Πεντέλη 2020: Κίτρινη κάρτα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής προς τον Δήμο Πεντέλης
Πολιτική

Πεντέλη 2020: Κίτρινη κάρτα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής προς τον Δήμο Πεντέλης

«Κίτρινη κάρτα» έδειξε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής στον Δήμο Πεντέλης, αναφορικά με τα ανταποδοτικά τέλη του Δήμου, σύμφωνα με την παράταξη Πεντέλη 2020.

Η παράταξη, με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον Άγγελο Παλιοδήμο, κάνει λόγο για «αποκλειστικά εισπρακτική, μη ανταποδοτική προς τους πολίτες, οικονομική πολιτική της διοίκησης του δημάρχου Δημήτρη Στεργίου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης Πεντέλη 2020:

Κίτρινη κάρτα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής προς τον Δήμο Πεντέλης
Δικαίωση για τη θέση μας για το θέμα των ανταποδοτικών τελών

Στη συνεδρίαση της 26/2/2019 του Δημοτικού Συμβουλίου επαληθεύτηκε η θέση μας για την αποκλειστικά εισπρακτική, μη ανταποδοτική προς τους πολίτες, οικονομική πολιτική της διοίκησης.

Κατά τη ψήφιση της 1ης Αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού 2019 επιβεβαιώθηκε η θέση περί ανταποδοτικών τελών του επικεφαλής του συνδυασμού Πεντέλη 2020, Άγγελου Παλαιοδήμου, η οποία έχει συμπεριληφθεί στο σώμα της απόφασης για τον Προϋπολογισμό 2019 του Δήμου Πεντέλης, -ΑΔΑ: 6Λ22ΩΞ3-ΒΘΜ (έχει προσυπογραφεί και από τις δημοτικές συμβούλους κ. Άντα Μπούσουλα και κ. Ευαγγελία Μπουσίου).

Μετά από έναν καταιγισμό ερωτήσεων του υποψηφίου δημάρχου Άγγελου Παλαιοδήμου, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, αποκάλυψε ότι ο Προϋπολογισμός 2019 του Δήμου Πεντέλης επέστρεψε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής με την παρατήρηση να μεταφερθεί επιπλέον ποσό ύψους 1.556.000 ευρώ στον Κωδικό Εσόδων 5113 (κωδικός ανταποδοτικών τελών). Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού στις 15/11/2018, ο συγκεκριμένος κωδικός είχε ήδη 1.845.000 ευρώ.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ανάγκασε τη διοίκηση του Δήμου να κρατήσει σε συγκεκριμένο κωδικό (Κ.Α. 5113) το ποσό των 3.401.000 ευρώ (1.845.000 ευρώ + 1.556.000 ευρώ).

Με απλά λόγια τα 3,4 εκατ. ευρώ, από τα 5 εκατ. ευρώ του ταμείου του Δήμου, έχουν εισπραχθεί από τα πανάκριβα τέλη που πληρώνουν οι πολίτες και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς πλην της καθαριότητας – φωτισμού και της αγοράς ελεύθερων χώρων για τα Μελίσσια.

Η μη ανταπόδοση από τη διοίκηση  των τελών που εισπράχθηκαν από τους πολίτες έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην  Καθαριότητα των πόλεων και στο Περιβάλλον. Έχοντας μοναδικό στόχο τη συσσώρευση χρημάτων στο ταμείο και την επίδειξή τους ως αποτέλεσμα καλής οικονομικής πολιτικής, η διοίκηση του Δήμου Πεντέλης ΔΕΝ επένδυσε ως όφειλε αποδοτικά τα χρήματα από τα τέλη και  ΔΕΝ εφάρμοσε ένα αποτελεσματικό σχέδιο για την διαχείριση των απορριμμάτων.

Το μέλλον, όμως, είναι ήδη εδώ! Ο συνδυασμός μας έχει τη γνώση, την εμπειρία και τη θέληση να το διαμορφώσει. Με αειφόρο στρατηγική δομημένη στη σύγχρονη τεχνολογία, στον ανασχεδιασμό λειτουργιών και σε ιεραρχημένες επιλογές, κοινωνικά αποδεκτές και οικονομικά αποδοτικές, ο Δήμος μας μπορεί να γίνει μία ΠΡΑΣΙΝΗ – ΕΞΥΠΝΗ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet