Συμπολιτεία: Δεν είναι η ώρα να ζητάτε αυξήσεις του μισθού σας κ. Στεργίου
Πολιτική

Συμπολιτεία: Δεν είναι η ώρα να ζητάτε αυξήσεις του μισθού σας κ. Στεργίου

Ότι ζει “σε άλλο κόσμο” κατηγορεί τον δήμαρχο Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Συμπολιτεία, με αφορμή την “επίμονη” επαναφορά από μέρους του αιτήματος της αύξησης των αμοιβών των αιρετών της Αυτοδιοίκησης. Μάλιστα, η παράταξη κοινοποιεί σχετικό απόσπασμα βίντεο από την πρόσφατη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), όπου  ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο επίμαχο θέμα, καθώς και παλαιότερη σχετική επιστολή του προς τον τότε υπουργό Οικονομίας Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Συμπολιτείας:

Στη συνεδρίαση της ΠΕΔΑ, πριν λίγες μέρες, ο κ. Στεργίου έθεσε επίμονα το θέμα της αύξησης των αμοιβών των αιρετών της Αυτοδιοίκησης.

Πραγματικά δεν ξέρουμε σε ποιον κόσμο ζει ο κ. Στεργίου.

Του λέμε, λοιπόν, ότι σε αυτόν τον κόσμο και συγκεκριμένα στην πατρίδα μας, τα τελευταία έξι χρόνια έχει μειωθεί το ΑΕΠ κατά 25%, με πρόβλεψη για νέα πτώση και φέτος και του χρόνου.

Πολλοί υπάλληλοι στον ιδιωτικό τομέα έχουν χάσει τη δουλειά του. Έτσι, η ανεργία από 9% έχει φτάσει το 26%, η ανεργία των νέων έχει ξεπερασάσει το 50%.

Ο βασικός μισθός είναι μόλις 510 Ευρώ, οι συντάξεις έχουν μειωθεί σημαντικά, οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση έχουν χάσει ο καθένας τους πάνω από 40% των αποδοχών τους σε έξι χρόνια.

Τι λέτε λοιπόν κ. Στεργίου; Δεν πρέπει και οι αιρετοί να υποστούν κι αυτοί κάποιες μειώσεις; Οι οποίες, μάλιστα, είναι περίπου 35%;

Βέβαια οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στον κ. Στεργίου ότι παραμένει σταθερός στις απόψεις του για το θέμα της μη μείωσης των αποδοχών του. Θυμίζουμε την από 14/9/2011 επιστολή του (Επιστολή Δ. Στεργίου) προς τον τότε υπουργό Οικονομίας κ. Βενιζέλο, με την οποία του διαμαρτύρονταν για τη μείωση των αποδοχών του… 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet