Συμπολιτεία: Δεν είναι η ώρα να ζητάτε αυξήσεις του μισθού σας κ. Στεργίου
Πολιτική

Συμπολιτεία: Δεν είναι η ώρα να ζητάτε αυξήσεις του μισθού σας κ. Στεργίου

Ότι ζει “σε άλλο κόσμο” κατηγορεί τον δήμαρχο Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Συμπολιτεία, με αφορμή την “επίμονη” επαναφορά από μέρους του αιτήματος της αύξησης των αμοιβών των αιρετών της Αυτοδιοίκησης. Μάλιστα, η παράταξη κοινοποιεί σχετικό απόσπασμα βίντεο από την πρόσφατη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), όπου  ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο επίμαχο θέμα, καθώς και παλαιότερη σχετική επιστολή του προς τον τότε υπουργό Οικονομίας Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Συμπολιτείας:

Στη συνεδρίαση της ΠΕΔΑ, πριν λίγες μέρες, ο κ. Στεργίου έθεσε επίμονα το θέμα της αύξησης των αμοιβών των αιρετών της Αυτοδιοίκησης.

Πραγματικά δεν ξέρουμε σε ποιον κόσμο ζει ο κ. Στεργίου.

Του λέμε, λοιπόν, ότι σε αυτόν τον κόσμο και συγκεκριμένα στην πατρίδα μας, τα τελευταία έξι χρόνια έχει μειωθεί το ΑΕΠ κατά 25%, με πρόβλεψη για νέα πτώση και φέτος και του χρόνου.

Πολλοί υπάλληλοι στον ιδιωτικό τομέα έχουν χάσει τη δουλειά του. Έτσι, η ανεργία από 9% έχει φτάσει το 26%, η ανεργία των νέων έχει ξεπερασάσει το 50%.

Ο βασικός μισθός είναι μόλις 510 Ευρώ, οι συντάξεις έχουν μειωθεί σημαντικά, οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση έχουν χάσει ο καθένας τους πάνω από 40% των αποδοχών τους σε έξι χρόνια.

Τι λέτε λοιπόν κ. Στεργίου; Δεν πρέπει και οι αιρετοί να υποστούν κι αυτοί κάποιες μειώσεις; Οι οποίες, μάλιστα, είναι περίπου 35%;

Βέβαια οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στον κ. Στεργίου ότι παραμένει σταθερός στις απόψεις του για το θέμα της μη μείωσης των αποδοχών του. Θυμίζουμε την από 14/9/2011 επιστολή του (Επιστολή Δ. Στεργίου) προς τον τότε υπουργό Οικονομίας κ. Βενιζέλο, με την οποία του διαμαρτύρονταν για τη μείωση των αποδοχών του… 

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet