεται βορά στις ορέξεις” των Μεγάλων αρπακτικών και όταν στην επερχόμενη 5ετή Δημαρχιακή Θητεία θα ξεκινήσει “το οργανωμένο πάρτυ” των Μεγαλοκαρχαριών -με ή χωρίς ράσα- μέσα στην ίδια μου την Πόλη και στο Βουνό μας.

Επιθυμώ να παραμείνω αταλάντευτος στις αρχές μου και στις αξίες μου, μη προδίδοντας αλλά τιμώντας τους αγώνες μου και τη διαδρομή μου για το Δάσος του Παπαδημητρίου. Δεν μπορώ να αδιαφορήσω για όσα επαίσχυντα απεργάζονται κάποιοι “εντόπιοι επιτήδειοι”, τσιράκια των Μεγάλων συμφερόντων και εκλεκτών του Συστήματος για το Περιβάλλον της Πόλης μας, του Παπαδημητρίου, του Μπόμπολα, το ΝΙΕΘ, το Εργοστάσιο, τα Δασικά και τα καταπατημένα στο Πεντελικό. Όλοι αυτοί οι εκποιητές τών μεθοδευμένων καθυστερήσεων και της διαπλοκής “ξεπουλούν και ζητούν” κοψοχρονιάς. Από τη μια “ξεπουλούν” οι άθλιοι το Περιβάλλον και την ποιότητα της ζωής μας και από την άλλη οι αγύρτες μας “ζητούν” την ψήφο μας!!! Το Δάσος του Παπαδημητρίου κινδυνεύει σήμερα παρά ποτέ να οικοπεδοποιηθεί προς ικανοποίηση της απληστίας των Αφεντικών και των επί τοις % αργυρόνητων…

Να γιατί λοιπόν απεχθάνομαι και εναντιώνομαι στους αδιάφορους, στους φιλοτομαριστές και στους καναπεδάτους ωχαδελφιστές. Όλους αυτούς “τους δήθεν”, εκείνους “τους κουρασμένους ανικανοποίητους”, που ασκούν την κριτική τους “επί των πάντων και κατά παντός” εκ του ασφαλούς, αδιακρίτως και εναγωνίως, “αναζητώντας γωνίες στο δεκάρικο” ή “ψειρίζοντας και χτενίζοντας τη μαϊμού”.

Πιστεύω πως όταν είσαι Ζωντανός, όταν είσαι ενεργό κύτταρο μιας Κοινωνίας, όταν είσαι ενεργός Πολίτης, σημαίνει να εντάσσεσαι και κάπου. Όποιος πραγματικά επιθυμεί να συμμετέχει στα κοινά, δεν μπορεί να μην είναι ενεργός Πολίτης και ενταγμένος. Δεν μπορεί να μένει αδιάφορος και αμέτοχος και να μην αγωνίζεται μέσα από συλλογικές προσπάθειες για “τα αυτονόητα”. Η αδιαφορία είναι αβουλία, είναι παρασιτισμός, είναι συνενοχή, είναι ωχαδελφισμός, είναι λαμογιά, είναι δειλία, είναι αντικοινωνικότητα, δεν είναι Ζωή.

Γι΄ αυτό και εναντιώνομαι στους σκόπιμα ή στους δήθεν αδιάφορους. Η αδιαφορία είναι το νεκρό βάρος της ιστορίας. Η αδιαφορία δρα δυνατά πάνω στην ιστορία μιας Πόλης. Δρα παθητικά, αλλά δρα!!! Είναι η μοιρολατρία… Είναι αυτό ”το δράμα” που δεν μπορείς να υπολογίσεις. Είναι “η κτηνώδης ύλη” που πνίγει τη συμμετοχή, την πρόοδο, το όραμα, τους Κοινωνικούς αγώνες, την ευφυΐα, το μέλλον. Είναι: “άχθος αρούρης”!!!

Αυτό που πάντα συμβαίνει είναι το αναπόφευκτο κακό που πέφτει πάνω στις Ζωές μας. Είναι, δηλαδή, όλοι αυτοί οι συμπλεγματικοί Κοινωνικοί και Πολιτικοί απατεώνες και οι αδίστακτοι καιροσκόποι που ανέρχονται με την ψήφο μας στην εξουσία και αποφασίζουν για το μέλλον μας και την Πόλη μας. Έτσι, μέσα από μιά σκόπιμη απουσία και αδιαφορία, μέσα από έναν καναπεδάτο ωχαδερφισμό και μηδενισμό, “λίγα χέρια και ακόμη λιγότερα μυαλά”, τα οποία δεν επιτηρούνται από κανέναν έλεγχο αλλά αντιθέτως προστατεύονται και υποθάλπονται, μας υφαίνουν δολίως τον ιστό της συλλογικής μας Ζωής, μας υποθηκεύουν ανέντιμα τον Δήμο μας, προγραμματίζουν και εξυπηρετούν κρυφίως “αλλότρια συμφέροντα” προς την Πόλη μας και κρατούν εσκεμμένα τους Πολίτες στην άγνοια και στο περιθώριο.

Όμως ως είναι φυσικό επακόλουθο έρχεται “η μοίρα” και συμπαρασύρει τους πάντες και τα πάντα, όπως συμβαίνει σε μια έκρηξη ηφαιστείου, όπως γίνεται σ΄ έναν σεισμό που όλοι είναι θύματα, αυτοί που τον θέλησαν και αυτοί που δεν τον θέλησαν, αυτοί που γνώριζαν και αυτοί που δεν γνώριζαν, αυτοί που ήταν δραστήριοι και αυτοί που αδιαφορούσαν…

Και έρχονται μετά, κατόπιν εορτής, κάποιοι που κλαψουρίζουν αξιοθρήνητα και αναθεματίζουν, αλλά κανείς ή λίγοι είναι αυτοί που αναρωτιούνται: αν είχα κάνει κι εγώ το χρέος μου και το καθήκον μου, αν είχα προσπαθήσει συμμετέχοντας σε μια “κοινή προσπάθεια”, θα συνέβαινε αυτό που συνέβη;;;

Απεχθάνομαι και ενοχλούμαι αφάνταστα από “τα κατόπιν εορτής κλαψουρίσματα” των αδιάφορων. Αυτά τα κλαψουρίσματα “των εκτός του χορού της ανάληψης των κοινών μας υποχρεώσεων και καθηκόντων”, των παντελώς αμέτοχων και των αιωνίως αθώων!!! Όλους αυτούς που εκ του ασφαλούς κρίνουν και λοιδορούν τις συλλογικές προσπάθειες των συμπολιτών τους αφ’ υψηλού διασπείροντας τις ευθύνες “επί των κεφαλών δικαίων και αδίκων”, εκτός φυσικά του εαυτού τους.

Είναι εκείνες οι στιγμές που νοιώθω ότι μπορώ να είμαι αδυσώπητος, ότι δεν μπορώ να χαλαλίσω τον οίκτο μου, ότι δεν μπορώ να μοιραστώ μαζί τους τον πόνο της ψυχής μου, τις αγωνίες μου και τα δάκρυά μου.

Είμαι ένας ενεργός πολίτης ενταγμένος. Είμαι ενταγμένος και Ζωντανός. Νοιώθω ότι στις συνειδήσεις των συνανθρώπων μου, αυτών που “όλοι μαζί” και με “πρώτο” τον Μανώλη Γραφάκο συναποτελούμε την ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, ήδη εδώ και μήνες έχει αρχίσει να πάλλεται η δραστηριότητα και η σύνθεση της μελλοντικής μας Πόλης, με απόλυτη τη συναίσθηση της ευθύνης μας προς την Κοινωνία, προς το Περιβάλλον, προς τα παιδιά μας και προς τους συμπολίτες μας.

Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ συνθέτει απόψεις, ενώνει δυνάμεις, προγραμματίζει με σύνεση και υπευθυνότητα, χτίζει το αύριο της Πόλης μας προτάσσοντας το ΕΜΕΙΣ, δεν αναδεικνύει το ΕΓΩ, δεν εκθρέψει τον Καισαροπαπισμό και τις Μανιχαϊστικές φαντασιώσεις, δεν αποδομεί μηδενίζοντας πρόσωπα, παρουσίες και διαδρομές, δεν αδρανοποιεί ούτε οδηγεί σε τέλμα και σε τεχνητά αδιέξοδα την Κοινωνία της Πεντέλης και το Περιβάλλον του Πεντελικού.

Και μέσα στην Πόλη μας “πλέον” η κοινωνική αλυσίδα και η καθημερινότητά μας δεν θα βαραίνει τους λίγους. Μέσα στην Κοινωνία μας κάθε συμβάν δεν θα οφείλεται “πλέον” στη τύχη, στη μοίρα, στην ανεπάρκεια, στην εμπάθεια, στην εκδίκηση, στη συμπλεγματικότητα, στην ανικανότητα, μα θα είναι “ένα συλλογικό και ευφυές έργο της συντριπτικής πλειοψηφίας των Πολιτών της Πεντέλης”. Δεν υπάρχει μέσα στην ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ κανείς που να στέκεται σε απόσταση ασφαλείας και να κοιτάζει από το παράθυρο ως θεατής τους συμπολίτες του να προσπαθούν, να αγωνίζονται, να αγωνιούν, να ξενυχτούν, να θυσιάζονται και να ματώνουν. Δηλώνω λοιπόν και εγώ “παρών”, παραμένω ενεργός πολίτης και είμαι ενταγμένος σ΄ αυτή την υπέροχη, συλλογική και δημιουργική προσπάθεια για την προστασία του Περιβάλλοντος και των Δασικών εκτάσεων της περιοχής μας, για την Αναγέννηση της Πόλης μας και του Πεντελικού.

Λεωνίδας-Ιωάννης Λάζος

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet