«Φωτιά» στην Πεντέλη «ανάβει» ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ για τους πρόσφυγες – Για «απάνθρωπο οχετό» μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ
Κοινωνία

«Φωτιά» στην Πεντέλη «ανάβει» ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ για τους πρόσφυγες – Για «απάνθρωπο οχετό» μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ

«Φωτιές» έχει «ανάψει» στην Πεντέλη και όχι μόνο ανακοίνωση που εξέδωσε η τοπική νεολαία της περιοχής, ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, με αφορμή την επικείμενη μεταφορά προσφυγόπουλων στην πτέρυγα Μπόμπολα του νοσοκομείου «Αμ. Φλέμινγκ». Άμεση και σκληρή αντίδραση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, που ζητεί από τον πρωθυπουργό να λογοδοτήσει για τις «αθλιότητες».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το newsbomb.gr, παραιτήθηκε η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, Φαίη Νικητοπούλου. Με βάση το ίδιο δημοσίευμα, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες από τον Κανονισμό Λειτουργίας της Οργάνωσης πειθαρχικές διαδικασίες.

Όλα ξεκίνησαν από την προαναφερόμενη ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ, όπου, μεταξύ άλλων, σχετικά με την ηλικία που θα έχουν τα συγκεκριμένα προσφυγόπουλα τίθεται το ερώτημα: «Ακόμη όμως και ένας 15χρονος που έχει πολεμήσει, έχει ακόμη στην πραγματικότητα ψυχή ανηλίκου; και συγκρίνεται με τα δικά μας 15χρονα;».

Και λίγο παρακάτω ένα νέο ερώτημα απασχολεί τους συντάκτες της ανακοίνωσης: «Οι ανήλικοι μετανάστες θα είναι στη συντριπτική πλειοψηφίας τους μουσουλμάνοι(…) Και πώς θα αντιμετωπίσουμε τα σεξουαλικά πειράγματα των νεαρών μουσουλμάνων έναντι των Ελληνίδων μαθητριών μας που για τα πρότυπά τους τις θεωρούν χαλαρών ηθών, λόγω διαφορετικού ντυσίματος; Θα πρέπει κι εμείς για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας να τους φοράμε μαντίλες; Δεν θα δεχθούμε την αλλοίωση του πατρογονικού μας πολιτισμού».

Η παραπάνω ανακοίνωση αναρτήθηκε στον λογαριασμό της οργάνωσης στο facebook χθες το μεσημέρι, για να ακολουθήσει λίγο αργότερα, νέα διευκρινιστική ανάρτηση, στην οποία αναφέρονταν τα εξής:

«Για να προλάβουμε τα σχόλια και τις ανησυχίες κάποιων κακοπροαίρετων, δηλώνουμε απερίφραστα ότι στηρίζουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του ως τη μοναδική ελπίδα για τη χώρα μας. Εμείς έχουμε μάθει οτιδήποτε γίνεται νόμος ή άλλη διοικητική απόφαση από τις κυβερνήσεις της χώρας μας, πόσο μάλλον αυτής που εμείς στηρίζουμε, να το αποδεχόμαστε, να σιωπούμε και να ζούμε με αυτό. Στα πλαίσια της διαβούλευσης, ζητούμε τα δίκαια αντισταθμιστικά οφέλη για την πόλη μας και κατανόηση για τις ευαισθησίες που αφορούν στην καθημερινότητά μας».

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, με το Left.gr να βγαίνει σήμερα το μεσημέρι με τον τίτλο «Απάνθρωπος οχετός της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης κατά μεταναστών» και να φιλοξενεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της οποίας ζητείται να «λογοδοτήσει» ο πρωθυπουργός για τις «χυδαιότητες», ενώ η επιστολή της ΟΝΝΕΔ χαρακτηρίζεται ως «πιστό αντίγραφο των εκστρατειών μίσους που είχε οργανώσει η Χρυσή Αυγή για αίμα και τρόφιμα μόνο για Έλληνες».

Στο ίδιο δημοσίευμα υπάρχει και ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Κυριακής 13/10 το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με τίτλο «ΟΝΝΕΔ Πεντέλης όπως Χρυσή Αυγή».

Η επιστολή, προκάλεσε, μεταξύ άλλων, την αντίδραση του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Σωτήρη Αλεξίου, ο οποίος σχολιάζει στα κοινωνικά δίκτυα ότι, «αν δεν καταδικαστούν επίσημα από την ΟΝΝΕΔ οι αντιλήψεις αυτές και δεν διαγραφεί η πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης, σημαίνει ότι ο σκοταδισμός, η συντήρηση και η ακροδεξιά είναι οι επίσημοι οδοδείκτες της πορείας της οργάνωσης».

Από την πλευρά της, η Οργάνωση Μελών Αμαρουσίου-Πεντέλης-Μελισσίων της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ έκανε το εξής σχόλιο για την ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης:

«Η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης δημοσιοποίησε χθες τη παρακάτω ανοικτή επιστολή, απαιτώντας απο τον υπουργό Προστασίας του πολίτη την απαγόρευση μετακίνησης προσφύγων στο Νοσοκομείο Αμαλία Φλεμιγκ στα Μελίσσια.

»Για ακόμα μια φορά, οι ακροδεξιές φωνές της νέας Δημοκρατίας φλερτάρουν ανοικτά με τον σκοταδισμό. Ο λόγος τους βρωμάει φασισμό.

»Δε θα επιτρέψουμε στην ΟΝΝΕΔ Πεντέλης και στη δημοτική αρχή της πόλης να διασπείρουν ρατσιστικό μίσος, επιχειρώντας έτσι να κατακλύσουν με φόβο τη τοπική κοινωνία και να καταστήσουν ανεπιθύμητους τους προσφυγες.

»Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και θα παλέψουμε για την κάλυψη όλων των αναγκών τους.

»Καταδικάζουμε τη ρητορική μίσους της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης.

»Στη πόλη μας οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι, οι φασίστες όχι».

Εις ανταπάντηση στα παραπάνω, η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, με νέα σημερινή της ανάρτηση στο facebook, υποστηρίζει:

«Ύστερα από όλες τις προκλήσεις και τις αλλοιώσεις των λόγων μας, κατανοούμε ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχει χώρος για πολλές απόψεις. Από εδώ και πέρα σιωπούμε και αφήνουμε τους υβριστές να αναπτύξουν τους δικούς τους λόγους.

»Εμείς ζητήσαμε να ληφθούν υπόψη όλα τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν, όπως δημιουργήθηκαν και στη Γερμανία, στα νησιά μας, στη Νότια Ιταλία και αλλού. Ο προσεκτικός σχεδιασμός πιθανώς να μπορεί να τα λύσει. Η ζωή των ανθρώπων που έρχονται στην Ελλάδα και τα έθιμά τους, είναι καθόλα σεβαστά. Για να υπάρξει ομαλή ένταξη χρειάζονται προϋποθέσεις.

»Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα φερέφωνά του που μας εγκαλούν, με τον όρο ένταξη προφανώς εννοούν το κολαστήριο της Μόριας που δημιούργησαν. Εμείς είμαστε οι μόνοι που καταθέτουμε επιχειρήματα στη συζήτηση και αναμένουμε από όλες τις πλευρές να ακούσουμε το πώς θα επιλυθούν, στα Μελίσσια των λίγων σχολικών συγκροτημάτων, του κακού οδικού δικτύου και άλλων πολλών προβλημάτων. Σιωπή λοιπόν».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet