Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή: Έπεσε η… μάσκα του κ. Μακρή σε ό,τι αφορά τις διά περιφοράς συνεδριάσεις
Πολιτική

Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή: Έπεσε η… μάσκα του κ. Μακρή σε ό,τι αφορά τις διά περιφοράς συνεδριάσεις

Προσωπική επίθεση κατά του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης, Λουκά Μακρή, εξαπολύει η δημοτική παράταξη Νέοι Άνθρωποι-Νέα Αρχή, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Αντώνη Φειδοπιάστη, με αφορμή τις συνεχιζόμενες διά περιοφοράς συνεδριάσεις του Σώματος στον συγκεκριμένο Δήμο.

Στην ανακοίνωσή του, με αφορμή την απάντηση του προέδρου Λ. Μακρή σε σχετική επιστολή των λοιπών παρατάξεων, ο συνδυασμός του κ. Φειδοπιάστη αναφέρει:

Έπεσε η… μάσκα του κ. Μακρή σε ό,τι αφορά τις διά περιφοράς συνεδριάσεις

Φθηνές δικαιολογίες για… έλλειψη εξοπλισμού, αλλά στο τέλος του «ξέφυγε» η αλήθεια

Με μία απάντηση που αποτυπώνει τον βαθμό ανικανότητας της διοίκησης στην οποία ανήκει, αλλά και την προσωπική του ανεπάρκεια ως προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Λ. Μακρής επιχειρεί να δικαιολογήσει την απερίγραπτη εμμονή του να συνεχίζει τις διά περιφοράς συνεδριάσεις, ακυρώνοντας στην ουσία κάθε διάλογο και παρέμβαση από πλευράς των δημοτικών παρατάξεων.

Κρυπτόμενος πίσω από νομοθεσίες και διατάξεις, ο κ. Μακρής -απαντώντας στις σχετικές διαμαρτυρίες των παρατάξεων της αντιπολίτευσης- προσπαθεί να υπερασπιστεί τη νομιμότητα των διά περιφοράς συνεδριάσεων, λες το και το ζήτημα είναι αυτό και όχι ότι ο ίδιος αδυνατεί να σταθεί και να συντονίσει μια «ζωντανή» -έστω και μέσω τηλεδιάσκεψης- συνεδρίαση.

Εκεί που όμως ξεπερνά κάθε μέτρο υποκρισίας είναι όταν υποστηρίζει ότι ο Δήμος προσπαθεί «να αποκτήσει, εγκαταστήσει και λειτουργήσει τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό» για να κάνει τηλεδιασκέψεις! Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο του ψηφιακού οράματος της διοίκησης του Δήμου Πεντέλης!!!

Δηλαδή, πόσο πρέπει να προσπαθήσει η διοίκηση του Δήμου Πεντέλης για κάτι που έχουν ήδη πετύχει όλοι οι άλλοι Δήμοι; Κι αφού η διοίκηση και ο κ. Μακρής δεν ήξεραν, γιατί δεν ρώταγαν τι έκαναν άλλοι Δήμοι από τις γύρω περιοχές, που πραγματοποιούν εδώ και καιρό τηλεδιασκέψεις;

Αλλά εκεί που πέφτουν οι μάσκες και φαίνεται η πραγματική αγωνία του κ. προέδρου είναι στην τελευταία φράση στην απάντηση που δίνει στις παρατάξεις που διαμαρτύρονται. Τι λέει, λοιπόν, ο κ. Μακρής; Ότι ακόμη και εάν αποκτήσει ο Δήμος την «ολοκληρωμένη πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων», αυτό δεν σημαίνει ότι αυτές θα γίνονται κι όλας! «Έτσι λοιπόν θα έχουμε τη δυνατότητα διεξαγωγής Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο» αναφέρει ο απίστευτος πρόεδρος, χωρίς φυσικά να μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει ποιοι και με ποια κριτήρια θα κρίνουν το «απαραίτητο».

Εκείνο που δεν καταλαβαίνει ο κ. Μακρής είναι ότι όσο κι αν η σημερινή νομοθεσία, αλλά και η ανοχή της διοίκησης, καλύπτουν την ανεπάρκειά του στον ρόλο που έχει αναλάβει, το εμβόλιο είναι… προ των θυρών και η επανάληψη των διά ζώσης συνεδριάσεων έρχονται, αργά ή γρήγορα. Και τότε θα αναγκαστεί να εμφανιστεί και πάλι στις συνεδριάσεις. Εκτός κι αν μέχρι τότε, η διοίκηση αποφασίσει να προτείνει κάποιον άλλον, «πραγματικό» πρόεδρο, για να διευθύνει τις εργασίες του Σώματος…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet