Το «χαμηλό βαρομετρικό» ήρθε για να μείνει στον Δήμο Πεντέλης – Συνέντευξη Τύπου των επικεφαλής 4 παρατάξεων (βίντεο)
Video

Το «χαμηλό βαρομετρικό» ήρθε για να μείνει στον Δήμο Πεντέλης – Συνέντευξη Τύπου των επικεφαλής 4 παρατάξεων (βίντεο)

Βαρύς αναμένεται ο επερχόμενος χειμώνας στον Δήμο Πεντέλης από πολιτικής απόψεως, καθώς η ύπαρξη «χαμηλού βαρομετρικού» στις σχέσεις τεσσάρων παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου και της διοίκησης φαίνεται να λαμβάνει μόνιμο χαρακτήρα…

Αυτό, τουλάχιστον, διαφάνηκε και στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020 οι επικεφαλής των τεσσάρων δημοτικών παρατάξεων που, τους τελευταίους μήνες, ασκούν σκληρή κριτική σχεδόν στο σύνολο των αποφάσεων της δημοτικής αρχής.

Κι όλα αυτά, ενώ η «αριθμητική» στο Δημοτικό Συμβούλιο των 33 συμβούλων κινείται στην… κόψη του ξυραφιού και για τα δύο μέτωπα, παρά την επίσημη αποκάλυψη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου (ως πληροφορία διακινείτο εδώ και ημέρες) της ανεξαρτητοποίησης του δημοτικού συμβούλου της παράταξης Νέοι Άνθρωποι-Νέα Αρχή Κώστα Καλλιανιώτη, ο οποίος και ουσιαστικά θα πρέπει να υπολογίζεται στη δύναμη της διοίκησης.

Ειδικότερα, στη συνέντευξη Τύπου, την οποία συντόνιζε το στέλεχος της παράταξης Δημοτική Συμμαχία Βαγγέλης Γαλάνης, συμμετείχαν οι επικεφαλής της Δημοτικής Συμμαχίας, Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, της παράταξης Νέοι Άνθρωποι-Νέα Αρχή, Αντώνης Φειδοπιάστης, της παράταξης Μπροστά Μαζί, Λευτέρης Κοντουλάκος και της παράταξης Πεντέληθεν, Γιώργος Κατσικογιάννης.

Δ. Παπακωνσταντίνου: Μετά τη δημιουργική πενταετία, το ξεπούλημα…

Την αρχή έκανε ο κ. Δ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος άσκησε αυστηρή κριτική στις νομοθετικές παρεμβάσεις του υπουργού Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκου, οι οποίες ουσιαστικά -όπως είπε- καταργούν το Δημοτικό Συμβούλιο από κυρίαρχο όργανο, μεταφέροντας σημαντικές αρμοδιότητές του στην Οικονομική Επιτροπή.

Εν συνεχεία, ο επικεφαλής της Δημοτικής Συμμαχίας αναφέρθηκε στη «δημιουργική πενταετία» 2014-2019 στον Δήμο Πεντέλης, που άφησε, όπως υποστήριξε, έργα 15 εκατ. ευρώ σε εξέλιξη και 5,5 εκατ. στο δημοτικό ταμείο. Έργα τα οποία η δημοτική αρχή της δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά και Άγγελου Παλαιοδήμου ακόμη «δεν έχει βάλει μπροστά», αλλά αντιθέτως -πάντα σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου- επιδίδεται στο «ξεπούλημα του μαγαζιού», μέσω της «βιομηχανίας των μελετών».

Αντ. Φειδοπιάστης: Η κ. Κεχαγιά έχει τη δική της κρυφή ατζέντα

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο κ. Αντ. Φειδοπιάστης, ο οποίος αναφέρθηκε στη στήριξη που παρείχε στην παράταξη της κ. Κεχαγιά τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, στο πλαίσιο της λογικής σύνθεσης που επέβαλε και το νέο εκλογικό σύστημα. Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε ο ίδιος, πολύ γρήγορα φάνηκε ότι η κ. Κεχαγιά «είχε τη δική της κρυφή ατζέντα», ενώ την ίδια στιγμή «καθοδηγείται από παράκεντρα εξουσίας».

Ο επικεφαλής της παράταξης Νέοι Άνθρωποι-Νέα Αρχή πρόσθεσε ότι η συνδιοίκηση Κεχαγιά-Παλαιοδήμου στηρίζεται «στις δεκάδες τροπολογίες» του υπουργού Εσωτερικών, που ουσιαστικά έχουν μετατρέψει τα μέλη του ανώτατου δημοκρατικού οργάνου του Δήμου σε «μαριονέτες», «οδηγώντας την πόλη σε λάθος μονοπάτια».

Πάντως, ο κ. Φειδοπιάστης κάλεσε τη δήμαρχο, «έστω και τώρα» να αναθεωρήσει τη στάση της και να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου, προκειμένου να ωφεληθεί ο Δήμος και οι δημότες.

Λ. Κοντουλάκος: Η δήμαρχος δεν έχει την πλειοψηφία, ούτε θα τη βρει…

Ιδιαίτερα καταγγελτικός ήταν ο κ. Λευτέρης Κοντουλάκος, ο οποίος τόνισε αρκετές φορές ότι την πόλη δεν τη διοικεί η κ. Κεχαγιά και ο κ. Παλαιοδήμος αλλά ο πρώην δήμαρχος Μελισσίων Μανώλης Γραφάκος.

Επίσης, ο επικεφαλής της παράταξης Μπροστά Μαζί άσκησε σκληρή κριτική στη διοίκηση αναφορικά με το επίπεδο καθαριότητας στον Δήμο, «παρά την εκχώρηση της υπηρεσίας σε ιδιώτες», ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον χώρο του Κοιμητηρίου Μελισσίων, ο οποίος -όπως σημείωσε- έχει μετατραπεί σε «χωματερή».

Ο κ. Κοντουλάκος υποστήριξε ότι οι λοιπές δημοτικές παρατάξεις δεν ασκούν «στείρα αντιπολίτευση», αντιθέτως προτείνουν λύσεις, όπως στην περίπτωση των τροφείων των παιδικών σταθμών, «αλλά η κ. Κεχαγιά δεν ακούει κανέναν». Υπενθύμισε δε ότι η δήμαρχος δεν έχει την πλειοψηφία και «δεν θα την έχει, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε η δήμαρχος με τους επικεφαλής των παρατάξεων για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ο κ. Κοντουλάκος είπε ότι το μόνο που απασχολούσε τη δήμαρχο ήταν η κατασκευή νέου δημαρχείου. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει, το θέμα αυτό προχωρά και ήδη υπάρχει σχετική μελέτη. «Άρα, έχουν βρει και τον χώρο που θα το κάνουν, αλλά δεν το λένε» πρόσθεσε ο ίδιος.

Γ. Κατσικογιάννης: Η κ. Κεχαγιά θέλει απλώς να σηκώνουμε το χέρι…

Ο κ. Γ. Κατσικογιάννης αναφέρθηκε στους λόγους που τον ώθησαν να εμπλακεί με τα δημοτικά πράγματα, εστιάζοντας στη διάθεση που είχε να προσφέρει στην πόλη. Ωστόσο, δήλωσε απογοητευμένος από τη στάση της δημάρχου, η οποία -όπως σημείωσε- ξεγέλασε όσους συνομίλησαν μαζί της, μόνο και μόνο για να υφαρπάξει τη στήριξή τους. «Μας ήθελε απλώς να σηκώνουμε το χέρι και να ψηφίζουμε» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της παράταξης Πεντέληθεν.

Ο ίδιος παρατήρησε ότι ο Δήμος έχει μείνει σε πολλά πράγματα πίσω, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε θέματα πολιτικής προστασίας, καθαριότητας, πολιτισμού, αθλητισμού και παιδείας.

Επίσης, άσκησε κριτική στους χειρισμούς της διοίκησης στο θέμα της πανδημίας του κορωνοϊού, λέγοντας ότι αν και υπάρχουν κρούσματα στον Δήμο, η ενημέρωση των πολιτών είναι ανύπαρκτη.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων, μέσω των οποίων οι επικεφαλής των παρατάξεων τοποθετήθηκαν, μεταξύ άλλων, σε θέματα όπως:

  • Η οικονομική κατάσταση του Δήμου.
  • Τι «μέλλει γενέσθαι» με τα τροφεία των παιδικών σταθμών.
  • Τι γίνεται με την πτέρυγα Μπόμπολα.
  • Πότε και γιατί τερματίστηκε η περίοδος ανοχής προς τη διοίκηση.
  • Τι σημαίνει το κοινό παραταξιακό μέτωπο που φαίνεται να έχει συμπτυχθεί.
  • Πόσο θα συνεχισθεί η σκληρή αντιπολίτευση και τι επιπτώσεις θα έχει στην παραγωγή έργου για τον Δήμο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet