Παιχνίδια πολιτικών ισορροπιών στην Πεντέλη εν μέσω πανδημίας…
Πολιτική

Παιχνίδια πολιτικών ισορροπιών στην Πεντέλη εν μέσω πανδημίας…

Παιχνίδια πολιτικών ισορροπιών ακόμη και εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού έχουμε στον Δήμο Πεντέλης. Το πεδίο διεξαγωγής τους είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου πλέον έχουμε αρχίσει να μπερδευόμαστε με τις… απανωτές προσκλήσεις συνεδριάσεων.

Ας προσπαθήσουμε να τα βάλουμε λίγο σε μια σειρά. Την Πέμπτη 9 Απριλίου 17 σύμβουλοι των λοιπών παρατάξεων, κάνοντας χρήση των διατάξεων του σχετικού νόμου, απευθύνουν πρόσκληση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για τη Δευτέρα 13 Απριλίου, με θέμα τη λήψη οικονομικών μέτρων ανακούφισης πολιτών και επιχειρήσεων του Δήμου Πεντέλης, λόγω των επιπτώσεων από την πανδημία της «Covid-19».

Παρασκευή 10 Απριλίου ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου συγκαλεί νέα συνεδρίαση, την Τετάρτη 14 Απριλίου, ως επανάληψη των συνεδριάσεων της 4ης και 5ης Απριλίου, οι οποίες είχαν ματαιωθεί ελλείψει απαρτίας, όπου επίσης θα συζητηθούν μέτρα στήριξης της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας από τον κορωνοϊό!

Τι ακριβώς συμβαίνει; Τι διαφορετικό θα συζητηθεί τη Δευτέρα 13/4 για πολίτες και επιχειρήσεις, για να πρέπει να επαναληφθεί η συζήτηση για το θέμα στις 14/4;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Ε», η εισήγηση των «17» μεταξύ των μέτρων που προτείνουν να ληφθεί είναι αυτή της απαλλαγής των γονιών από τα τροφεία, τόσο για το διάστημα που οι παιδικοί σταθμοί είναι κλειστοί, όσο και από 1ης Σεπτεμβρίου, ως πρόσθετο μέτρο ενίσχυσης των οικογενειών.

Η πλευρά της διοίκησης φέρεται να πιστεύει ότι οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί, πρέπει να έχει σχετική εισήγηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες κι επιτροπές. Η αντίπερα όχθη τονίζει ότι η νομοθεσία δεν δίνει τη δυνατότητα στις λοιπές παρατάξεις να συγκαλέσουν τις όποιες επιτροπές, οπότε το Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί να δώσει… εντολή στις υπηρεσίες να εφαρμόσουν την όποια απόφαση ληφθεί.

Πού βρίσκεται η αλήθεια; Ουδείς γνωρίζει, αφού και δύο πλευρές επικαλούνται τον νόμο… Από εκεί και πέρα, υπάρχει η πραγματικότητα, που είναι σκληρή. Και αν μη τι άλλο, επιβάλλει συναίνεση, ομοψυχία και κοινή δράση. Κάθε πλευρά θα πρέπει να αναρωτηθεί τι έχει κάνει για να «κτίσει» πάνω στον κοινό σκοπό: δηλαδή στο να παρασχεθεί στην τοπική κοινωνία του Δήμου Πεντέλης η μεγαλύτερη δυνατή στήριξη εν μέσω μιας πρωτοφανούς κρίσης…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet