Μεγάλη συμμετοχή σε εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Πεντέλης για τις εκλογές
Πολιτική

Μεγάλη συμμετοχή σε εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Πεντέλης για τις εκλογές

Εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Πεντέλης για τις δημοτικές εκλογές πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων.

Εκ μέρους της Κ.Ο. Μελισσιών – Πεντέλης του ΚΚΕ, τη συγκέντρωση άνοιξε η Ηρώ Κωνσταντινέα. Σημείωσε ότι «το Κόμμα θέτει στο επίκεντρο της συζήτησης πλατιά με τους εργαζόμενους την ανάγκη ισχυροποίησής του στις ευρωεκλογές, τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές του Μάη, αλλά και στις βουλευτικές εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν». Επίσης τόνισε ότι «και στο επίπεδο του δήμου είναι αρκετοί εκείνοι που έχουν ανοιχτά τα αυτιά τους στις θέσεις του Κόμματος και της Λαϊκής Συσπείρωσης, που βγάζουν συμπεράσματα από τις εξελίξεις των τελευταίων χρόνων, που αναγνωρίζουν πως το ΚΚΕ είχε δίκιο στις εκτιμήσεις του, είναι πολλοί που μπορούν να κάνουν το βήμα και να συστρατευτούν».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Β΄ Αθήνας, που επεσήμανε, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της παράταξης, «την ανάγκη οι εργαζόμενοι να κάνουν τη διάφορα στηρίζοντας το ΚΚΕ, τη μόνη πολιτική δύναμη που στηρίζει τον αγώνα και τα συμφέροντά τους». Αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών και θύμισε ότι ο ΚΚΕ από το 1992 έχει καθαρή θέση. «Το κύριο δεν είναι το ονοματολογικό, αλλά ο αλυτρωτισμός που καλλιεργείται, η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ προκείμενου οι ΗΠΑ να πάρουν προβάδισμα στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων» τόνισε.

Για την αύξηση του κατωτάτου μισθοί κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι «εφάρμοσε τον νόμο της Ν.Δ., ο οποίος προβλέπει την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και τον καθορισμό του από τον εκάστοτε υπουργό ανάλογα με το τι συμφέρει κάθε φορά τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα». Σχόλιο έκανε και για την πρόσφατη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στα Μελίσσια με τον Γ. Ραγκούση για, όπως  σημειώνεται στην ανακοίνωση «τα δήθεν αντι-δεξιά μέτωπα». Όσον αφορά τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα, έκανε λόγο για «ωμή επέμβαση του ιμπεριαλισμού» και τόνισε ότι «το ΚΚΕ στηρίζει τους εργαζόμενους της Βενεζουέλας που έχουν το δικαίωμα να εκλέγουν τη δική τους κυβέρνηση και να επιλέγουν το σύστημα διακυβέρνησής τους».

Έπειτα τον λόγο πήρε ο υποψήφιος δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης, Σπύρος Κωνσταντάς, ο οποίος ανέδειξε τον αντιδραστικό ρόλο της Τοπικής Διοίκησης και απηύθυνε ευρύτατο κάλεσμα συμπόρευσης μπροστά στις εκλογές του Μαΐου.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στις, όπως τις αποκάλεσε, «δήθεν φρέσκιες και ανεξάρτητες παρατάξεις». Συγκεκριμένα, σε ομιλία του είπε:

«Ο δήθεν ανεξάρτητος κ. Κοντουλάκος επί 4½ χρόνια δεν ήταν αγκαλιά και ψήφιζε όλα τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου; 

»Ο δήθεν ανεξάρτητος κ. Παλαιοδήμος επί 4½ χρόνια δεν στήριζε τη σημερινή δημοτική αρχή; Μάλιστα επί σειρά ετών δεν υπήρξε και πρόεδρος Νομικού Προσώπου; Δεν ψήφισε όλους τους προϋπολογισμούς και τους ισολογισμούς της σημερινής δημοτικής αρχής;

»Η παράταξη της κ. Κεχαγιά δεν ψήφισε όλους τους απολογισμούς της δημοτικής αρχής με τη δικαιολογία ότι θα πρέπει ο Δήμος να λειτουργήσει; Σήμερα δεν δηλώνει ότι δεν έχει κανένα ταμπού και αν χρειαστεί θα προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις;

»Ανάλογη θέση δεν έχει και ο κ. Κατσικογιάννης που σε όλες τις τοποθετήσεις του δηλώνει ότι θα φέρει τα ΣΔΙΤ; Αλλά να μας πει κιόλας ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο γιατί όπως ξέρουμε οι εργολάβοι δεν έρχονται τσάμπα.

»Ο κ. Φειδοπιάστης δεν πρότεινε την επιβολή τέλους στην Πεντέλη προκειμένου να μην πάρουμε το δάνειο που στο τέλος το ψήφισε προκειμένου και να μην θίξουμε την κυβέρνηση και την Περιφέρεια;

»Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν; Αυτά θα πρέπει να φτάσουν σε όλους τους δημότες να γίνουν αντικείμενο συζήτησης, δεν πρέπει να αφήσουμε άλλο να τους παραμυθιάζουν».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet