Οι θέσεις της Δημοτικής Συμμαχίας για τη μεταφορά προσφύγων – μεταναστών στην πτέρυγα Μπόμπολα
Κοινωνία

Οι θέσεις της Δημοτικής Συμμαχίας για τη μεταφορά προσφύγων – μεταναστών στην πτέρυγα Μπόμπολα

Τις θέσεις της σχετικά με τη μεταφορά προσφύγων – μεταναστών στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» – πτέρυγα Μπόμπολα παρουσιάζει η παράταξη Δημοτική Συμμαχία, όπως αυτές παρουσιάστηκαν σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης σχετικά με το θέμα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης, επικεφαλής της οποίας είναι ο δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου:

Οι θέσεις της Δημοτικής Συμμαχίας, ως εκφράστηκαν στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο της 4ης Οκτωβρίου, που και εμείς προκαλέσαμε, επιγραμματικά.

  • Ακατάλληλος ο χώρος του Αμαλία Φλέμινγκ – Μπόμπολα. Να παραμείνει νοσοκομειακός και να λειτουργήσει ως χώρος πρωτοβάθμιας περίθαλψης για όλο τον Βόρειο Τομέα (την πρόταση είχε προωθήσει και στο παρελθόν ο δήμαρχος Δ. Στεργίου). Έτσι θα αποσυμφορήσει τα Νοσοκομεία Σισμανόγλειο και Φλέμινγκ.
  • Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Βρούτση, που παραχωρεί για 5 χρόνια τον χώρο του Νοσοκομείου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για χώρο εγκατάστασης μεταναστών-προσφύγων.
  • Να συζητηθεί και αντιμετωπισθεί το θέμα συνολικά με κεντρικό σχεδιασμό σε επίπεδο Περιφέρειας Αττικής – Δήμων και υπουργείων από μηδενικό σημείο.
  •  Να συμβάλουμε όλοι σε επικοινωνία – διάλογο με την τοπική κοινωνία στη νηφάλια αντιμετώπιση ενός τεράστιου προβλήματος δηλαδή του μεταναστευτικού-προσφυγικού. Η κοινωνική συνοχή δεν πρέπει να διαταραχθεί.
  • Το θέμα μας αφορά όλους. Ναι σε Συμβούλιο-α δημοτικών αρχηγών για τη διαχρονική αντιμετώπισή του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet