Ολοκληρώνονται έργα της διοίκησης Κεχαγιά στον Δήμο Πεντέλης
Πολιτική

Ολοκληρώνονται έργα της διοίκησης Κεχαγιά στον Δήμο Πεντέλης

Τα έργα της ενεργειακής αναβάθμισης στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων και στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Πεντέλης επισκέφθηκε η τέως δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά τη Δευτέρα 3 Ιουνίου. Πρόκειται για δύο έργα, με συνολική συμβατική δαπάνη ύψους 840.000 ευρώ, τα οποία θα συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας κατά 84% και 65% αντιστοίχως.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα συγκεκριμένα έργα είναι αποκλειστικό αποτέλεσμα της συστηματικής και ουσιαστικής πολιτικής που άσκησε και στον τομέα του περιβάλλοντος στον Δήμο Πεντέλης η διοίκηση της παράταξης Συμπολιτεία την τετραετία 2019 -2023, αφού ήταν αυτή που:

  1. κατέθεσε το αίτημα χρηματοδότησης στο ΥΜΕΠΕΡΑ,
  2. εξασφάλισε τη χρηματοδότηση,
  3. συνέταξε και ωρίμασε τις μελέτες,
  4. προχώρησε στη διαγωνιστική διαδικασία,
  5. υπέγραψε τη χρηματοδότηση και
  6. ξεκίνησε τις εργασίες, οι οποίες πλέον ολοκληρώνονται.

Μετά την επίσκεψη στα συγκεκριμένα έργα η Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά: «Είμαι πολύ χαρούμενη και υπερήφανη που πλέον ολοκληρώνονται άλλα δύο σημαντικά έργα για την πόλη μας. Την τετραετία που πέρασε καταφέραμε να προγραμματίσουμε και να υλοποιήσουμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων που είχε ποτέ εφαρμοστεί στον Δήμο Πεντέλης, αφήνοντας σημαντικότατη παρακαταθήκη στους συμπολίτες μας. Έργα που, εκτός των άλλων, μας έφεραν πιο κοντά στο μεγάλο στοίχημα για την κλιματική ουδετερότητα το 2030. Ελπίζουμε η διοίκηση της κ. Κοσμοπούλου να μην αφήσει ανεκμετάλλευτη τη σημαντική αυτή κληρονομιά και να καταφέρει να κρατήσει τον Δήμο μας στο υψηλό επίπεδο στο οποίο της τον παραδώσαμε».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet