Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή: «Το γαρ πολύ της θλίψεως…» του κ. Στεργίου
Πολιτική

Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή: «Το γαρ πολύ της θλίψεως…» του κ. Στεργίου

Σε «απόγνωση» έχει περιέλθει ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου, σύμφωνα με την παράταξη Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή, μετά τις αποχωρήσεις δημοτικών συμβούλων από τη δημοτική ομάδα του.

Ο δήμαρχος έφτασε στο σημείο να «απειλήσει» δημοτικούς συμβούλους, όπως επισημαίνει η παράταξη στην ακόλουθη ανακοίνωσή της:

«Το γαρ πολύ της θλίψεως…» του κ. Στεργίου

Ότι η διοίκηση Στεργίου, μετά τις απανωτές και σημαντικές απώλειες από τη δημοτική ομάδα της, έχει περιέλθει σε απόγνωση είναι γνωστό.

Επίσης είναι γνωστό ότι προσωπικά ο κ. Στεργίου έχει πάψει από καιρό να είναι το «απόλυτο αφεντικό» στη Δημοτική Συμμαχία, αλλά και στον Δήμο, στο οποίο κανείς δεν αντιμιλά και με το οποίο κανείς δεν έχει το δικαίωμα να διαφωνεί.

Μόνο που ο δήμαρχος δεν αντέχει τη διαφορετική άποψη και την αντιλογία. Γι΄ αυτό και μέρα με τη μέρα διολισθαίνει σε συμπεριφορές ξένες με τη Δημοκρατία και τα ήθη της Αυτοδιοίκησης. Έφθασε, μάλιστα, στο σημείο, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να απειλήσει δημοτικούς συμβούλους, που πρόσφατα έφυγαν από την παράταξή του, προειδοποιώντας τον μεν πρώτο να προσέχει εκεί που περπατά και τη δε δεύτερη ότι έχει γι΄ αυτήν πολλά να πει…

Είναι βέβαιο ότι ο κ. Στεργίου αναπολεί τη στρατιωτική θητεία του και θα ήθελε να μπορούσε να κλείσει τους εν λόγω δημοτικούς συμβούλους, αλλά και όλους εκείνους που… διανοούνται να του αντιταχθούν, στο «πειθαρχείο», αλλά θα πρέπει να συμβιβασθεί με την ιδέα ότι ηγείται Δήμου και όχι στρατοπέδου. Και το κυριότερο, ότι είναι υποχρεωμένος να συμμορφώνεται με τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Κατανοούμε ότι δυσκολεύεται να το πράξει, αλλά του υπενθυμίζουμε ότι η τήρηση των νόμων και του Συντάγματος της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι υποχρέωσή του και όχι επιλογή του.

Ας διαχειριστεί τη θλίψη του και ας προσπαθήσει, έστω και τώρα, στη δύση της θητείας του, να μην αμαυρώσει εντελώς το αυτοδιοικητικό παρελθόν του…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet