Ο Άγγελος Παλαιοδήμος «μετακινείται προς την έξοδο» της παράταξης του Δ. Στεργίου στην Πεντέλη
Πολιτική

Ο Άγγελος Παλαιοδήμος «μετακινείται προς την έξοδο» της παράταξης του Δ. Στεργίου στην Πεντέλη

Πολιτικό ενδιαφέρον είχε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018, καθώς διαφάνηκε ότι η Δημοτική Συμμαχία (η παράταξη της πλειοψηφίας που προέκυψε από τη σύμπραξη των συνδυασμών Ανεξάρτητο Κίνημα Πεντελικού, Ανθρώπινη Πολιτεία και Μελίσσια – Πεντέλη Μαζί) μάλλον θα συνεχίσει να χάνει… συμμάχους.

Ειδικότερα, οι τοποθετήσεις του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας Άγγελου Παλαιοδήμου (προερχόμενου από την παράταξη Ανθρώπινη Πολιτεία), τόσο στο θέμα της παρουσίασης του ισολογισμού του Δήμου για το 2017, όσο και στο θέμα της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του νομικού προσώπου Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΠΑΘ), κατέδειξαν ότι η σχέση του εν λόγω συμβούλου με τη διοίκηση του δημάρχου Δημήτρη Στεργίου μόνο «ανέφελη» περίοδο δεν περνά.

Η κριτική του κ. Παλαιοδήμου, η οποία δεν έμεινε σε γενικές πολιτικές αναφορές, αλλά συνοδεύτηκε από την παράθεση συγκεκριμένων στοιχείων, είχε να κάνει πρωτίστως με τον τρόπο που η διοίκηση αξιοποιεί τα χρήματα των δημοτών. Χαρακτηριστική ήταν η φράση του, στη συζήτηση για τον ισολογισμό, ότι «ο προϋπολογισμός του Δήμου δεν λειτουργεί με βάση τους ανταποδοτικούς κωδικούς», αλλά και η σαφής αιχμή του ότι ο Δήμος και οι υπηρεσίες του παίρνουν άριστα «στην εισπρακτική διαδικασία»…

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος, αν και ενοχλημένος από τις παρεμβάσεις του δημοτικού συμβούλου της παράταξής του, κράτησε χαμηλούς τόνους (εξάλλου, το αντίστοιχο ήπιο ύφος του κ. Παλαιοδήμου δεν έδινε λαβές στο να ανέβουν οι τόνοι), περιοριζόμενος μόνο σε αντίστοιχες αιχμές προς τον συνάδελφό του, όπως για παράδειγμα ότι «έχει προσυπογράψει τη στρατηγική της δεύτερης θητείας της διοίκησής του».

Το ότι ο κ. Παλαιοδήμος «ασφυκτιά» πλέον μέσα στην παράταξη της πλειοψηφίας είναι εμφανές. Την ίδια στιγμή, οι φήμες που κυκλοφορούν για τη διάθεσή του να κάνει το επόμενο βήμα του στην τοπική πολιτική σκηνή έρχονται να ενισχύσουν τα σενάρια που τον θέλουν σύντομα να εγκαταλείπει την παράταξη του δήμαρχου Δημήτρη Στεργίου, η οποία εξακολουθεί να εμφανίζει σημάδια… αποσύνθεσης.

Ο χρόνος θα δείξει με ποιον τρόπο θα επιλέξει ο κ. Παλαιοδήμος τη συγκεκριμένη «έξοδο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet