ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ και Μ. Ματούσης… παράλληλοι δρόμοι
Πολιτική

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ και Μ. Ματούσης… παράλληλοι δρόμοι

Με ανάρτησή του, πριν από λίγα λεπτά, στο blog Πεντέλη 2014-2019, ο κ. Μιχάλης Ματούσης κοινοποιεί το πολιτικό διαζύγιό του με τη δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης, ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ. Ενδιαφέρον προκαλεί η αναφορά του ότι δεν κατέχει το “ιδιαίτερο πολιτικό χάρισμα” που “θα μου επιτρέψει εκπτώσεις σε οποιοδήποτε τομέα της προσωπικότητάς μου, αφού δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω οποιαδήποτε ιδεολογική ή οποιαδήποτε άλλης μορφής, παραχώρηση προς χάριν της πολιτικής και της σκοπιμότητας”. Την ίδια στιγμή αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στην τοπική πολιτική σκηνή (σ.σ. ίσως στο πλαίσιο ενός νέου συνδυασμού;) κλείνοντας την επιστολή του με τους χαιρετισμούς “Εις το επανιδείν, λοιπόν… Η πόλη μας έχει όλους ανάγκη…”.

Στην ανάρτησή του ο κ. Μ. Ματούσης αναφέρει τα εξής:

Ανοιχτή Επιστολή

Αγαπητοί φίλοαι,

Με επιστολή μου προς τον Μανώλη Γραφάκο ανακοίνωσα την παραίτησή μου από μέλος του συνδυασμού «Συμπολιτεία – Μελίσσια, Νέα Πεντέλη, Πεντέλη».

Η απόφασή μου αυτή έχει αφετηρία το γεγονός ότι δεν κατέχω αυτό το «ιδιαίτερο πολιτικό χάρισμα» που θα μου επιτρέψει εκπτώσεις σε οποιοδήποτε τομέα της προσωπικότητάς μου, αφού δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω οποιαδήποτε ιδεολογική ή οποιαδήποτε άλλης μορφής, παραχώρηση προς χάριν της πολιτικής και της σκοπιμότητας.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Μανώλη Γραφάκο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και για την εμπειρία που μου προσέφερε να ζήσω τον κόσμο της αυτοδιοίκησης, μια μικρογραφία της πολιτικής, συμμετέχοντας στην εκλογική διαδικασία.

Παράλληλα θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο αυτό τον κόσμο, τα στελέχη και τους φίλους της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ που συνεργαστήκαμε όλο αυτό το διάστημα για την εκπλήρωση του κοινού μας στόχου.

Τέλος, θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από όσους ίσως αδίκησα σε αυτή τη διαδικασία, κάτι που δεν έγινε με δόλο αλλά ίσως από υπερβάλλοντα ζήλο και την απόλυτη προσήλωση στο ιδεολογικό υπόβαθρο της προσπάθειας.

Εύχομαι όλοι, εκλεγμένοι και μη, να δείξουν σοβαρότητα και διάθεση για προσφορά, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και εγωισμούς και να συμβάλουν ουσιαστικά στην δημιουργία ενός κλίματος συνεργασίας ώστε να ξεπεραστούν με το καλύτερο τρόπο τα σοβαρότατα θέματα της πόλης μας, σεβόμενοι όμως τις αρχές τους και τις ιδέες τους.

Όσο με αφορά, θα συνεχίσω να είμαι και να λειτουργώ ως ενεργός πολίτης που ενδιαφέρεται για το σήμερα και το αύριο του τόπου του, υπερασπιζόμενος την άποψή μου για την αυτοδιοίκηση, η οποία βασίζεται στην αρχή της συμμετοχής πολιτών της βάσης της κοινωνίας χωρίς πολιτικές περγαμηνές.

Εις το επανιδείν, λοιπόν… Η πόλη μας έχει όλους ανάγκη…

Μιχάλης Ματούσης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet