Προβλήματα συνεννόησης στη Συμπολιτεία υπό το ανανεωμένο σχήμα
Πολιτική

Προβλήματα συνεννόησης στη Συμπολιτεία υπό το ανανεωμένο σχήμα

Με τη Νατάσσα Κοσμοπούλου στο «πηδάλιο» θα πορευτεί η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης, Συμπολιτεία, στο υπόλοιπο της παρούσας δημοτικής θητείας, μετά την παραίτηση του μέχρι πρόσφατα επικεφαλής της, Μανώλη Γραφάκου.

Την ανακοίνωση του ορισμού της ως επικεφαλής της παράταξης έκανε η ίδια στη συνεδρίαση του Σώματος, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016, ημέρα κατά την οποία έκανε και την πρώτη εμφάνισή της ως δημοτική σύμβουλος της παράταξης και η κα Ευσταθία Κατοίκου, που ορκίστηκε την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016, αντικαθιστώντας τον κ. Μ. Γραφάκο.

Ωστόσο, η πρώτη αυτή εμφάνιση της ομάδας της Συμπολιτείας υπό το ανανεωμένο σχήμα της εμφάνισε κάποια προβλήματα συνεννόησης κατά τη διάρκεια των ψηφοφοριών επί των θεμάτων του Συμβουλίου, προκαλώντας μάλλον τον εκνευρισμό του δημοτικού συμβούλου της παράταξης Δημήτρη Σταυρόπουλου, ο οποίος κι αποχώρησε πολύ νωρίς.

Μάλιστα, η πάντα… έτοιμη για «φαρμακερά» σχόλια προς τη μείζονα μειοψηφία, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ευαγγελία Μπουσίου, δεν έχασε την ευκαιρία να «συμβουλέψει» την παράταξη της Συμπολιτείας να κάνει προσυμβούλια πριν την έναρξη της συνεδρίασης, για να υιοθετεί κοινή γραμμή κατά τις ψηφοφορίες, ενώ πρότεινε ακόμη και να διακόψει προσωρινά τις εργασίες του Σώματος, για να δοθεί χρόνος στους συμβούλους της μείζονος «να συνεννοηθούν μεταξύ τους»!

Η κα Ν. Κοσμοπούλου δεν άφησε αναπάντητες τις «μπηχτές» της προέδρου, κάνοντας λόγο για «κουτά πολιτικά παιχνίδια» και προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, ενώ και στη συνέχεια, με πολλές αφορμές, οι δύο κυρίες αντάλλαξαν αρκετά ειρωνικά σχόλια μεταξύ τους.

Πάντως, είναι αλήθεια ότι οι σύμβουλοι της Συμπολιτείας, τόσο εντός, όσο κι εκτός της αίθουσας των συνεδριάσεων, όπου βρέθηκαν για κάποια λεπτά, έδειχναν να μην έχουν από πριν ξεκαθαρισμένη τη στάση που θα κρατούσαν στα συζητούμενα θέματα.

Από την άλλη, βέβαια, είναι φυσιολογικό, μετά και την εξέλιξη της αποχώρησης του κ. Μ. Γραφάκου, η παράταξη να θέλει κάποιο χρόνο για να βρει καινούργιο «βηματισμό» και ν’ αποκτήσει καλύτερο συντονισμό, αν και ο τελευταίος -ούτως ή άλλως- απουσίαζε και κατά το προηγούμενο διάστημα, τουλάχιστον με βάση την παρουσία της παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Οψόμεθα…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet