«Μπαράζ» αποχωρήσεων από τη Συμπολιτεία – «Ηχηρή» έξοδος από τον Κώστα Καλλιανιώτη
Πολιτική

«Μπαράζ» αποχωρήσεων από τη Συμπολιτεία – «Ηχηρή» έξοδος από τον Κώστα Καλλιανιώτη

«Μπαράζ» παραιτήσεων στην παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης, Συμπολιτεία. Όπως είχε ενημερώσει έγκαιρα το «Ε», η επιλογή στελέχους που θα οδηγήσει την παράταξη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019 (σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τη δημοτική σύμβουλο Δήμητρα Κεχαγιά) έχει προκαλέσει  έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό, οι οποίες πλέον εκδηλώνονται με μαζικό τρόπο.

Την αρχή έκανε το πρωτοκλασάτο στέλεχος και αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης, Κώστας Καλλιανιώτης, ο οποίος ανεξαρτητοποιείται από τη Συμπολιτεία, κάνοντας λόγο για «μεθοδεύσεις», «εσωστρέφεια» και «προσωπικές στρατηγικές» στην παράταξη.

Στην «ηχηρή» επιστολή που απέστειλε στην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης, Ευαγγελία Μπουσίου, ο κ. Καλλιανιώτης αναφέρει:

Κυρία πρόεδρε,

Μετά από 9 χρόνια συμπόρευσης και κοινών αγώνων με τη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ανακοινώνω την αποχώρησή μου από τις τάξεις του εν λόγω συνδυασμού και την ανεξαρτητοποίησή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επίσης παραιτούμαι από τη θέση του αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όλα αυτά τα χρόνια παρέμεινα σταθερός και συνεπής στις κατευθυντήριες γραμμές και τους στόχους που θέσαμε στον συνδυασμό, με γνώμονα την προσφορά στον Δήμο εν γένει και τη Νέα Πεντέλη ειδικότερα, η οποία με ανέδειξε πρώτο σε ψήφους δημοτικό σύμβουλο της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ στη Δημοτική Κοινότητα.

Πιστεύω ότι έδωσα, με την παρουσία μου, έναν νηφάλιο και τεκμηριωμένο λόγο, αποφεύγοντας προσωπικές αντιπαραθέσεις και προσβλέποντας σε συνθέσεις ιδεών και προγραμμάτων που θα προχωρούσαν τον Δήμο μπροστά.

Εργάστηκα με επιμονή στη διασφάλιση της ενότητας του συνδυασμού και στη δημιουργία θεσμικού πλαισίου δημοκρατικής λειτουργίας του.

Δυστυχώς, η επικράτηση μεθοδεύσεων, εσωστρέφειας και προσωπικών στρατηγικών, απομακρύνει τη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ από τις θεμελιώδεις αρχές και τους στόχους που οδήγησαν στον σχηματισμό της, σχηματισμό στον οποίο πρωτοστάτησα.

Σεβόμενος την 16ετή αυτοδιοικητική μου παρουσία, τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν και με στηρίζουν ανελλιπώς και την αξιοπρέπειά μου, διαχωρίζω τη θέση μου από ό,τι σήμερα εκφράζει ο συνδυασμός της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.

Ευχαριστώ τους συναδέλφους του συνδυασμού για την έως τώρα συνεργασία, όπως και το σύνολο των συναδέλφων δημοτικών συμβούλων για την εκτίμηση με την οποία αντιμετώπισαν τις εκάστοτε θέσεις μου, ακόμα και σε περιπτώσεις διαφωνίας και έντασης. Συνεχίζω να αγωνίζομαι για έναν σύγχρονο, ανθρώπινο, κοινωνικά ανταποδοτικό Δήμο. Στηρίζω κάθε προσπάθεια προστασίας του Πεντελικού περιβάλλοντος και  διασφάλισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων των πόλεών μας.

Είναι επιτέλους η στιγμή να αφήσουμε στο παρελθόν εμμονές και στείρες αντιπαραθέσεις και να προχωρήσουμε στον στίβο της σύνθεσης και της συνεργασίας.

Κυρία πρόεδρε, σας ευχαριστώ προσωπικά για τη συνεργασία στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και εύχομαι καλή συνέχεια στο έργο σας.

Με εκτίμηση

Κώστας Καλλιανιώτης

Ωστόσο, οι «αναταράξεις» στη Συμπολιτεία δεν σταμάτησαν στην παραίτηση του κ. Καλλιανιώτη, αλλά συνοδεύτηκαν και με άλλες αποχωρήσεις.

Μία από αυτές ήταν και του μέλους της παράταξης Ταξιάρχη Μπατζάκη, ο οποίος προχώρησε σε μια επίσης «ηχηρή» παραίτηση.

Ο κ. Μπατζάκης στους λόγους της παραίτησής του κάνει λόγους για «λογικές ιδιοκτησίας», ενώ αναφέρεται και σε «γραφικές διαδικασίες» επιλογής της νέας επικεφαλής της παράταξης. Επίσης, χαρακτηρίζει ως «αστείες διαδικασίες», στα «όρια του γραφικού», αυτές που ακολουθήθηκαν για την ανάδειξη της νέας υποψήφιας δημάρχου, μόνο και μόνο για να επικυρώσουν αυτό που «ο κόσμος είχε τούμπανο, κι εμείς κρυφό καμάρι», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση παραίτησής του.

Μάλιστα, συνεχίζοντας στο ίδιο έντονο ύφος, ο κ. Μπατζάκης υποστηρίζει ότι παραιτήθηκε από την παράταξη καθώς αυτό του επιβάλλουν ο αυτοσεβασμός και η αυτοεκτίμηση, η αντίδρασή του στις «ιδιοκτησιακές λογικές», αλλά και το ότι υπάρχουν όρια στην «ανοχή του δουλέματος».

Λιγότερη έντονη στην εκφορά του λόγου, αλλά εξίσου καταγγελτική, ήταν η ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησης του κ. Σωτήρη Φλίντρα στο Τοπικό Συμβούλιο Νέας Πεντέλης.

Ο τοπικός σύμβουλος, στην επιστολή παραίτησής του, αναφέρει ότι διαπίστωσε με λύπη την «απαξίωση των προσπαθειών, μέσω ενεργειών που υποβάθμιζαν την επιρροή του συνδυασμού στην κοινωνία και αλλοίωναν τον λόγο και τη μορφή του».

Τονίζει ακόμη ότι μένει συνεπής στις επιλογές του για το μέλλον του Δήμου και ιδιαίτερα της Ν. Πεντέλης, αλλά διαπιστώνει ότι «η Συμπολιτεία δεν μπορεί σήμερα να καλύψει αξιόπιστα τις απαιτήσεις της κοινωνίας και του τόπου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet