Σα να μην πέρασε μια μέρα… στο Δημοτικό Συμβούλιο
Πολιτική

Σα να μην πέρασε μια μέρα… στο Δημοτικό Συμβούλιο

Με την… κεκτημένη ταχύτητα των προ των εκλογών συνεδριάσεων ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης τη Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014. Έτσι, σε λιγότερο από μιάμιση ώρα έγινε η κλήρωση των θέσεων για την εμποροπανήγυρη του Αγίου Πνεύματος στη Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης, ψηφίστηκαν και τα υπόλοιπα 9 θέματα της ημερήσιας διάταξης, «αρπάχτηκαν» οι δημοτικοί σύμβουλοι Κωνσταντίνος Μωραΐτης (διοίκηση) και Τάσος Καρατζής (ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ) και η πρόεδρος του Σώματος προχώρησε σε 5λεπτη διακοπή της διαδικασίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα! Κι όλα αυτά, ενώ τα περισσότερα έδρανα της μειοψηφίας ήταν άδεια.

Η ένταση πυροδοτήθηκε με αφορμή το εκτός ημερησίας διάταξης θέμα που αφορούσε αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Πεντέλης να πάρει θέση το Δημοτικό Συμβούλιο απέναντι στην κυβερνητική πρόθεση να επεκταθεί η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και στους υπαλλήλους των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο Σύλλογος υποστήριξε ότι με το συγκεκριμένο μέτρο ανοίγει ο δρόμος για απολύσεις στου Δήμους, με αποτέλεσμα τη διάλυση των κοινωνικών και άλλων δομών του. Ο δήμαρχος, όπως και όσοι δημοτικοί σύμβουλοι έλαβαν τον λόγο (Τάσος Καρατζής, Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, Κωνσταντίνος Τζουμάκας, Ιωάννης Σαφλιάνης, Ιωάννης Ζώης) τάχθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων.

Ωστόσο, η δήλωση του δημάρχου Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη ότι έχει αποδείξει στη μέχρι σήμερα θητεία του ότι στηρίζει ολόψυχα τα δίκαια και νόμιμα αιτήματα των εργαζομένων δεν ικανοποίησε τον επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Τ. Καρατζή, που έκανε λόγο για υποκριτική στάση, τονίζοντας ότι «όλες οι παρατάξεις και οι σύμβουλοι σπεύδουν στα λόγια να καταδικάσουν ανάλογα μέτρα, αλλά όταν αυτά έρχονται στον Δήμο, τα εφαρμόζουν στο όνομα της δήθεν νομιμότητας». Το σχόλιό του εκνεύρισε τον κ. Κ. Μωραΐτη, ο οποίος συμβούλεψε τον σύμβουλο της μειοψηφίας να αποφασίζει για τον εαυτό του και όχι για τους άλλους και κάπου εκεί άρχισαν τα… όργανα. Στην αντιπαράθεση μπήκε και ο κ. Ι. Ζώης, η πρόεδρος Ευαγγελία Μπουσίου προσπαθούσε να κατευνάσει τα πνεύματα, συμμετέχοντας ωστόσο κι εκείνη στην αντιπαράθεση, άρχισαν να εκτοξεύονται εκατέρωθεν «μπηχτές» περί «εκλογικών αποτελεσμάτων που κάποιους στενοχώρησαν», για «κωλοτούμπες συμβούλων» κ.λπ., οδηγώντας, για άλλη μια φορά, το εν λόγω Συμβούλιο στα όριά του. Η δε παρέμβαση του δημάρχου ότι «εδώ θα πρέπει να γίνεται αντιπαράθεση ιδεών και όχι λάσπης, η λάσπη χρησιμοποιήθηκε προεκλογικά και είδατε τα αποτελέσματά της…» μάλλον δεν βοήθησε στο να χαμηλώσουν οι τόνοι.

Κάτι που φάνηκε μετά την πεντάλεπτη διακοπή, όταν ήρθε προς συζήτηση το 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης περί πρόσληψης προσωπικού με δίμηνες συμβάσεις για την κάλυψη των αναγκών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου. Ο κ. Τ. Καρατζής έσπευσε να τονίσει ότι επιβεβαιώνεται η άποψή του περί πολιτικής υποκρισίας, καταφερόμενος κατά των συγκεκριμένων ελαστικών μορφών εργασίας. Προχωρώντας, μάλιστα, ένα βήμα παρακάτω, κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι «παρά τα ψηφίσματα καταδίκης, δεν θέλετε να πονέσετε τα κόμματά σας», για να λάβει την απάντηση από τον δήμαρχο ότι «είστε τέλειος υποκριτής με το να κατηγορείτε εμάς για τα δικά μας κόμματα, όταν όλοι γνωρίζουν ότι εδώ μέσα εσείς είστε ο μέγας κομματάρχης». Η αντιπαράθεση τελείωσε με την… απονομή του όσκαρ ηθοποιίας από τον κ. Τ. Καρατζή στον δήμαρχο κι ευτυχώς δεν υπήρξε περαιτέρω συνέχεια.

Για την ιστορία, ο κ. Τ. Καρατζής δεν ψήφισε ούτε την πρώτη παρέμβαση για το θέμα των εργαζομένων, τονίζοντας ότι «δεν συνυπογράφουμε κείμενα πολιτικής υποκρισίας» και βέβαια ούτε την πρόσληψη εργαζομένων με δίμηνες συμβάσεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet