Παρέμβαση Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης για ΕΛ.ΤΑ., Α.Τ. & εργαζομένους Δήμου
Πολιτική

Παρέμβαση Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης για ΕΛ.ΤΑ., Α.Τ. & εργαζομένους Δήμου

Παρέμβαση για τρία καίρια θέματα που απασχολούν τον Δήμο Πεντέλης κάνει η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Πεντέλης. Πρόκειται για τη λειτουργία του καταστήματος ΕΛ.ΤΑ. Πεντέλης, για την παύση λειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος Πεντέλης, καθώς και για το θέμα που έχει προκύψει με την καταβολή επιδόματος σε εργαζομένους του Δήμου.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της Ο.Μ. σημειώνεται:

Μία επιστολή – απάντηση στις αγωνίες των κατοίκων του Δήμου μας με έμφαση στα προβλήματα και όχι τον εύκολο εντυπωσιασμό

Ταχυδρομικό Κατάστημα Πεντέλης

Το θέμα του Ταχυδρομείου της Πεντέλης, για την παύση λειτουργίας του οποίου δεν υπήρξε καμία απόφαση όπως προκύπτει από την σχετική ανακοίνωση των ΕΛΤΑ, αποτέλεσε -όπως το συνηθίζει άλλωστε- αντικείμενο δημαγωγίας από τον δήμαρχο «σωτήρα», ο οποίος παρουσίασε ως αποτέλεσμα παρέμβασής του, τη μη εφαρμογή μιας… ανύπαρκτης απόφασης.

Θυμίζουμε ότι τα ΕΛΤΑ είναι Α.Ε. από το 1996 (κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ) με βασικούς μετόχους το Ελληνικό Δημόσιο και τη Eurobank, εισηγμένη στο χρηματιστήριο, λειτουργεί με ιδιωτικοικονομικά κριτήρια σε άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον (Ν.4053/2012 για την πλήρη απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς), ενώ το ΤΑΙΠΕΔ το 2012 είχε εξουσιοδοτηθεί από την τότε κυβέρνηση Σαμαρά «να σχεδιάσει, αποφασίσει και υλοποιήσει τη διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση των μετοχών ΕΛΤΑ».

Ως ΣΥΡΙΖΑ επιμένουμε στην ορθολογική διαχείριση όλων των επιχειρήσεων δημοσίου ενδιαφέροντος.

Αστυνομικό Τμήμα

Η αναδιοργάνωση της αστυνομίας ξεκίνησε πριν το 2014 με τον σχεδιασμό του υπουργού κ. Ν. Δένδια, η Α΄ φάση υλοποιήθηκε με το ΠΔ 179/2014 επί υπουργίας του κ. Β. Κικίλια, ενώ η Β΄ φάση ολοκληρώθηκε από τον κ. Τόσκα με το ΠΔ 7/2017. Κύριοι στόχοι: μία σύγχρονη οργανωτική δομή, περιορισμός της πολυδιάσπασης δυνάμεων, εξοικονόμηση από ενοίκια κτηρίων περίπου 1 – 1,5 εκατ. ευρώ.

Στον Δήμο μας είναι ελάχιστα τα περιθώρια για άλλη λύση πέραν της συγχώνευσης των υφιστάμενων δύο τμημάτων που αποδυναμωμένα, αδυνατούν να καλύψουν στοιχειώδεις οργανωτικές λειτουργίες, πολύ περισσότερο να αστυνομεύουν μια όντως πολύ μεγάλη εδαφική περιοχή. Αν η συγχώνευση αποτελεί κατάλληλη λύση, δεν υπάρχουν βεβαιότητες. Το σίγουρο είναι πως -κατά τα λεγόμενα της ΕΛ.ΑΣ.- θα υπάρξει αποδέσμευση ορισμένων αστυνομικών, εξέλιξη που θα επιτρέψει περισσότερες περιπολίες και ίσως την παρουσία του αστυνομικού της γειτονιάς. Στην κατεύθυνση αυτή θεωρούμε πως η χωροταξική θέση του ενιαίου τμήματος, καθώς και η επιλογή του κατάλληλου χώρου στέγασης είναι απολύτως θέμα του επιχειρησιακού σχεδιασμού της ίδιας της Αστυνομίας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχουν παρέλθει οι εποχές που τη θέση του αστυνομικού τμήματος επέλεγαν οι για κάθε λόγο ενδιαφερόμενοι πολιτικοί και ιδιοκτήτες ακινήτων.

Ως ΣΥΡΙΖΑ προτείνουμε -σύμφωνα και με τις προγραμματικές θέσεις μας- την επιστροφή στα αστυνομικά τμήματα όσων αστυνομικών δεν διατίθενται πλέον για τη φύλαξη «υψηλών» προσώπων (περίπου 700 και 80 μηχανοκίνητα για την Αττική).

Αιτήματα εργαζομένων του Δήμου Πεντέλης

Αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τους λογικούς ακροβατισμούς της Ν.Δ. για το επίδομα των εργαζομένων του Δήμου που κέρδισαν πρωτόδικα με απόφαση του Ειρηνοδικείου Αμαρουσίου (2012). Στην κατάληψη του δημαρχείου Πεντέλης, παρουσία όλων των εργαζομένων και της πλειοψηφίας των παρατάξεων του Δ.Σ., απαιτήθηκε από τον δήμαρχο κ. Στεργίου να μην προχωρήσει σε ενέργειες που θα έβαζαν εμπόδια στην υλοποίηση της πρωτόδικης απόφασης και να προχωρήσει ο ίδιος που είχε την αρμοδιότητα (και όχι ο υπουργός) στην εξόφληση των οφειλόμενων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε το αίτημα των εργαζομένων. Τόσο απλά. Και καθόλου υποκριτικά.

Τέλος, καταλαβαίνουμε την αγωνία της Ν.Δ. να κάνει αντιπολίτευση. Αρκεί να μην υποτιμά τη λογική όλων μας, προσπαθώντας -ατέχνως- να εμπλέξει και να αναδείξει νυν υπουργούς ως δήθεν υπαίτιους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet