Συμπολιτεία: “Να γιατί ο Δήμος χρειάζεται δικά του οικόπεδα”
Πολιτική

Συμπολιτεία: “Να γιατί ο Δήμος χρειάζεται δικά του οικόπεδα”

Τη διοίκηση που ασκεί η διοίκηση του δημάρχου Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, ιδιαίτερα στο κρίσιμο θέμα της διαχείρισης των ελεύθερων χώρων, κρίνει για άλλη μια φορά η δημοτική παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης. Αφορμή για την παρέμβαση της Συμπολιτείας είναι δύο σημαντικά έργα που ξεκινούν στην πόλη και συγκεκριμένα η εξοικονόμηση ενέργειας στο 2ο Δημοτικό, το 1ο Γυμνάσιο και στον 1ο Παιδικό Σταθμό Μελισσίων, καθώς και ο παιδικός σταθμός επί τους οδού Αλεξανδρουπόλεως.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Τα δύο έργα που ξεκινούν στα Μελίσσια είναι θετικό γεγονός και η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ χαιρετίζει την υλοποίησή τους, παρά το γεγονός ότι σε ότι αφορά τις εργασίες που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα “Εξοικονομώ” υπήρξε καθυστέρηση τεσσάρων ετών.

Το πρώτο έργο, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Εξοικονομώ” αφορά παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στο 2ο Δημοτικό σχολείο, το 1ο Γυμνάσιο και στον 1ο Παιδικό Σταθμό. Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται και η βιοκλιματική ανάπλαση των οδών νέας Ροδώνης και Πίνδου που ξεκίνησε τις μέρες αυτές.

Το έργο είχε σχεδιαστεί από τη διοίκηση του Μανώλη Γραφάκου και είχε πετύχει την ένατη καλύτερη χρηματοδότηση στη χώρα, όμως η έναρξη των εργασιών κατασκευής του καθυστέρησε υπερβολικά.

Το δεύτερο έργο είναι ο παιδικός σταθμός επί της οδού Αλεξανδρουπόλεως στα Μελίσσια. Είναι μια σημαντική υποδομή, που η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ στήριξε απόλυτα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η χρηματοδότησή του γίνεται από την Περιφέρεια Αττικής και πιστώνεται κυρίως στον τ. περιφερειάρχη κ. Σγουρό, ο οποίος αυξάνοντας τη χρηματοδότηση στο συγκεκριμένο μέτρο, κατάφερε να χρηματοδοτήσει όλους τους παιδικούς σταθμούς που κατατέθηκαν από τους Δήμους της Αττικής.

Σημειώνεται ιδιαίτερα για το συγκεκριμένο έργο ότι δεν θα ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί, αν δεν υπήρχε το οικόπεδο στην ιδιοκτησία του Δήμου.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση ο Δήμος να έχει δικά του οικόπεδα, ώστε να μπορεί να δημιουργεί υποδομές και έργα για την πόλη.

Η τελευταία απόφαση της διοίκησης Στεργίου, που αφορά την αποδέσμευση 81 στρεμμάτων γης, είναι καταστρεπτική για το μέλλον των Μελισσίων.

Ένας Δήμος χωρίς γη στη διάθεσή του δεν έχει καμία δυνατότητα να δημιουργήσει τίποτε στο μέλλον.

Ο κ. Στεργίου βρήκε οικόπεδα από τους προκατόχους του για να κάνει υποδομές, δυστυχώς όμως ο ίδιος δεν θα αφήσει απολύτως τίποτε στους επόμενους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet