Πεντέλη 2020: Οι «μάσκες» της διοίκησης Κεχαγιά έπεσαν και στο Δημοτικό Συμβούλιο
Πολιτική

Πεντέλη 2020: Οι «μάσκες» της διοίκησης Κεχαγιά έπεσαν και στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η δημοτική παράταξη Πεντέλη 2020 επικρίνει τη δήμαρχο της πόλης τόσο όσον αφορά στις προτεραιότητες που δίνει στα θέματα που συζητούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και για τη γενικότερη λειτουργία του θεσμικού οργάνου.

Ειδικότερα, ο συνδυασμός αναφέρει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Για ακόμα μια φορά το σοβαρότερο θέμα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης τοποθετήθηκε τελευταίο στη λίστα των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης την 1/7/2021. Και αυτό γιατί η δήμαρχος Πεντέλης συνεχίζει με κάθε τρόπο να υποβαθμίζει τη σπουδαιότητα των θεμάτων που αφορούν την προστασία του Πεντελικού Όρους.

Ήταν φυσικά  αναμενόμενο να συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς στο θέμα που εισηγήθηκε ο κ. Παπακωνσταντίνου (Σχέδιο Βιώσιμης Ολικής Διαχείρισης Πεντελικού Όρους) υπήρχε ειδική αναφορά για οριστικό και αμετάκλητο ΟΧΙ στα όποια σχέδια επιβαρύνουν και βεβηλώνουν το περιβάλλον του Πεντελικού, ανάμεσα στα οποία και  η προσωρινή λειτουργία ΣΜΑ έξωθεν του Νεκροταφείου Μελισσίων.

Πρόκειται για ένα σχέδιο πλήρως εναρμονισμένο με τις βασικές θέσεις του συνδυασμού ΠΕΝΤΕΛΗ 2020 – ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΞΥΠΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ (που εδώ και πολύ καιρό έχουν εκφραστεί δημόσια) ότι η ευαισθησία για το Πεντελικό δεν μπορεί να εκφράζεται ala carte και ότι η διαμόρφωση ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ ΣΤΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟ και ορέξεις για ΣΜΑ, λατομεία, ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά πάρκα είναι μονόδρομος. 

Και ενώ ο επικεφαλής της παράταξης ΠΕΝΤΕΛΗ 2020 -ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΞΥΠΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ, Άγγελος Παλαιοδήμος, επεσήμανε στους δημοτικούς συμβούλους της διοίκησης ότι η νομοθετική ρύθμιση του ΣΜΑ και η καταστρατήγηση του Προεδρικού Διατάγματος Προστασίας του Πεντελικού (ΦΕΚ 755/Δ/1988) άνοιξε την πόρτα για ανάλογα εγκλήματα όπως αυτό της αδειοδότησης λατομικών ερευνών, καλώντας τους να ψηφίσουν κατά συνείδηση και να υπερψηφίσουν αυτό το πολύ σημαντικό θέμα, η μέχρι εκείνη τη στιγμή ΑΠΟΥΣΑ (λόγω «ανειλημμένης» υποχρέωσης) κ. Κεχαγιά, βρήκε ξαφνικά το χρόνο να συνδεθεί στην τηλεδιάσκεψη, δήλωσε ότι συμφωνεί στο 95% του θέματος (εκτός από το ΣΜΑ Μελισσίων) και ζήτησε από τους συμβούλους τη διοίκησης να απέχουν από την ψήφιση του θέματος!!!

Είναι αυταπόδεικτο ότι οι μάσκες πια έπεσαν! Η αποχή των συμβούλων της διοίκησης (πλην του κ. Σιώμου) από την ψήφιση του θέματος είναι ομολογία συνενοχής στο περιβαλλοντικό έγκλημα του ΣΜΑ στο νεκροταφείο Μελισσίων. Σύντομα θα είναι και γραμμένα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, στη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τα ονόματα όλων αυτών που με εντολή της κ. Κεχαγιά απείχαν της ψήφισης του θέματος ομολογώντας με αυτό τον τρόπο τη συνενοχή τους στο περιβαλλοντικό έγκλημα του ΣΜΑ στο νεκροταφείο Μελισσίων και κατ’ επέκταση στο άνοιγμα της ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑΣ του Πεντελικού Όρους.

Παράλληλα, η παράταξη Πεντέλη 2020 κατηγορεί τη δήμαρχο της πόλης για απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ κάνει λόγο για ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της.

Πιο συγκεκριμένα, το γραφείο Τύπου του συνδυασμού σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση:

Για ακόμα μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η παράταξη της κ. Κεχαγιά ευτέλισε το ανώτατο πολιτικό όργανο του Δήμου. Στη συνεδρίαση της 1/7/2020, και αφού πέρασε ένας  μήνας από την προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης, η κ. Κεχαγιά προτίμησε να απέχει λόγω «ανειλημμένης» υποχρέωσης, παρά το ότι η συνεδρίαση πραγματοποιούνταν με τηλεδιάσκεψη. Άφησε στο πόδι της τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος αυθαίρετα έδινε αόριστες και γενικόλογες απαντήσεις χωρίς να έχει ούτε τη σχετική γνώση ούτε την  αρμοδιότητα.

Έτσι λοιπόν έμειναν αναπάντητες οι περισσότερες από τις 10 ερωτήσεις που είχε απευθύνει προς τη δημοτική αρχή ο επικεφαλής της παράταξης ΠΕΝΤΕΛΗ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΞΥΠΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ, Άγγελος Παλαιοδήμος, στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. Πεντέλης, καθώς αντί απαντήσεων από τις αρμόδιες διευθύνσεις και τους αρμόδιους πολιτικούς προϊσταμένους (αντιδημάρχους κ.λπ.) έλαβε μόνο ένα διαβιβαστικό με απλό σχολιασμό των ερωτήσεων του, με υπογραφή του προέδρου του Δ.Σ., Μακρή Λουκά!

Την ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της στηλίτευσε ο κ. Άγγελος Παλαιοδήμος τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή παραμένει χωρίς αντιδήμαρχο Οικονομικών (εδώ και έναν χρόνο μετά την παραίτηση της κ. Μητροπούλου), χωρίς αντιδήμαρχο Παιδείας, χωρίς αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών (μετά την παραίτηση του κ. Παλαιοδήμου) και χωρίς εντεταλμένο Πολιτικής Προστασίας (μετά την παραίτηση του κ. Καλλιανιώτη). Τόνισε επίσης ότι δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες οι εκκωφαντικές αδικαιολόγητες απουσίες στη συγκεκριμένη συνεδρίαση των δημοτικών συμβούλων της διοίκησης του κ. Ηλιόπουλου και της κ. Μητροπούλου παρά το ότι η συνεδρίαση πραγματοποιούνταν με τηλεδιάσκεψη.

Είναι παραπάνω από εμφανές ότι η απαξιωτική συμπεριφορά και το κηδεμονευόμενο συγκεντρωτικό σύστημα διοίκησης της κ. Κεχαγιά (βασικοί λόγοι της αποχώρησης μας από τη διοίκηση του Δήμου), δημιουργούν διαλυτικές τάσεις τόσο στη διοίκηση του Δήμου όσο και στην παράταξη της δημάρχου.

Υ.Γ. Το ότι ο πρόεδρος του Δ.Σ., Μακρής Λουκάς, παραδέχτηκε ότι δεν κοινοποίησε επιστολή συμπολίτη μας που απευθύνεται σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους το αφήνουμε προς το παρόν ασχολίαστο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet