«Πυρ ομαδόν» από τις λοιπές παρατάξεις στη διοίκηση του Δήμου Πεντέλης
Κοινωνία

«Πυρ ομαδόν» από τις λοιπές παρατάξεις στη διοίκηση του Δήμου Πεντέλης

«Πυρ ομαδόν» από τις λοιπές παρατάξεις δέχεται η διοίκηση της δημάρχου Πεντέλης, Δήμητρας Κεχαγιά. Οι λοιπές παρατάξεις «Δημοτική Συμμαχία», «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή», «Μπροστά Μαζί» και «Πεντελήθεν», καθώς και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Βασίλης Μπούρας (σύνολο 18 δημοτικοί σύμβουλοι σε σύνολο 33) πραγματοποίησαν τη σημερινή (13/4) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και έλαβαν αποφάσεις που ζητούν να εφαρμοσθούν «άμεσα» από τη διοίκηση του Δήμου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν:

Την ώρα που η διοίκηση «παραδέρνει», η αντιπολίτευση στον Δήμο Πεντέλης βγαίνει μπροστά και στηρίζει δημότες και επαγγελματίες

Την ώρα που η χώρα διανύει μια πρωτόγνωρη κρίση εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, η διοίκηση της δημάρχου Πεντέλης κ. Δήμητρας Κεχαγιά, με τη σύμπραξη της παράταξης του κ. Άγγελου Παλαιοδήμου, δείχνουν να μην έχουν αντιληφθεί τι γίνεται γύρω τους. Προφανώς δεν βλέπουν τα κλειστά καταστήματα, δεν ακούνε πόσοι πολίτες δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, είτε γιατί οι επιχειρήσεις που εργάζονταν ανέστειλαν τη λειτουργία τους, είτε γιατί απλούστατα έκλεισαν.

Έχοντας περάσει ένας μήνας από την εφαρμογή των αυστηρών περιοριστικών μέτρων κι ενώ το σύνολο σχεδόν των Δήμων του Βόρειου Τομέα έχει λάβει μέτρα στήριξης των πολιτών και των επαγγελματιών, στον Δήμο Πεντέλης κάποιοι… ζουν τον μύθο τους ότι δήθεν διοικούν.

Ευτυχώς που υπάρχει υπεύθυνη αντιπολίτευση στον Δήμο, η οποία διαθέτει και την πλειοψηφία, ώστε να προωθήσει όσα η διοίκηση αδυνατεί. Παρακάμπτοντας τα νομικίστικα εμπόδια που προσπαθεί συνεχώς να βάλει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου -και για τα οποία θα έρθει η στιγμή που θα ελεγχθεί- 18 δημοτικοί σύμβουλοι επιβάλλαμε και πραγματοποιήσαμε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 13 Απριλίου 2020, στην οποία και αποφασίσαμε τα εξής μέτρα για την οικονομική στήριξη των συνδημοτών μας και των επαγγελματιών του Δήμου μας:

Α) Την απαλλαγή των επιχειρήσεων από την καταβολή:

1. Του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού του α’ εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 25/1975 (Α΄74), για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί λόγω covid-19.

2. Των τελών παραχωρημένου κοινοχρήστου χώρου, για όσες εκ των επιχειρήσεων διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού του α’ εδαφίου της παρ. του «Covid-19» και δεν κάνουν χρήση του χώρου σύμφωνα με το άρθρο 13 του από 24-9/20-10-1958 β.δ.(Α’ 171) και για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί λόγω «Covid-19» (άρθρο 37 παρ. 8-9 της Π.Ν.Π. ΦΕΚ 68Α)

Β) Την αναστολή καταβολής από τις επιχειρήσεις για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί λόγω «Covid-19»:

1. Των τελών διαμονής παρεπιδημούντων 0,5%.

2. Του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων 0,5%.

Γ) Την απαλλαγή καταβολής τροφείων των Βρεφονηπιακών και Παιδικών σταθμών του Δήμου Πεντέλης, για τα παιδιά που φοιτούν στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πεντέλης:

1. Για το χρονικό διάστημα από 1 Σεπτεμβρίου 2019 και έως την και την διακοπή λειτουργίας τους λόγο του «Covid-19».

2. Για το χρονικό διάστημα από την υποχρεωτική διακοπή της λειτουργίας τους λόγω του «Covid-19» έως και το πέρας της εκπαιδευτικής περιόδου 2019 – 2020.

Δ) Την απαλλαγή από τα μισθώματα των κυλικείων των σχολείων, του ΔΑΚ Μελισσίων και μηχανημάτων αυτόματων πωλητών, από την έναρξη των περιοριστικών μέτρων μέχρι λήξεώς τους.

Ε) Την παράταση του χρόνου ταφής και χρήσης οστεοφυλακίων, όλων των κατηγοριών, μέχρι 31.10.2020, με καταβολή τελών της πρώτης περιόδου χρήσεως.

Η διοίκηση του Δήμου είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει όλα όσα αποφάσισε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου στη σημερινή συνεδρίαση ΑΜΕΣΑ και χωρίς χρονοτριβή και άλλα τερτίπια, προκειμένου να οι συνδημότες μας να τύχουν τουλάχιστον της στήριξης του Δήμου τους σε αυτή την τόσο δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν.

Αφού δεν κατάφερε να πάρει την πρωτοβουλία, τουλάχιστον ας εκτελέσει την απόφαση που έλαβαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, οι οποίοι βάζουν τα συμφέροντα των δημοτών πάνω από αγκυλώσεις ή άλλες επιδιώξεις…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet