“Ο λαός θα τους στείλει σπίτι τους”
Πολιτική

“Ο λαός θα τους στείλει σπίτι τους”

Αναφορές στα διαρκώς αυξανόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση εξαιτίας της εφαρμογής των μνημονίων, αλλά και κριτική στο δίδυμο Στεργίου-Γραφάκο, το οποίο και χρεώνουν “στον κομματικό σωλήνα της Ν.Δ.”, περιέχονται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης, η οποία έχει ως εξής:

Η εφαρμογή των μνημονίων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μείωσε κατά 60% τους θεσμοθετημένους πόρους της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης. Υπηρεσίες, όπως η δημοτική αστυνομία και οι σχολικοί φύλακες, καταργήθηκαν, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στην καθημερινή αυτοδιοικητική λειτουργία.

Η αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων εκχωρείται στους «εθνικούς» εργολάβους, αυξάνοντας ανεξέλεγκτα το κόστος για τους πολίτες. Οι δήμοι μπαίνουν σταδιακά σε επιτήρηση από το λεγόμενο «Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας» με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν οποιοδήποτε έργο, εκτός από την αποπληρωμή των συσσωρευμένων χρεών. Σε κάθε περίπτωση θα επιβάλλουν πρόσθετους φόρους, με αύξηση των ανταποδοτικών τελών, του ΤΑΠ και του τέλους παρεπιδημούντων. Παράλληλα οι αρμοδιότητες του κράτους μεταφέρονται συστηματικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, χωρίς την ανάλογη μεταφορά των αναγκαίων πόρων, οδηγώντας την σε οικονομική κατάρρευση.

Περήφανη για το παραπάνω έργο η Τ.Ο. Πεντέλης της Ν.Δ. δίνει διαλέξεις περί αξιοκρατίας και ανεξάρτητης Τοπικής Αυτοδιοίκησης!

Η ρητορική της Ν.Δ. δεν αφορά όμως την Αυτοδιοίκηση -άλλωστε την έχουν παραδώσει στην Τρόϊκα και περιορίζονται στο ρόλο του παρατηρητή. Αφορά στο να δικαιολογηθεί η επερχόμενη συντριβή της στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Γνωρίζουν ότι μετά τον Μάϊο το καταστροφικό τους έργο θα διακοπεί και ο λαός θα τους στείλει σπίτι τους.

Οι κ.κ. Στεργίου και Γραφάκος, νυν και πρώην δήμαρχος, έχουν εκκολαφθεί από τον κομματικό σωλήνα της Ν.Δ. Σήμερα παριστάνουν τους ακομμάτιστους, φοβούμενοι τη «ρετσινιά» ότι ανήκουν στις μνημονιακές δυνάμεις, που οδήγησαν την κοινωνία στην απόγνωση. Ο αδυσώπητος υπόγειος πόλεμος εξουσίας μεταξύ τους, οι ατέρμονες δικαστικές διαμάχες και οι κοκορομαχίες για το ποιος έχει το προβάδισμα στις ατασθαλίες, έχουν κουράσει και εξαγριώσει τους πολίτες.

Αυτός είναι και ο λόγος που η Ν.Δ. δε δίνει χρίσματα -για να μπορούν οι υποψήφιοί της να ψαρεύουν στα θολά νερά και να ελπίζει ότι θα διασωθεί πολιτικά. Μάταιος κόπος…

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet