Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή: «Εχθρός» του Δήμου Πεντέλης η αλαζονεία της δημάρχου
Πολιτική

Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή: «Εχθρός» του Δήμου Πεντέλης η αλαζονεία της δημάρχου

Συνεχίζονται οι σκληρές επιθέσεις κατά της δημάρχου Πεντέλης, Δήμητρας Κεχαγιά, από τις λοιπές δημοτικές παρατάξεις με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στη χθεσινή (Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αυτή τη φορά τη «σκυτάλη» παίρνει η δημοτική παράταξη Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή, με επικεφαλής τον κ. Αντώνη Φειδοπιάστη, που κατηγορεί τη δήμαρχο ότι επιχείρησε «πραξικοπηματικά» να επαναφέρει σε άσχετη συνεδρίαση τη ματαιωθείσα συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2020.

Στην ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

Έχασαν πλέον κάθε δημοκρατικό φραγμό η διοίκηση Κεχαγιά και οι συνοδοιπόροι της

H συνδιοίκηση Κεχαγιά-Παλαιοδήμου έχει χάσει πλέον κάθε έλεγχο και δεν διστάζει, ακόμη και με πραξικοπηματικό τρόπο, να επιχειρεί να ποδηγετήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης, μπας και διασωθεί πολιτικά.

Η συνεδρίαση της Δευτέρας 30/12 απέδειξε με τον πλέον εμφανή τρόπο ότι η δήμαρχος Πεντέλης δεν έχει κανένα δημοκρατικό φραγμό προκειμένου να υπηρετήσει τα σχέδια που απεργάζονται οι… καθοδηγητές των παρασκηνίων. Αφού δεν κατάφερε να έχει απαρτία στην ειδική συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό του 2020, που είχε προγραμματισθεί για τις 15.00, μιας και απουσίαζε σύσσωμη η αντιπολίτευση, γιατί η δημοτική αρχή δεν έχει ακολουθήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες κατάρτισης του προϋπολογισμού (σύσταση επιτροπής διαβούλευσης, δεν ρωτήθηκαν τα Κοινοτικά Συμβούλια, οι φορείς της πόλης κ.λπ.), επιχείρησε να επαναφέρει το θέμα «από το παράθυρο» στην τακτική συνεδρίαση που έγινε στις 17.00, στην οποία και συζητήθηκαν άσχετα με τον προϋπολογισμό ζητήματα.

Μάλιστα, στην πραξικοπηματική αυτή προσπάθεια είχε άμεσο «συνεργό» τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος πλέον ακροβατεί νομικά, δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά για το εάν μπορεί να παραμένει στη θεσμική θέση του.

Η κ. Κεχαγιά είχε μάλιστα το θράσος να κατηγορήσει τις λοιπές δημοτικές παρατάξεις, που αντιστάθηκαν σθεναρά στο πραξικόπημα που επιχείρησε να κάνει, λέγοντας ότι η μειοψηφία «απαξιώνει» το Δημοτικό Συμβούλιο. Ξεχνά φαίνεται ότι μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι εκείνη και η διοίκησή της και θα παραμένει τέτοια όσο εξακολουθεί να αγνοεί προκλητικά τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, ακόμη και σε θέματα όπου η συναίνεση και η συνεργασία θα έπρεπε να είναι πρώτιστο μέλημα.

Ας καταλάβει η κ. δήμαρχος ότι «εχθρός» της πόλης και των δημοτών δεν είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι που υπερασπίζονται τη νομιμότητα, αλλά η δική της αλαζονεία, την οποία δείχνει πλέον να μην μπορεί να συγκρατήσει…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet