Συμπολιτεία: Ο κ. Στεργίου θα φύγει και δεν θα αφήσει τίποτα στους επόμενους
Πολιτική

Συμπολιτεία: Ο κ. Στεργίου θα φύγει και δεν θα αφήσει τίποτα στους επόμενους

Ότι καρπώνεται τα έργα άλλων καταλογίζει στον δήμαρχο Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη η δημοτική παράταξη Συμπολιτεία.

Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης υποστηρίζει ότι οι χώροι όπου έγιναν έργα στην πόλη, όπως ο νέος Παιδικός Σταθμός στα Μελίσσια και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης στην περιοχή της Καλλιθέας, είχαν διασφαλιστεί από προηγούμενες διοικήσεις. Μάλιστα, τονίζει ότι ο κ. Στεργίου βρήκε οικόπεδα από τους προκατόχους του, αλλά ο ίδιος «δεν θα αφήσει απολύτως τίποτε στους επόμενους».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Επικροτούμε τα νέα έργα στην πόλη, που γίνονται επειδή οι προηγούμενες διοικήσεις εξασφάλισαν τους σχετικούς χώρους
Ο κ. Στεργίου όμως θα φύγει και δεν θα αφήσει κανένα χώρο στους επόμενους

Η Συμπολιτεία επικροτεί και στηρίζει την πραγματοποίηση νέων έργων στην πόλη μας προς όφελος των πολιτών. 

Αυτό όμως δεν δίνει το δικαίωμα στον κ. Στεργίου να επαίρεται και να κομπορρημονεί κατά την προσφιλή του τακτική να καρπώνεται τα έργα άλλων παρουσιάζοντάς τα περίπου ως ιδιοκτησία του.

Ο Παιδικός Σταθμός επί της οδού Αλεξανδρουπόλεως στα Μελίσσια είναι μια σημαντική υποδομή, που η Συμπολιτεία στήριξε απόλυτα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η χρηματοδότησή του έγινε από την Περιφέρεια Αττικής και πιστώνεται κυρίως στον τ. περιφερειάρχη κ. Σγουρό ο οποίος κατάφερε να χρηματοδοτήσει όλους τους παιδικούς σταθμούς που κατατέθηκαν από τους Δήμους της Αττικής.

Το συγκεκριμένο έργο δεν θα είχε πραγματοποιηθεί, αν οι προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου Μελισσίων, δεν είχαν την πρόνοια να προβλέψουν την ανάγκη του χώρου και να τον διασφαλίσουν με τη διαδικασία της ένταξης της περιοχής στο σχέδιο πόλης.

Αντίστοιχα, ακριβώς τα ίδια ισχύουν και για το 2ο Δημοτικό Πεντέλης στην περιοχή της Καλλιθέας, το οποίο υλοποιήθηκε με ΣΔΙΤ, όπως και άλλα 24 σχολεία στην Αττική. Το έργο αυτό δεν θα είχε γίνει, αν η προηγούμενη από τον κ. Στεργίου κοινοτική Αρχή Πεντέλης δεν είχε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλίσει τον χώρο.

Πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση ο κάθε Δήμος να έχει δικά του οικόπεδα, ώστε να μπορεί να δημιουργεί υποδομές και έργα για την πόλη.

Και σε αυτό το επίπεδο ο κ. Στεργίου είναι ανύπαρκτος. Παίρνει βαθμό μηδέν. Η άγνοιά του και η ανικανότητά του, έχουν σταματήσει τις διαδικασίες ένταξης στο σχέδιο πόλης περιοχών των Μελισσίων και της Νέας Πεντέλης, έχουν σταματήσει και ουσιαστικά παγώσει τη διαδικασία αναθεώρησης σχεδίου στα Μελίσσια, έχουν αφήσει την περιοχή του την Παλιά Πεντέλη, τη μοναδική περιοχή της Αττικής χωρίς ΓΠΣ.

Ο κ. Στεργίου λοιπόν το μόνο που ξέρει να κάνει είναι φιγούρα. Ο ίδιος βρήκε οικόπεδα από τους προκατόχους, αλλά δεν θα αφήσει απολύτως τίποτε στους επόμενους…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet