Συμπολιτεία: Η Πεντέλη μετρά τις πληγές της, αλλά η δήμαρχος για άλλα «καίγεται»
Πεντέλη

Συμπολιτεία: Η Πεντέλη μετρά τις πληγές της, αλλά η δήμαρχος για άλλα «καίγεται»

Ως «παρωδία» χαρακτηρίζει τη χθεσινή (19/8) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης η παράταξη της τέως δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά. Όπως αναφέρει η Συμπολιτεία, αντί το Σώμα να ασχοληθεί με την τεράστια καταστροφή που άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή, αυτό κλήθηκε να αποφασίσει για την αμοιβή του προέδρου του Δ.Σ. για τις νομικές υπηρεσίες που προσφέρει το γραφείο όπου συμμετέχει στον πρώην δήμαρχο Πεντέλης Δ. Στεργίου, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, το 2018.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η Συμπολιτεία αναφέρει:

«Συνεδρίαση – παρωδία του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης

Την ώρα που η Πεντέλη μετρά τις πληγές της, άλλα «καίνε» την κ. Κοσμοπούλου

Την ώρα που η Πεντέλη μετρά ακόμη τις πληγές της από την καταστροφική πυρκαγιά της Δευτέρας 12 Αυγούστου, η διοίκηση της κ. Κοσμοπούλου επέλεξε, μετά από αλλεπάλληλες χρονικές μεταθέσεις, να συγκαλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Μήπως για να γίνει απολογισμός των ζημιών που υπέστησαν το περιβάλλον και οι συμπολίτες μας; Μήπως για να δούμε τι δεν πήγε καλά και με ποιων ευθύνες η φωτιά έφθασε στα σπίτια μας; Μήπως για να εξετάσουμε τις ενέργειες αποκατάστασης που χρειάζονται;

Όχι, βέβαια. Αυτό που “έκαιγε” την κ. Κοσμοπούλου ήταν να ληφθεί εκ νέου απόφαση ώστε να πληρωθεί ο πρόεδρος του Σώματος Όθωνας Δημοσθένους το ποσόν των 49.600 ευρώ για παροχή νομικών υπηρεσιών προς τον κ. Στεργίου, στο πλαίσιο της δίκης για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι το 2018. Ο λόγος είναι ότι η πρώτη απόφαση σίγουρα θα “έπεφτε” στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, μετά την τεκμηριωμένη προσφυγή που κατάθεσε η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ στις 19/6/2024.

Όπως ήταν φυσικό, η παράταξή μας αρνήθηκε να συμμετάσχει στη συζήτηση και να νομιμοποιήσει μια τέτοια συνεδρίαση – παρωδία. Παράλληλα, θα προσφύγει εκ νέου σε κάθε αρμόδια Αρχή κατά των σχετικών αποφάσεων, αναζητώντας και τυχόν ποινικές ευθύνες όσων μεθοδεύουν, αλλά και συνδράμουν σε αυτή την απαράδεκτη μεθόδευση σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου Πεντέλης και των συμπολιτών μας».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet