Μετεκλογικό γλέντι για την Κ.Ο. ΚΚΕ Μελισσίων – Πεντέλης
Πολιτική

Μετεκλογικό γλέντι για την Κ.Ο. ΚΚΕ Μελισσίων – Πεντέλης

Τα μέλη και οι φίλοι της Κομματικής Οργάνωσης Μελισσίων – Πεντέλης του ΚΚΕ συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 στο μεζεδοπωλείο «Οξύμωρο» στα Μελίσσια, σε ένα μετεκλογικό γλέντι, στο οποίο δόθηκε η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους για συζήτηση και ψυχαγωγία μαζί σε ένα ζεστό κλίμα, με φαγητό, κρασί και λαϊκή μουσική.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Σπύρος Κωνσταντάς πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πεντέλης.

Ο κ. Κωνσταντάς είπε ανάμεσα, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με ανακοίνωση, ότι «Η παράταση του μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και που αρνείται μάλιστα να φέρει στη Βουλή για ψήφιση, είναι τρανταχτή απόδειξη πως θα ακολουθήσουν τον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο με τους προηγούμενους. Η συμφωνία δεν αναφέρει τίποτα για: κατάργηση ΕΝΦΙΑ, για συλλογικές συμβάσεις, για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, για επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, 13ης και 14ης σύνταξης. Ίσα ίσα μιλάνε για “ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ” και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό, κάθε αντασφαλιστικός νόμος βαφτιζόταν πάντα “εκσυγχρονισμός”. Δεν υπάρχει καμιά απαγόρευση στους πλειστηριασμούς. Η δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία παραμένει και το ξέρουμε καλά αυτό από το “Φλέμινγκ”, το “Σισμανόγλειο, το Παίδων Πεντέλης. Οι συγχωνεύσεις σχολείων παραμένουν. Το σύνολο του αντεργατικού πλαισίου της τελευταίας πενταετίας μένει άθιχτο.

Το Κόμμα μας θα πρωτοστατήσει όπως υποσχέθηκε και προεκλογικά στην εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση για μέτρα ανακούφισης, προστασίας των άνεργων, για κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί τη λαϊκή οικογένεια. Ήδη κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση νόμου για κατάργηση μνημονίου και δανειακής σύμβασης όπως είπαμε προεκλογικά και όπως είχαμε πράξει και το 2012. Την καταθέσαμε όχι για να κάνουμε θόρυβο αλλά για να συμβάλλουμε στη διεκδίκηση του λαού, να μη ρίξει η εργατική τάξη άλλο τις απαιτήσεις της, να διεκδικήσει μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχομεσαίους αγρότες την ανάκτηση όλων των απωλειών, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών. Σε αυτούς τους αγώνες θα συναντηθούμε, εκεί που το ΚΚΕ θα προσπαθεί να γονιμοποιεί τον λαϊκό προβληματισμό με την ανάγκη της αποδέσμευσης από την Ε.Ε., της διαγραφής του χρέους, της ρήξης με τον ίδιο τον καπιταλισμό, γιατί σήμερα στην Ελλάδα ο σοσιαλισμός είναι ρεαλιστικός και επίκαιρος όσο ποτέ άλλοτε. Σε κάθε μικρή ή μεγάλη κινητοποίηση όπως στις στις 6 το απόγευμα στο ΣΕΦ όπου η Ομοσπονδία Γυναικών, το ΠΑΜΕ καλούν με αφορμή την ΗΜΕΡΑ της ΓΥΝΑΙΚΑΣ, ημέρα τιμής στις εργάτριες της Νέας Υόρκης που ξεσηκώθηκαν σχεδόν 160 χρόνια πριν για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και μεροκάματα».  

Δείτε ολόκληρο τον χαιρετισμό του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πεντέλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet