Video

Υπό τη σκιά του Τάσου η ορκωμοσία του νέου Δ.Σ. – VIDEO

Υπό το βαρύ κλίμα που είχε διαμορφώσει η προ ολίγων ωρών κηδεία του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Τάσου Καρατζή, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014, στις 19:00, η ορκωμοσία των νέων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων του Δήμου Πεντέλης.

Ορκωμοσία Πεντέλης-κοινόΣτο κατάμεστο από κόσμο κλειστό γυμναστήριο του Λυκείου Μελισσίων έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι της κεντρικής πολιτικής σκηνής (μεταξύ αυτών ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και η βουλευτής της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Άννα Καραμανλή), της Περιφέρειας Αττικής (από πολύ νωρίς έσπευσε στο πλευρό του δημάρχου ο περιφερειακός σύμβουλος Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος), αυτοδιοικητικών στελεχών από όμορους Δήμους, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και της Εκκλησίας (ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Θερμοπυλών και καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Πεντέλης κ.κ. Ιωάννης Σακελλαρίου).

Ορκωμοσία Πεντέλης-Δημοτικοί σύμβουλοιΗ εκδήλωση ξεκίνησε με τον δήμαρχο να κάνει αναφορά στην απουσία από την ορκωμοσία του πρόωρα χαμένου δημοτικού συμβούλου Τάσου Καρατζή (τη θέση του αναπληρώνει ο νέος κ. Σπύρος Κωνσταντάς), αιτιολογώντας τους λόγους που απέρριψε το αίτημα της μείζονος μειοψηφίας για χρονική μετάθεση της ορκωμοσίας και ζητώντας από τους παριστάμενους να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή.

Ορκωμοσία Πεντέλης-Κοινοτικοί σύμβουλοιΑκολούθησε η παρουσία των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων και η τελετή ορκωμοσίας (θρησκευτική και πολιτική).

Με… βαριά καρδιά ορκίστηκε η μείζων μειοψηφία

Εμφανής ήταν η τυπική-υποχρεωτική παρουσία στην τελετή της μείζονος μειοψηφίας, η οποία όπως προαναφέρθηκε είχε αιτηθεί τη μετάθεση της ορκωμοσίας λόγω του θανάτου του Τ. Καρατζή. Το κλίμα βάρυνε ακόμη περισσότερο όταν ο επικεφαλής της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ πέρασε μπροστά από τον δήμαρχο, παίρνοντας τη θέση του για την ορκωμοσία, χωρίς να του δώσει το χέρι. Κίνηση που προκάλεσε μουρμουρητά μεταξύ του κοινού, το οποίο στη συνέχεια καταχειροκρότησε δημοτικούς συμβούλους της ίδιας παράταξης, οι οποίοι χαιρέτισαν διά χειραψίας τον κ. Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη.

 

Δήμαρχος: Αφετηρία μίας νέας προσπάθειας

Γιάννης Μιχελάκης-Δημήτρης Στεργίου-ΚαψάληςΣτην ομιλία του, ο δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου Καψάλης μίλησε για την κρισιμότητα των στιγμών που βιώνει συνολικότερα η χώρα και ειδικότερα η Αυτοδιοίκηση, έδωσε το στίγμα της πολιτικής που θα εφαρμόσει η δημοτική αρχή του κατά τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο, καθώς και των έργων που θα υλοποιηθούν, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του για την προσπάθεια που ήδη κατέβαλαν κατά την προηγούμενη θητεία τους και δεσμεύτηκε προς τους πολίτες ότι θα παραμείνει πιστός στις υποσχέσεις που τους έδωσε.

Δείτε την ομιλία του δημάρχου Πεντέλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet