Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πεντέλης: Σε ιδιώτες το μάθημα ΣΕΠ στο Λύκειο Μελισσίων έναντι 122.760 ευρώ
Κοινωνία

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πεντέλης: Σε ιδιώτες το μάθημα ΣΕΠ στο Λύκειο Μελισσίων έναντι 122.760 ευρώ

Για πρόθεση εκχώρησης σε ιδιωτική εταιρεία του μαθήματος του επαγγελματικού προσανατολισμού στο Λύκειο Μελισσίων κατηγορεί τη δημοτική αρχή Πεντέλης η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδετική Συμμαχία της περιοχής.

Όπως υποστηρίζει η Ο.Μ. το σχετικό κόστος θα ανέλθει σε 122.760 ευρώ, δηλαδή όσο η μισθοδοσία τεσσάρων καθηγητών του Δημοσίου για δύο χρόνια.

Στη σχετική ανακοίνωση ο Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πεντέλης αναφέρει:

«Οι “άριστοι” εκχωρούν γη και ύδωρ στα ιδιωτικά συμφέροντα! Μετά τη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας εν μέσω πανδημίας, βάζουν από το παράθυρο τους ιδιώτες στα δημόσια σχολεία!

Πληροφορηθήκαμε ότι, σύμφωνα με την αντιδημοκρατική τακτική παράκαμψης του Δημοτικού Συμβουλίου, η απόλυτα ελεγχόμενη από τη διοίκηση Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πεντέλης πρόκειται να αποφασίσει για την ανάληψη της εκπαίδευσης των παιδιών μας στο Λύκειο Μελισσίων στο μάθημα του επαγγελματικού προσανατολισμού από ιδιωτική εταιρεία!!! Με το αζημίωτο… Για δύο χρόνια το εγχείρημα των “αρίστων” θα μας κοστίσει 122.760 ευρώ!!! Όσο δηλαδή κοστίζει η μισθοδοσία τεσσάρων (4) καθηγητών για δύο χρόνια!

Αλήθεια, με ποια κριτήρια; Με ποια εχέγγυα; Με τι προσόντα τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής αποφασίζουν για την εκπαίδευση των παιδιών μας;

Ρωτάμε λοιπόν με βάση την κοινή λογική:

  • Ποια κατεύθυνση θα έχει η διδασκαλία του επαγγελματικού προσανατολισμού και ποιος θα το κρίνει αυτό; Η Πεντέλη θα προσανατολιστεί στους ψυκτικούς ή αυτός ο κλάδος αφορά μόνο τα Δυτικά Προάστια;
  • Πώς προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και γονιών;
  • Ποιος παρακολουθεί την ποιότητα αυτού του εγχειρήματος;
  • Ποιος ο ρόλος του σχολείου και των καθηγητών;
  • Ποια η τύχη των καθηγητών που διδάσκουν Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό;

Να σας υπενθυμίσουμε ότι η δωρεάν Υγεία και Παιδεία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένες, εκτός βέβαια αν το Σύνταγμα της χώρας είναι για εσάς ψιλά γράμματα…

Κυρίες και κύριοι “άριστοι” ως εδώ με την εκχώρηση δημόσιων αγαθών στους ιδιώτες.

Κυρίες και κύριοι “άριστοι”, μετά τη μεγάλη σας “επιτυχία” στη διαχείριση της πανδημίας και της δημόσιας υγείας, δεν σας εμπιστευόμαστε να δέσετε ούτε τα κορδόνια μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet