“Σε δεινή οικονομική θέση ο Δήμος”
Πολιτική

“Σε δεινή οικονομική θέση ο Δήμος”

Ανακοίνωση για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Πεντέλης εξέδωσε η δημοτική παράταξη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ Μελίσσια-Νέα Πεντέλη-Πεντέλη, με βάση τα οικονομικά στοιχεία που ήρθαν στα χέρια της, κατόπιν δύο εισαγγελικών παραγγελιών. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Το αυτονόητο δικαίωμα κάθε δημότη, πόσο μάλλον της μείζονος μειοψηφίας, να έχει ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση του Δήμου, καταστρατηγήθηκε για άλλη μια φορά από τη διοίκηση Στεργίου. Με ακατανόητο πείσμα, η δημοτική αρχή δεν ενημέρωνε το Δημοτικό Συμβούλιο για το ταμειακό υπόλοιπο του Δήμου.

Αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε στον εισαγγελέα και μετά από δυο εισαγγελικές παραγγελίες παραλάβαμε, 2,5 μήνες μετά την αίτησή μας, την πραγματική κατάσταση του ταμείου. Η κατάσταση είναι πραγματικά δραματική. Τα διαθέσιμα σήμερα είναι μόλις 125.000 ευρώ! H δραματική μείωση των διαθεσίμων, σε συνδυασμό με την αύξηση των οφειλών σε προμηθευτές, έχουν φέρει τον Δήμο σε απελπιστική κατάσταση. Αυτό είναι κυρίως αποτέλεσμα της ακατανόητης απόφασης Στεργίου να σταματήσει την είσπραξη του ειδικού τέλους από μεγάλες επιχειρήσεις (super market, τράπεζες), που στερεί από τον Δήμο έσοδα 1.000.000 ευρώ τον χρόνο!

Από το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού “Συμπολιτεία Μελίσσια-Νέα Πεντέλη-Πεντέλη

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet