Συμπολιτεία: Άλλη μια αχρείαστη και σπάταλη ανάθεση από τη διοίκηση Κοσμοπούλου στον Δήμο Πεντέλης
Πολιτική

Συμπολιτεία: Άλλη μια αχρείαστη και σπάταλη ανάθεση από τη διοίκηση Κοσμοπούλου στον Δήμο Πεντέλης

Η δημοτική παράταξη της τέως δημάρχου Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά συνεχίζει το «στενό μαρκάρισμα» στη διοίκηση της κ. Νατάσσας Κοσμοπούλου, αυτή τη φορμά με αφορμή την ανάθεση σε εξωτερικό συνεργάτη της υπηρεσίας εσωτερικού ελέγχου του Δήμου.

Η Συμπολιτεία κατηγορεί τη δήμαρχο ότι αφ’ ενός μεν φρόντισε να μετακινήσει σε άλλη υπηρεσία την υπάλληλο που είχε πιστοποιήσει η προηγούμενη διοίκηση να διαχειρίζεται τα θέματα εσωτερικού ελέγχου, δημιουργώντας «σκόπιμο κενό» και αφετέρου ότι δαπανά ένα ποσό 25.000 ευρώ ετησίων, το οποίο αποτελεί «αχρείαστη» επιβάρυνση για τους πολίτες.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

«Την κατασπατάληση του δημοτικού χρήματος σε αχρείαστες και σπάταλες αναθέσεις συνεχίζει απτόητη η διοίκηση της κ. Κοσμοπούλου. Μάλιστα, δεν διστάζει, προκειμένου να σε αυτές να δημιουργεί ανάγκες ακόμη και εκεί που δεν υπάρχουν…

Όπως κάνει για παράδειγμα για να καλύψει δήθεν ανάγκες εσωτερικού ελέγχου στον Δήμο Πεντέλης, αναθέτοντας σε εξωτερικό ανάδοχο τη συγκεκριμένη υπηρεσία, έναντι ποσού 25.000,00 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).

Μία απόφαση που χαρακτηρίζεται:

Σπάταλη, καθώς η δημοτική αρχή της Δήμητρας Κεχαγιά, ελλείψει εσωτερικού ελεγκτή στον Δήμο, είχε αναθέσει το 2021 τη συγκεκριμένη υπηρεσία σε εξωτερικό ανάδοχο έναντι 19.500,00 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), προκειμένου να “στήσει” όλο τον μηχανισμό εσωτερικού ελέγχου και να πραγματοποιήσει τους απαραίτητους ελέγχους για ένα έτος. Μάλιστα, ο ανάδοχος, στο τέλος του έργου, προχώρησε σε έκπτωση 3.000,00 ευρώ, κατεβάζοντας το συνολικό κόστος στα 16.500,ευρώ.

Αχρείαστη, καθώς η δημοτική αρχή της Δήμητρας Κεχαγιά πραγματοποίησε με επιτυχία το 2023 την πιστοποίηση μόνιμου υπαλλήλου του Δήμου, προκειμένου να αναλάβει τον ρόλο του εσωτερικού ελεγκτή. Με αυτόν τον τρόπο εξοικονόμησε 20.000,00 ευρώ ετησίως.

Ανεξήγητη, καθώς η κ. Κοσμοπούλου μετακίνησε αδικαιολόγητα τον μόνιμο εσωτερικό ελεγκτή σε άλλη υπηρεσία, δημιουργώντας σκοπίμως κενό στην υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου, προκειμένου να ανοίξει τον δρόμο για μία ακόμη ανάθεση σε… ημέτερο. Αδιαφορώντας, βέβαια, εάν έτσι χρεώνει τους συμπολίτες μας με 25.000,00 ετησίως, για μια υπηρεσία που ήδη είχαμε δωρεάν.

Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου η κ. Κοσμοπούλου όχι μόνο δεν πρόσθεσε ένα “λιθαράκι” στο έργο που παράχθηκε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά “ξηλώνει” και όσα έχουν δημιουργηθεί, προκειμένου να βολέψει τους δικούς της ανθρώπους. Την ενημερώνουμε ότι η “Συμπολιτεία” θα σταθεί απέναντι στο καταστροφικό έργο της, που φορτώνει αχρείαστα βάρη στον Δήμο και τους πολίτες».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet