ΝΕΒΑ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Αδιανόητη κάθε ενέργεια υποβάθμισης του Παίδων Πεντέλης
Πολιτική

ΝΕΒΑ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Αδιανόητη κάθε ενέργεια υποβάθμισης του Παίδων Πεντέλης

Με εκπροσώπους Σωματείων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού και με πλήθος εργαζομένων, καθώς και με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, συναντήθηκε την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, με επικεφαλής τον τομεάρχη Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, την τομεάρχη Εργασίας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τον βουλευτή Κώστα Ζαχαριάδη.

Συμμετείχαν, επίσης, ο γιατρός και πρώην βουλευτής Νίκος Μανιός, τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κ. Βενιώτης, Α. Παπάζογλου, Θ. Δημάκης, Π. Κούκουζας, Χ. Στάγγου, στελέχη του τμήματος Υγείας, καθώς και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. από τις Οργανώσεις Μελών Πεντέλης, Αμαρουσίου, Κηφισιάς και Βριλησσίων.

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Βόρειας Αθήνας, «ο κ. Ξανθός αναφέρθηκε στην ολόπλευρη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στα αιτήματα και τον αγώνα τους για να αποτραπεί κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης για απαξίωση του Δημόσιου Νοσοκομείου του ΕΣΥ. Προσπάθεια που, έντεχνα, οδηγεί στον περιορισμό των υπόλοιπων δραστηριοτήτων και εφημεριών του και την εξυπηρέτηση των παιδιών που έχουν ανάγκη από πλήθος άλλων νοσημάτων». Μάλιστα, ζήτησε την απόσυρση των κυβερνητικών επιδιώξεων για μετατροπή του Νοσοκομείου σε mega-εμβολιαστικό κέντρο.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Βόρειας Αθήνας σημειώνει:

«Ως Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Βόρειας Αθήνας:

Θεωρούμε ότι στο μοναδικό Δημόσιο Παιδιατρικό Νοσοκομείο στη Βόρεια και Ανατολική Αττική που εξυπηρετεί παρά τις ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό, πάνω από 300 παιδιά την ημέρα στις γενικές εφημερίες του και πάνω από 5.000 παιδιατρικά περιστατικά τον μήνα και ήδη προβαίνει σε χιλιάδες εμβολιασμούς. Είναι αδιανόητη κάθε ενέργεια υποβάθμισης του.

  • Θεωρούμε ότι οι αιφνιδιασμοί, η προχειρότητα σχεδιασμών και οι άδηλες στοχεύσεις της κυβέρνησης κατά την αντιμετώπιση της πανδημίας, και όχι μόνο, την καθιστούν υπεύθυνη για ότι προκύψει.
  • Απαιτούμε την απόσυρση κάθε μέτρου μετατροπής του Νοσοκομείου Παίδων σε εμβολιαστικό κέντρο και η αναγκαιότητα αυτή να υλοποιηθεί άμεσα σε άλλη δημόσια η και ιδιωτική δομή.
  • Απαιτούμε τη σοβαρή ενίσχυση του σε προσωπικό και εξοπλισμό, προκειμένου να επιτελέσει με τους καλυτέρους όρους το κρίσιμο έργο του.
  • Είμαστε από την πρώτη στιγμή και θα είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου για όσο χρειαστεί».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet