«Οι “στρατηγικοί” σχεδιασμοί της διοίκησης Στεργίου ζημιώνουν τους δημότες με χιλιάδες ευρώ»
Πολιτική

«Οι “στρατηγικοί” σχεδιασμοί της διοίκησης Στεργίου ζημιώνουν τους δημότες με χιλιάδες ευρώ»

«Οι “στρατηγικοί” σχεδιασμοί της διοίκησης Στεργίου ζημιώνουν τους δημότες με χιλιάδες ευρώ» τονίζει η παράταξη Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή, με αφορμή τη συζήτηση που διεξήχθη σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης για την τροποποίηση σχεδίου στο Ο.Τ. 45 στη Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης και τη μετατροπή του χώρου από Αστυνομικό Τμήμα και Γραφείο Ασφάλειας Πεντέλης σε χώρο βρεφονηπιακού σταθμού.

Η παράταξη, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Αντώνη Φειδοπιάστη, σε ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι η λογική της δημοτικής Αρχής του Δήμου Πεντέλης είναι η «εξυπηρέτηση ημετέρων».

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Οι «στρατηγικοί» σχεδιασμοί της διοίκησης Στεργίου ζημιώνουν τους δημότες με χιλιάδες ευρώ

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης για την τροποποίηση σχεδίου στο Ο.Τ. 45 στη Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης και τη μετατροπή του χώρου από Αστυνομικό Τμήμα και Γραφείο Ασφάλειας Πεντέλης σε χώρο βρεφονηπιακού σταθμού, απέδειξε περίτρανα ότι οι δήθεν στρατηγικοί σχεδιασμοί της διοίκησης Στεργίου όχι απλώς υπάρχουν μόνο στη φαντασία του δημάρχου, αλλά και ζημιώνουν με χιλιάδες ευρώ τον δημότη.

Η διοίκηση του Δήμου Πεντέλης, με καθυστέρηση έξι χρόνων, αντιλήφθηκε ότι η επιλογή να δημιουργηθεί Αστυνομικό Τμήμα στο συγκεκριμένο οικόπεδο ήταν ατυχής, κάτι που μάταια του επισημαίναμε όταν είχε συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα.

Έτσι, έρχεται σήμερα να «πετάξει στα σκουπίδια» τη μελέτη που έκανε τότε, και στοίχισε στους δημότες 110.000 ευρώ, προβάλλοντας το δήθεν επιχείρημα ότι θα κατασκευάσει εκεί βρεφονηπιακό σταθμό, με χρήματα που «θα» πάρει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μάλιστα, για να μην παραδεχθεί ότι τα 110.000 ευρώ που έχουν πληρωθεί για την προηγούμενη μελέτη απλώς «πάνε υπέρ πίστεως και πατρίδας», προσπαθεί να μας πείσει ότι η εν λόγω μελέτη θα μείνει σε κάποιο «σεντούκι» και θα χρησιμοποιηθεί στο… μέλλον, εάν προκύψει ανάγκη για Αστυνομικό Τμήμα. Δηλαδή, σε άλλο οικόπεδο, με διαφορετικό τοπογραφικό και άλλα τ.μ. θα εφαρμόσει τη μελέτη που έγινε για το Ο.Τ.45(!)

Αλλά την ίδια πολιτική η διοίκηση Στεργίου την ακολουθεί και σε άλλα θέματα, όπως με τη «φάμπρικα» που έχει στήσει με τις συνεχείς επιχορηγήσεις προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πελοποννησίων για τη δήθεν κάλυψη των αναγκών της Φιλαρμονικής.

Η επιμονή του δημάρχου στις συγκεκριμένες μεθοδεύσεις δεν μπορεί πλέον να χαρακτηρίζεται ως τυχαία. Όσο περνά ο καιρός γίνεται και πιο ξεκάθαρο ότι η λογική της δημοτικής Αρχής είναι η εξυπηρέτηση «ημετέρων», που όσο πλησιάζουμε προς τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνεται όλο και πιο επιτακτική, φορτώνοντας με νέες ζημιές τα ταμεία του Δήμου και άρα τις τσέπες των δημοτών.

Το μόνο αισιόδοξο είναι ότι το συγκεκριμένο «πάρτι» τελειώνει το 2019, οπότε και ο Δήμος, αποκτώντας επιτέλους μια διοίκηση προτεραιότητα της οποίας θα είναι το συμφέρον των δημοτών, θα μπορέσει να επανατεθεί σε υγιή τροχιά ανάπτυξης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet